Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Το Μουσείο Τυπογραφίας με ιδιαίτερη αδυναμία και αγάπη στα παιδιά

Το Μουσείο Τυπογραφίας της εφημερίδας Χανιώτικα Νέα με ιδιαίτερη αδυναμία και αγάπη στα παιδιά φιλοξενεί στον κήπο του μουσείου τα εργαστήρια μυθοπλασίας του Μουσείου Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας της Αθήνας.

Τη Δευτέρα 16 και την Τρίτη 17 Ιουλίου οι μικροί φίλοι του μουσείου, ηλικίας 6-12 ετών, θα συμμετάσχουν σε εργαστήρια με θέμα “Ο κόσμος των παραμυθιών”.

Το Μουσείο Συναισθημάτων έχει δημιουργήσει το διαδραστικό έκθεμα: «Ο κόσμος των παραμυθιών» με σκοπό να δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά να δημιουργήσουν το δικό τους παραμύθι, εκεί όπου ότι θελήσουν μπορεί να συμβεί! Μέσα από τους ήρωες, τους τόπους, τους φίλους, τους εχθρούς και το τέλος που θα επιλέξουν μπορούν να επεξεργαστούν σημαντικά θέματα της καθημερινής τους ζωής.

Τα παραμύθια είναι ένα μαγικό εργαλείο με μεγάλη αξία για την συναισθηματική καλλιέργεια των παιδιών! Κάθε φορά που τα παιδιά φτιάχνουνε ένα παραμύθι ενεργοποιούνε και επεξεργάζονται δημιουργικά τον εσωτερικό τους κόσμο μέσα στο ασφαλές και συμβολικό περιβάλλον του παραμυθιού.

Το Μουσείο Τυπογραφίας βρίσκεται στο Βιοτεχνικό Πάρκο Χανίων. Η συλλογή του περιλαμβάνει περίτεχνα τυπογραφικά πιεστήρια και άλλα μηχανήματα καθώς και εργαλεία και αντικείμενα, σπάνια βιβλία, εφημερίδες και πολύτιμες λιθογραφίες που παρουσιάζουν την εξέλιξη της τυπογραφίας από τη γέννηση της, την εποχή του Γουτεμβεργιου μέχρι τις μέρες μας.

Η προσπάθεια για εμπλουτισμό του μουσείου με νέα εκθέματα και η επαφή με τους ανθρώπους της Τυπογραφίας είναι συνεχής.Τον Απρίλιο του 2012 το μουσείο επεκτάθηκε σε νέα πτέρυγα προσθέτοντας στη συλλογή του εκθέματα που αφορούν στην εξέλιξη των γραφικών τεχνών καθώς και δύο αξιόλογες εκθέσεις που σχετίζονται με την εξέλιξη της τυπογραφίας και την ιστορία της γραφής.

Το Μουσείο Συναισθημάτων είναι ένα διεθνώς μοναδικό, διαδραστικό μουσείο, που χρησιμοποιεί τα εκθέματα του, το παιχνίδι και τα παραμύθια για να ενθαρρύνει τα παιδιά να γνωρίσουν τον εαυτό τους και να κατανοήσουν τον κόσμο των συναισθημάτων!... ενώ ταυτόχρονα ευαισθητοποιεί τους ενήλικες σε θέματα που αφορούν τη συναισθηματική ανάπτυξη.

Το Μουσείο Τυπογραφίας σε συνεργασία με το Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας θα πραγματοποιήσουν στον κήπο του μουσείου το εργαστήριο μυθοπλασίας “Ο κόσμος των παραμυθιών” τη Δευτέρα 16 και την Τρίτη 17 Ιουλίου σε δυο τμήματα ανά ημέρα χωρισμένα βάσει ηλικίας.

Το πρώτο τμήμα για παιδιά 6-9 ετών θα ξεκινήσει στις 5.30 μ.μ. και το δεύτερο για τις ηλικίες 9-12 ετών στις 7.00 μ.μ.

Το εργαστήριο είναι εμπλουτισμένο με εικαστική και μουσικοκινητική δράση και πραγματοποιείται από ειδικά εκπαιδευμένη εμψυχώτρια του Μουσείου Συναισθημάτων.

Η διάρκεια του εργαστηρίου είναι μία ώρα.

Η είσοδος στα εργαστήρια είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας καθώς οι συμμετοχές δε γίνεται να ξεπερνούν τις 20 ανά τμήμα.

Για κρατήσεις θέσεων παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κυρία Άσπα Γκαζή στο τηλέφωνο 28210 80090 Δευτέρα-Παρασκευή 9.30-14.30.

Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων οι γονείς/συνοδοί των παιδιών μπορούν να επισκεφθούν το Μουσείο Τυπογραφίας και να ανακαλύψουν τον κόσμο της τυπογραφίας και την εξέλιξή της, να ταξιδέψουν στην ιστορία της γραφής και να δουν από κοντά σπάνια εκθέματα, εκδόσεις και μηχανήματα.

Γενικές πληροφορίες για το Μουσείο Τυπογραφίας
Ημέρες & ώρες λειτουργίας ( από 12 Ιουλίου έως 10 Σεπτεμβρίου)
Δευτέρα- Τρίτη- Πέμπτη-Παρασκευή 9.30-13.30 & Τετάρτη απόγευμα 18.00-21.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...