Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Ηράκλειο: Τη διώχνουν από τη μόνη "πατρίδα" που γνώρισε!

Το δρόμο για την Αλβανία δείχνει το, διόλου ευέλικτο, γραφειοκρατικό ελληνικό κράτος στη 18χρονη Σιντορέλλα, "διώχνοντάς" την από... τη μοναδική πατρίδα που γνώρισε ποτέ.

Το κορίτσι ζει στην Ελλάδα, από τα 5 της χρόνια, με τη μητέρα, τον πατέρα και τον ανήλικο αδερφό της. Φοίτησε σε ελληνικό δημοτικό σχολείο, γυμνάσιο και λύκειο, διαγωνίστηκε στις πανελλαδικές εξετάσεις και μάλιστα κατάφερε να περάσει στο Πανεπιστήμιο στο Ρέθυμνο.

Οι γονείς της έχουν άδεια παραμονής αορίστου χρόνου, η ίδια όμως επειδή μέχρι πρόσφατα ήταν ανήλικη διέθετε άδεια παραμονής περιορισμένης διάρκειας, η οποία με τη λήξη της ανανεωνόταν χωρίς πρόβλημα. Για κακή της τύχη η άδεια παραμονής της έληξε, χωρίς η ίδια να το "θυμηθεί'. Όμως παραδόξως δεν το πρόσεξε και κανένας άλλος, κι έτσι ούτε το σχολείο ενημερώθηκε, ούτε όμως το κορίτσι αντιμετώπισε πρόβλημα στη συμμετοχή της στις πανελλαδικές εξετάσεις, ώστε να σπεύσει για την ανανέωση της άδειας παραμονής της.

Το αντιλήφθηκε  με τον πιο άσχημο τρόπο, όμως, χθες στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, όταν μαζί με την οικογένειά της θέλησε να ταξιδέψει στην Αλβανία για να επισκεφθούν συγγενικά τους πρόσωπα. Εκεί οι αστυνομικοί συνέλαβαν το 18χρονο κορίτσι ενώ ήδη κινούνται οι διαδικασίες για την απέλασή της.

Η οικογένεια, σε απόγνωση, προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποτρέψει την απέλαση του κοριτσιού, που από τη μια στιγμή στην άλλη, είδε τη ζωή της να έρχεται "τούμπα", και να τη "στέλνουν" στην Αλβανία, την (τυπικά) πατρίδα της, με την οποία, όμως, πλέον έχει "τυπικές" σχέσεις.

Συγγενικά πρόσωπα της 18χρονης βρέθηκαν σήμερα, στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, προσπαθώντας να βρουν τρόπο να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, καθώς δεν προβλέπεται μέριμνα για τέτοιες καταστάσεις.

Τί κι αν η Σιντορέλλα έχει περάσει σχεδόν όλη την, ως σήμερα, ζωή της στην Ελλάδα; Τί κι αν έχει στα χέρια της το απολυτήριο του Λυκείου, ακόμη και βιβλιάριο Υγείας; "Η ημερομηνία παρήλθε, η άδεια παραμονής έληξε, πρέπει να φύγεις" - αποφάνθηκαν οι αρχές, αφήνοντας την οικογένεια ... να ψάχνει λύση...
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...