Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Στην Κρήτη θα μένει το 5% των εσόδων από πετρέλαιο-φυσικό αέριο!

«Η συστηματική προσπάθεια των 2,5 προηγούμενων ετών για την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων αποδίδει» τονίζει με δήλωσή του ο Β.Κεγκέρογλου και αποκαλύπτει ότι "το νέο εθνικό εισόδημα από την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων θα διατεθεί, σύμφωνα με την πρόταση νόμου που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ, στο Ταμείο Αλληλεγγύης Γενεών για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος. Είναι όμως πολύ σημαντικό και μας αφορά ως Κρήτη, ότι για την περιφερειακή ανάπτυξη έχει θεσμοθετηθεί το 5% ως πόρος της αντίστοιχης περιφέρειας»!

Ο ίδιος χαρακτηριίζει σημαντική την ενημέρωση του ΥΠΕΚΑ, κ.Λιβιεράτου κατά την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής, για τα αποτελέσματα της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας, που αφορά στην αξιοποίηση των υδρογονανθράκων στις περιοχές της δυτικής και νότιας Ελλάδας.

Ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, στην τοποθέτηση του μεταξύ άλλων επεσήμανε:

«Μετά από 17 χρόνια αδράνειας, ξεκίνησε το 2010 ένα μεγάλο εγχείρημα με πραγματική πολιτική βούληση , σχέδιο, συστηματική δουλειά και πλήρη διαφάνεια για την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων της χώρας μας.

Δημιουργήθηκε το θεσμικό πλαίσιο και έγινε όλη η προετοιμασία με τις απαραίτητες αποφάσεις για το διαγωνισμό που ολοκληρώθηκε.

Το γεγονός ότι ο Ανάδοχος (PGS) μέσα σε τρεις μήνες από την υπογραφή της σύμβασης (η οποία θα γίνει το αργότερο σε 15 μέρες) θα ολοκληρώσει τις ερευνητικές εργασίες ώστε το Ελληνικό Δημόσιο να αποκτήσει όλα τα πραγματικά στοιχεία, είναι ένα μεγάλο βήμα που πρέπει να έχει και συνέχεια"

 cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...