Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Οι μετανάστες ξεσπούν: "Δεχόμαστε οργανωμένες επιθέσεις"

"Πογκρόμ κατά των μεταναστών" καταγγέλλουν μετανάστες που ζουν στο Ηράκλειο, με αφορμή και την επίθεση που δέχτηκε, τα ξημερώματα ένας άνδρας από το Μπαγκλαντές, όταν άγνωστοι πέταξαν βεγγαλικό στην αυλή του σπιτιού του.

"Δεχόμαστε οργανωμένες επιθέσεις" λένε οι ίδιοι, εκτιμώντας ότι αρκεί να είναι κάποιος ... μελαμψός για να εισπράξει την οργή ορισμένων.
Οι ίδιοι αναφέρουν ότι το κλίμα "γύρισε" εναντίον τους, και μάλιστα, πολύ έντονα, μετά τις εκλογές και κάνουν λόγο για οργανωμένη προσπάθεια εναντίον τους, εκ μέρους ατόμων με συγκεκριμένο προσανατολισμό και υποτυπώδη οργάνωση που με αφετηρία την περιοχή της "Καινούριας Πόρτας" τους επιτίθενται, κατά διαστήματα.

Οι μετανάστες κατευθύνθηκαν προς το γραφείο της Εισαγγελέως, προκειμένου να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας, ενώ η Εισαγγελέας τους έδωσε ραντεβού για αύριο το πρωί, στις 09.30.

Για τα διαρκώς αυξανόμενα περιστατικά βίας σε βάρος των αλλοδαπών ενημερώθηκε η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μέσω του εκπροσώπου της, Απ.Καλογερόπουλου. Ο κ.Καλογερόπουλος, σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Β.Λαμπρινό εξέφρασε τη στήριξη των δικηγόρων προς τους αλλοδαπούς - θύματα βίας και τόνισε ότι θα είναι στη διάθεσή τους για νομικά ζητήματα.
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...