Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Η λειτουργία της αγοράς υπέρ του καταναλωτή πρωταρχικός στόχος της Περιφέρειας Κρήτης

Την με κάθε τρόπο ομαλή λειτουργία της αγοράς και με πρωταρχικό στόχο την προστασία του καταναλωτή σ’ επίπεδο τιμών και ποιότητας, προωθεί και προασπίζει... η Περιφέρεια Κρήτης, όπως δήλωσε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που συγκάλεσε για τη λειτουργία της αγοράς.

«Εμείς προσπαθούμε να λειτουργήσει όσο πιο ομαλά γίνεται η αγορά γι’ αυτό και το θέμα (της συνάντησης) είναι η λειτουργία της αγοράς και το παραεμπόριο και όχι των λαϊκών αγορών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουκιαδάκης και πρόσθεσε: «Υπάρχει ένα συνολικότερο πρόβλημα στη λειτουργία της αγοράς και εμείς κάνουμε ότι περνά από τα χέρι μας για να λειτουργεί ομαλά η αγορά, να έχουν οι καταναλωτές ποιοτικά προϊόντα, καλές και ελεγχόμενες τιμές .»

Ο κ. Κουκιαδάκης εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για το έργο των Τριμελών Επιτροπών, που εκδίδουν τις άδειες για τους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων, που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις λαϊκές αγορές. Σύμφωνα με τον ίδιο οι επιτροπές τείνουν να ολοκληρώσουν το έργο τους (έχει προχωρήσει κατά 70%), ενώ μόνο ως θετικό μπορεί αν χαρακτηριστεί το γεγονός της συνάντησής τους με τις δικαστικές αρχές, σε θέματα που αυτές εμπλέκονται, προκειμένου να επιδεικνύουν ευαισθησία και ευελιξία.

Στη σύσκεψη είχαν κληθεί και συμμετείχαν, ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Αριστείδης Μπολάκης και εκπρόσωποι του ΣΔΟΕ, της Δημοτικής Αστυνομίας, των Επιμελητηρίων, του Εμπορικού Συλλόγου, της ΟΕΒΕΝΗ, της ΟΑΣΝΗ, των λαϊκών αγορών, των βενζινοπωλών και της Διεύθυνσης Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Όλοι οι φορείς τοποθετήθηκαν στη σύσκεψη για το αντικείμενο και την αρμοδιότητά τους, στη κατεύθυνση της βελτιστοποίησης μιας κατάστασης, που θα ωφελεί τους καταναλωτές, θα προστατεύει τους επιχειρηματίες- έμπορους και θα διαμορφώνει μια αγορά που θα διέπεται από συγκεκριμένες κανόνες, οι οποίοι θα εφαρμόζονται και θα είναι σεβαστοί από το σύνολο των παραγόντων της αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...