Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

"Ο ξάδερφος μου ψυχορραγούσε και τον χτυπούσε στο κεφάλι"

Με λυγμούς διηγήθηκε ο 17χρονος τα όσα διαδραματίστηκαν το απογευμα της περασμένης Παρασκευής έξω από το Ροτάσι- "Προσπαθούσα να βοηθήσω τον ξάδελφό μου που πέθαινε και μας χτυπούσαν και τους δύο" είπε στην απολογία του

Εικόνες που ξεφεύγουν από την ανθρώπινη φαντασία περιέγραψε ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου ο 17χρονος που κατηγορείται για συμμετοχή στο μακελειό της περασμένης Παρασκευής έξω από το Ροτάσι του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων.

Σύμφωνα με όσα είπε, βρισκόταν με τον ξάδερφο του και τραγικό θύμα του επεισοδίου στο ποιμνιοστάσιο της οικογένειας Βελεγράκη και φεύγοντας από εκεί έπεσαν σε "ενέδρα" που τους είχαν στήσει ο 17χρονος φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας και ο 22χρονος γαμπρός του.

Ο ανήλικος ξεσπώντας συνεχώς σε λυγμούς περιέγραψε τα όσα διαδραματίστηκαν εκεί, λέγοντας ότι αρχικά οι άλλοι δύο έπεσαν πάνω στο 17χρονο θύμα με το αυτοκίνητο και στην συνέχεια ήρθε και ένα δέυτερο όχημα, στο οποίο επέβαιναν ο 44χρονος πατέρας και ο 22χρονος αδερφός του φερόμενου ως δράστη και τον ξαναχτύπησαν

Στην συνέχεια, σύμφωνα πάντα με την απολογία του μικρού, και όταν ο τραυματισμένος ξάδερφος του άρχισε να φωνάζει για βοήθεια, ο 44χρονος φώναξε "Είναι ζωντανός, σκοτώστε τον" .

Τότε ο μικρός γιος του 44χρονου έπιασε από πίσω το τραγικό θύμα και τον μαχαίρωσε..

Σύμφωνα με όσα είπε στην απολογία του, εκείνη την ώρα ο αδερφός του φερόμενου δράστη και ο γαμπρός του είχαν απομακρυνθεί από το σκηνικό και βρίσκονταν σε παρακείμενο χωματόδρομο από τον οποίο έφταναν ο θείος και ο αδελφός του θύματος .

Ο ίδιος ήταν συγκλονιστικός στο σημείο που περιέγραφε την προσπάθεια του να βοηθήσει τον ετοιμοθάνατο ξάδερφο του, λέγοντας ότι την ώρα που ο 17χρονος Γ. Βελεγράκης του φώναζε με όση δύναμη του είχε απομείνει "σώσε με" και ο ίδιος προσπαθούσε να τον βοηθήσει και οι δύο δέχονταν χτυπήματα από την άλλη πλευρά και κυρίως από τον 22χρονο γαμπρό- που όπως είπε- χτυπούσε τον άτυχο ξάδερφο του στο κεφάλι.

Ο 17χρονος παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε το όπλο που είχε μαζί του (και με το οποίο τραυματίστηκε ο αδελφός του φερόμενου δράστη) , αλλά όπως είπε, μόνο για να προστατευτεί και πυροβόλησε με φορά από κάτω προς τα πάνω.

Με απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα ο 17χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα και θα πρέπει να εμφανίζεται μία φορά το μήνα στο Α.Τ της περιοχής του. Παράλληλα του απαγορεύτηκε η οποιαδήποτε συνάντηση με μέλη της οικογένειας της άλλης πλευράς

Δ. Βέρας: Πληρης ανατροπή του σκηνικού

Για πλήρη ανατροπή του σκηνικού έκανε λόγο σε δηλώσεις του μετά την απολογία του 17χρονου , ο εκ των συνηγόρων του Διονύσης Βέρας. Ο ίδιος έκανε λόγο για ένα "στημένο σκηνικό με παράδοση του δράστη παρουσία των μέσων ενημέρωσης" που προσβάλει την οικογένεια του θύματος "

Ο κ. Βέρας μίλησε για ανθρώπους ανάλγητους που θέλησαν "να σπεκουλάρουν πάνω σε ένα συμβάν και να κατασκευάσουν ψεύτικα περιστατικά που θα καταρρεύσουν το επόμενο διάστημα. Φαίνεται ωστόσο και από την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα"

Σύμφωνα με τον συνήγορο του, οι ισχυρισμοί του 17χρονου είναι τόσο καθαροί και σαφείς που δεν άφηναν κανένα περιθώριο παρά μόνο να τον στείλουν σπίτι του


cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...