Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Καλάμι, Μεγάλα Χωράφια, 'Απτερα και Καλύβες Χανίων: Πυρκαγιές σε εξέλιξη

ΕΠΕΙΓΟΝ - ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ στην εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνου λόγω φωτιάς που εκδηλώθηκε στο 18ο-19ο χλμ. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες


Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Χανιά λόγω των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν αργά το απόγευμα σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές, σε Καλάμι, Μεγάλα Χωράφια, 'Απτερα και Καλύβες.

Η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε πίσω από το Καλάμι και επεκτάθηκε γρήγορα προς τα Μεγάλα Χωράφια ενώ λίγη ώρα αργότερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν δύο νέες φωτιές στις περιοχές 'Απτερα και Καλύβες.

Η πύρινη λαίλαπα απείλησε τον αρχαιολογικό χώρο της Απτέρας όμως χάρη στην επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων ο κίνδυνος αποσοβήθηκε, ωστόσο οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή αποτελούν «σύμμαχο» για τη φωτιά.

Οι πυροσβέστες πέραν της προσπάθειας να περιορίσουν την φωτιά δημιουργούν και αντιπυρικές ζώνες ώστε να μην απειληθεί εκ νέου ο αρχαιολογικός χώρος αλλά και κατοικίες που υπάρχουν στην περιοχή.
Η φωτιά καίει επίσης χορτολιβαδική έκταση και ελιές νότια της εθνικής οδού Χανίων - Ρεθύμνου ενώ το έργο των πυροσβεστών συνδράμουν οχήματα των δήμων και εθελοντές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...