Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Χανιά: Πρωτοβουλία εκπαιδευτικών να κάνουν μάθημα περί φασισμού

Σε μια πρωτοβουλία με αφορμή τις ρατσιστικές επιθέσεις που το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν ανησυχητικά αλλά και την άνοδο της ακροδεξιάς προχωρά η ΕΛΜΕ Χανίων εισάγοντας πρόταση για την οργάνωση αντιφασιστικών δράσεων στα σχολεία. 
 
Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοινωση η παιδεία αποτελεί το πρώτο ανάχωμα απέναντι σε φαστιστικές νοοτροπίες και συμπεριφορές καλώντας τους εκπαιδευτικούς να καταθέσουν σκέψεις και προτάσεις για τον σχεδιασμό μιας στοχευμένης σειράς δράσεων. Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
«Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων εκφράζει τον προβληματισμό και την ανησυχία του για τις φασιστικές επιθέσεις που σημειώνονται τον τελευταίο καιρό· στόχος τους δεν είναι μόνο οι μετανάστες αλλά οποιοσδήποτε υιοθετεί και πρεσβεύει το «διαφορετικό».
Η παιδεία αποτελεί το ανάχωμα που μπορεί να αντιμετωπίσει και να εξαλείψει φασιστικές νοοτροπίες και συμπεριφορές οι οποίες προσβάλλουν και ακυρώνουν την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη. Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε απαραίτητη την ανάληψη πρωτοβουλιών στα σχολεία μέσα από ενημερώσεις-ομιλίες-συζητήσεις, προβολή ταινιών κ.ά..
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να καταθέσουν τις σκέψεις, τις προτάσεις τους, καθώς και προτεινόμενο υλικό για αξιοποίηση στο mail elmecha@otenet.gr, ή στην ιστοσελίδα της ΕΛΜΕ: http://www.elme-chanion.gr ώστε η προσπάθεια αυτή να αρχίσει να υλοποιείται από το νέο σχολικό έτος.
Όλοι είμαστε διαφορετικοί και όλοι ίσοι.»
\n , ή στην ιστοσελίδα της ΕΛΜΕ: http://www.elme-chanion.gr ώστε η προσπάθεια αυτή να αρχίσει να υλοποιείται από το νέο σχολικό έτος.
Όλοι είμαστε διαφορετικοί και όλοι ίσοι.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...