Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Αύξηση των εισακτέων στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού

Κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου «για την Κύρωση Σύμβασης Εργασίας, 2006 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας» τέθηκε από τον εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρη Αυγενάκη το ζήτημα του «προβλήματος της εξεύρεσης πλοίου για την πρακτική άσκηση σπουδαστών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού» στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνο Μουσουρούλη.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Βουλευτής «Είναι πολλοί σπουδαστές που κινδυνεύουν να χάσουν σπουδές 2-3 ετών, λόγω της δυσκολίας που αντιμετωπίζουν να πραγματοποιήσουν την απαραίτητη, ολιγόμηνη πρακτική τους άσκηση τόσο σε πλοία του εσωτερικού όσο και σε πλοία του εξωτερικού, είτε σε πλοία με ελληνική σημαία είτε με ξένη σημαία».

Ο Υπουργός απάντησε ότι «για το εκπαιδευτικό τους ταξίδι, το οποίο είναι απαραίτητο για την ολοκλήρωση των σπουδών τους έχουν αυξηθεί οι ευκαιρίες». Αφού ευχαρίστησε για την παρέμβαση, δήλωσε και ο ίδιος γνώστης των προβλημάτων των σπουδαστών του Εμπορικού Ναυτικού και ανακοίνωσε στα μέλη της Επιτροπής ότι θα εξεταστεί από τους συνεργάτες του η Νομοθετική αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού.

Ενώ, κλείνοντας την τοποθέτησή του, ανακοίνωσε ότι «είναι θετικός στην αύξηση του αριθμού των εισακτέων σε ακαδημίες του εμπορικού ναυτικού που λειτουργούν στη χώρα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...