Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Κεφαλογιάννης: Η Δημοκρατία πρέπει να λειτουργήσει με όλους τους κανόνες..

Ξεκάθαρος και αποκαλυπτικός για τα όσα συμβαίνουν και δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή της χώρας ήταν στον ΣΚΑΪ TV ο Γενικός Γραμματέας της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης που τόνισε μεταξύ άλλων:

-Εμείς έχουμε κάνει μια πρόταση να ελεγχθούν όλα τα πόθεν έσχες από το 1974. Ήδη έχουν έρθει στους βουλευτές όλα τα στοιχεία που πρέπει να καταθέσουν, για να ελέγξουν οι αρμόδιες υπηρεσίες και κυρίως το ΣΔΟΕ το τι γίνεται, για το πόθεν έσχες των πολιτικών. Πολλοί θα ελεγχθούν αυτό δεν πάει να πει ότι όσοι ελεγχθούν θα είναι και έκνομοι. Ήδη έχουν ελεγχθεί κάποια στελέχη, και ξέρουμε ότι οι υποθέσεις τους, έληξαν γιατί ήταν τελείως τυπικές.

-Σημασία έχει να δούμε ποιοι είναι έκνομοι κι ασφαλώς και θα υπάρχουν. Από το 1974 μέχρι σήμερα, τουλάχιστον 3.000 – 4.000 συμπολίτες μας είχαν την τύχη προτίμησης των συμπολιτών τους και να εκλεγούν βουλευτές.

-Σε 4.000 ανθρώπους ασφαλώς θα υπάρχουν όλες οι κατηγορίες των ανθρώπων.

-Θέλω να πιστεύω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ενασχολούμενων με την πολιτική είναι άνθρωποι καθαροί. Κι άνθρωποι της προσφοράς.

-Μια βασική αδυναμία είναι η λειτουργία της δικαιοσύνης.

-Ενώ έχουμε καλούς δικαστές και βγαίνουν αποφάσεις, αλλά βγαίνουν ετεροχρονισμένα.

-Δεν ξέρουν οι συμπολίτες μας ότι τουλάχιστον 15 άτομα είναι στη φυλακή για το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου.

-Το χρηματιστήριο δεν είναι μόνο τα πολιτικά πρόσωπα.

-Οι πολιτικές ευθύνες αποδίδονται, οι ποινικές ευθύνες πρέπει να εξεταστούν.

-Ακούσαμε το σκάνδαλο των ομολόγων, έπεσε μια ολόκληρη κυβέρνηση, έχει βγει βούλευμα, δεν το ξέρει κανείς. Βούλευμα απαλλακτικό.

-Η Βουλή, λόγω του νόμου περί ευθύνης υπουργών, μπορεί να έχουν εξεταστικές επιτροπές στην αρμοδιότητα εισαγγελικής παραγγελίας, αλλά τον έλεγχο θα τον κάνει η δικαιοσύνη, για να ταυτοποιηθούν οι λογαριασμοί του κ. Τσοχατζόπουλου πέρασαν 10 χρόνια. Κι αυτή είναι η πιο φωναχτή περίπτωση ας πούμε. Και εξετάζονται κι άλλες.

-Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, δυστυχώς, έχει ένα πρόβλημα, επειδή είναι κατ’ εντολήν του Συντάγματος, πρέπει ν’ αλλάξουν δομές στο Σύνταγμα, το Σύνταγμα όπως έγινε με κάποιες λάθος πολιτικές και κυρίως του ΠΑΣΟΚ, …το Σύνταγμα στο μεσοπόλεμο δεν είχε θωρακιστεί. Κι εξαιτίας αυτής της μη θωράκισης της Δημοκρατίας, μπόρεσε και βγήκε ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι, καταργώντας τη Δημοκρατία. Οι Δημοκρατίες για ν’ αμυνθούν μετά τον παγκόσμιο πόλεμο είπαν ότι τα Συντάγματα δεν μπορεί ν’ αλλάζουν συγκυριακά, θα πρέπει να υπάρχει μια περίοδος ωρίμανσης.

-Υπάρχουν άρθρα του Συντάγματος τα οποία δεν μπορεί ν’ αλλάξουν.

-Εγώ από την ημέρα που πολιτεύθηκα είμαι ένοχος, την ημέρα που κατέθεσα την υποψηφιότητά μου για βουλευτής και καλούμαι κάθε μέρα ν’ αποδείξω την αθωότητά μου. Εσείς ως πολίτης (απευθυνόμενος στην κα Τσαπανίδου), είστε αθώα μέχρι ν’ αποδειχθεί η ενοχή σας. Αυτή είναι η διαφορά του πολιτικού από τον πολίτη.

-Η Δημοκρατία πρέπει να λειτουργήσει με όλους τους κανόνες.

-(Για απόφαση Μεϊμαράκη): Μια πολύ ευαίσθητη απόφαση τον τιμά απολύτως και είμαι βέβαιος ότι είναι αποφασισμένος να το πάει μέχρι το τέλος. Το τέλος είναι ν’ αποδειχθεί η αθωότητα του.

-(Για τα μέτρα): Όταν η κοινωνία βρίσκεται σε τόσο δύσκολη κατάσταση, οφείλουμε να κάνουμε εκλογές, τις οποίες κάναμε. Ο ελληνικός λαός είχε ένα δίλημμα. Η θ’ ακολουθήσει την πρόταση της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ήταν για μας μιας παλιάς μόδας και κοπής πολιτική που οδηγούσε σε αδιέξοδο ή να είμαστε μέσα στην Ευρώπη, ο ελληνικός λαός μας έδωσε μια εντολή.

-Οι λύσεις που έχουμε δεν είναι μια καλή και μια καλύτερη.

-Δεν υπάρχουν οριζόντιες περικοπές. Κόβονται οι συντάξεις των Αγροτών; Όχι, …κόβονται των 600 ευρώ, όχι.

-Οριζόντιες περικοπές σημαίνει ότι όσοι συνταξιοδοτούνται, είτε παίρνουν 300, είτε 400, είτε 500, τους κόβω 10%.

-Είπαμε εμείς ότι στους χαμηλοσυνταξιούχους δεν θ’ αγγίξουμε τις συντάξεις, διότι για λόγους κοινωνικούς δεν μπορούμε να τους αγγίξουμε και δεν πρέπει. Και δεύτερον, είναι άνθρωποι οι οποίοι βάζουν όλα τα χρήματα στην κατανάλωση, άρα δουλεύει κι η οικονομία. Αυτοί δεν αγγίζονται.

-Εγώ πιστεύω ότι η δραματική λύση είναι η λύση της Ευρώπης, αλλά έχει διέξοδο για την Ελλάδα. Η καταστροφική λύση είναι η λύση που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ που θα μας βγάλει έξω από το ευρώ.

-Βεβαίως μικραίνει το κράτος. Είμαστε μια τρικομματική κυβέρνηση που κάποιοι έχουν μια φιλοσοφία, και σου λένε ότι το Δημόσιο θα πρέπει να μειωθεί, με την πρόωρη συνταξιοδότηση, είτε με την ωρίμανση των χρόνων συνταξιοδότησης και δεν μπορεί να πάμε σε απολύσεις. Δηλαδή, δεν είναι μόνο το εργατικό κόστος.

-Ένας δουλεύει, ένας συνταξιοδοτείται, αυτό είναι το μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα.

-Από τα 11 δισ. η συντριπτική πλειοψηφία είναι δαπάνες. Είναι σπατάλες οι οποίες γίνονται στον ιδιωτικό τομέα.

-Υπάρχουν φάρμακα που στην Ελλάδα κοστίζουν 4 φορές παραπάνω απ’ ότι στο εξωτερικό.

Δ. ΒΙΤΣΑΣ:

-Έχουμε ζητήσει να έρθει η λίστα στη Βουλή και βεβαίως να συνεχιστεί ο έλεγχος από το ΣΔΟΕ. Δεν έχουμε ένα καλό σύστημα το οποίο εκμεταλλεύονται κακοί άνθρωποι. Έχουμε ένα κακό σύστημα, όλα αυτά τα χρόνια το οποίο γίνεται και αντικείμενο της εκμετάλλευσης και από αυτούς που ξέρουν να το εκμεταλλεύονται. Εκμεταλλεύτηκαν το Χρηματιστήριο, εκμεταλλεύτηκαν την ιστορία της Siemens, δεν ξέρουμε τι άλλο μπορεί να βγει.

-Εμείς εμμένουμε στην ανάγκη ν’ αλλάξει όλο αυτό το σύστημα.

-Όσοι έχουν και ποινικές ευθύνες πάνω σ’ αυτό να τιμωρηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...