Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Οι Ρώσοι κατακλύζουν την λίμνη του Κουρνά

H λίμνη Κουρνά στον Αποκόρωνα Χανίων,η μοναδική φυσική λίμνη της Κρήτης, τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκε τουριστικά, καθώς αποτελεί έναν πολύ όμορφο βιότοπο.
Όμως ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια αποτελεί και πόλο έλξης των ολοένα και αυξανόμενων Ρώσων τουριστών.


Λάτρεις των λιμνών – που υπάρχουν άφθονες στην πατρίδα τους – οι Ρώσοι κατακλύζουν τις παραλίες και τις ταβέρνες στην λίμνη του Κουρνά, σε βαθμό που οι επαγγελματίες «αναγκάστηκαν» να αναρτούν ταμπέλες και στα Ρώσικα.

Μάλιστα η γνώση της Ρωσικής γλώσσας αποτελεί πλέον βασικό εφόδιο για τους εργαζόμενους και τους επιχειρηματίες της περιοχής.
«Ευτυχώς που μας προτιμούν οι Ρώσοι γιατί λόγω της κρίσης έχουν μειωθεί δραστικά οι επισκέπτες από τις άλλες χώρες» είπε στο Flashnews.gr καταστηματάρχης του Κουρνά επισημαίνοντας με νόημα :

«Επιπλέον οι Ρώσοι τουρίστες ξοδεύουν αρκετά χρήματα».
Οι Ρώσοι κατά την παραμονή τους στην λίμνη - στην οποία πηγαίνουν είτε μεμονωμένα, είτε με οργανωμένες εκδρομές – απολαμβάνουν την αμμουδερή παραλία, το μπάνιο, την βόλτα με τα ποδήλατα «θαλάσσης», αλλά και τις κρητικές σπεσιαλιτέ που προσφέρονται από τις ταβέρνες.

Να σημειωθεί πως στη Κρήτη, οι Ρώσοι τουρίστες σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος δαπάνησαν το 2011, 199 εκατομμύρια ευρώ, 164,3% περισσότερα από ότι το 2009 και φέτος αναμένεται οι αφίξεις στο νησί από την Ρωσία να φτάσουν τις 280.000 από 240.000 πέρυσι.

Σύμφωνα με έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδος, οι Ρώσοι δαπανούν σχεδόν 100 ευρώ την ημέρα και περισσότερα από1000 ευρώ για το σύνολο της παραμονής τους.
Το forum Ρώσων επιχειρηματιών στην Κρήτη

Στο μεταξύ Ρωσική απόβαση δεκάδων επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου και του κλάδου του real estate αναμένεται την επόμενη εβδομάδα στην Χερσόνησο καθώς οι ξένοι επιχειρηματίες, αντιλαμβανόμενοι τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον τουριστικό κλάδο τόσο από πλευράς διακοπών και συνεδριακού τουρισμού όσο και σε επίπεδο επενδύσεων σε τουριστικά ακίνητα -και υπό την προοπτική των εξελίξεων στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων- επιδεικνύουν αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Η αποστολή θα γίνει στα πλαίσια διοργάνωσης του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητήριου και θα περιλάβει εκτός από μεμονωμένους επιχειρηματίες και μεγάλα ονόματα της ρωσικής οικονομίας όπως οι Ρώσοι tour operators ΤΕΖ Tour, Coral Travel, TUI Russia, Labirint, Pantheon, Yuzhnyj Krest, Solveks Tourne, Versa, η Ρωσική Ένωση της Τουριστικής Βιομηχανίας αλλά και άλλες ρωσικές ενώσεις του κλάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...