Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Αναστάτωση στα λιμάνια Σούδας και Ρεθύμνου από τηλεφωνήματα για βόμβες στα πλοία

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή απέπλευσαν για τον Πειραιά τα πλοία "Έλυρος" και "Έλλη" απο τα λιμάνια της Σούδας και του Ρεθύμνου αντίστοιχα, καθώς αποδείχθηκαν ως... κακοήθεις φάρσες τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για τοποθέτηση βομβών.
Βέβαια η αναστάτωση στις λιμενικές αρχές των Χανίων και του Ρεθύμνου, αλλά και η ταλαιπωρία στους περισσότερους απο 2.000 επιβάτες των πλοίων της γραμμής ήταν μεγάλη καθώς όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, οι επιβάτες κλήθηκαν να κατεβούν απο τα πλοία, τα οποία υποβλήθηκαν σε εξονυχιστικό έλεγχο με την συνδρομή και ειδικού στην ανεύρεση εκρηκτικών σκύλου της αστυνομικής διεύθυνσης Χανίων.

Το πρώτο τηλεφώνημα έγινε στην αστυνομία του Ρεθύμνου περίπου στις 8:30 το βράδυ και ενώ το πλοίο "Έλλη Τ" φόρτωνε για να αποπλεύσει στις 9 το βράδυ.

Αμέσως ζητήθηκε η συνδρομή του ειδικού αστυνομικού σκύλου απο τα Χανιά για την έρευνα στο πλοίο. Και ενώ ο αστυνομικός με τον σκύλο κατευθύνοντο στο Ρέθυμνο, περίπου στις 9:30 έγινε τηλεφώνημα και στην αστυνομία των Χανίων, όπου άγνωστος προειδοποιούσε για τοποθέτηση βόμβας στο πλοίο "Έλυρος" το οποίο επίσης εκείνη την ώρα φόρτωνε για να αποπλεύσει για Πειραιά.

Έτσι, όταν ολοκληρώθηκε η έρευνα στο πλοίο "Έλλη" και αποδείχθηκε πως επρόκειτο για φάρσα, περίπου στις 11:30 το βράδυ, αστυνομικοί με τον σκύλο μετέβησαν και στο "Έλυρος" όπου και εκεί η έρευνα κατέδειξε πως το τηλεφώνημα ήταν φάρσα.

Να σημειωθεί πως το πλοίο "Έλυρος" το οποίο το Σάββατο έκανε ημερήσιο δρομολόγιο απο Πειραιά προς Σούδα, καθυστέρησε να φτάσει στην Σούδα καθώς πριν τον απόπλου του από τον Πειραιά, το μεσημέρι του Σαββάτου, υπήρξε ένα ακόμη τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας το οποίο επίσης ήταν κακοήθης φάρσα.
flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...