Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ξεκινά «λίφτινγκ» στην παλιά πόλη των Χανίων

Νέα όψη αναμένεται να αποκτήσει η παλιά πόλη των Χανίων, με την ολοκλήρωση του έργου που αφορά την κατασκευή σύγχρονων δικτύων υποδομής στο δυτικό τμήμα του ιστορικού κέντρου.
Η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου υπογράφηκε και με την ολοκλήρωση του θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα παρεμβάσεων που έχουν στόχο, εκτός από τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση και στην απόλυτη προστασία και πυρόσβεση της παλιάς πόλης.

Στην εργολαβία προβλέπεται και ένα δεύτερο έργο, που αφορά την υπογειοποίηση του εναέριου ηλεκτρικού δικτύου της ΔΕΗ στην ίδια περιοχή. «Με την ολοκλήρωση αυτών των έργων, γίνεται πράξη η δέσμευση της δημοτικής αρχής, ότι σύντομα τα Χανιά θα αποκτήσουν μια καινούργια παλιά πόλη», τόνισε ο δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης.

Όπως έκανε γνωστό ο αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδιος σε θέματα παλιάς πόλης, Νίκος Ξυνίδης, «η περιοχή επέμβασης οριοθετείται από την οδό Χάληδων ανατολικά, δυτικά από το αντίστοιχο ανάχωμα των Ενετικών Οχυρώσεων, βόρεια από την Ακτή Κουντουριώτη και νότια από την οδό Ντουνόπαπα. Ουσιαστικά αφορά τις συνοικίες του ΤοπΧανά και της Εβραϊκής και καταλαμβάνει συνολικά μια έκταση περίπου 35 στρεμμάτων».

Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών και για τα 2 έργα είναι 20 μήνες, οι δε εργασίες θα ξεκινήσουν ταυτόχρονα και παράλληλα.

Η εργολαβία προβλέπει: Κατασκευή αυτόνομου δικτύου πυρόσβεσης μήκους 1.415μ και υπόγειας δεξαμενής πυρόσβεσης, εκσυγχρονισμό του δικτύου ύδρευσης και των δικτύων αποχέτευσης όπου απαιτείται, κατασκευή κεντρικού δικτύου οπτικών ινών, πλακόστρωση όλης της περιοχής με φυσικές πλάκες και κυβόλιθους πορφυρίτη, διαμόρφωση και αναβάθμιση του Πάρκου Εμμανουήλ Μπαλαντίνου, τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων για το δημοτικό φωτισμό, τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (καλάθια απορριμμάτων, παγκάκια, προστατευτικά κιγκλιδώματα).

Το έργο που αφορά την υπογειοποίηση του εναέριου ηλεκτρικού δικτύου στην συγκεκριμένη περιοχή θα εκτελεστεί από τη ΔΕΗ Χανίων που έχει ήδη υπογράψει με το δήμο Χανίων από τις 30 Απριλίου τη σχετική σύμβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...