Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Κατάληψη ξενοδοχειακής μονάδας, στην Αμμουδάρα

Φωτό από τη σημερινή διαδήλωση ξενοδοχοϋπαλλήλων στην Αθήνα
Με την κατάληψη ξενοδοχειακής μονάδας, στην περιοχή της Αμμουδάρας του δήμου Μαλεβιζίου προχώρησαν, σήμερα, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στο Ηράκλειο στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας στην οποία κατέρχονται οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό.

Προηγήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 11.00 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, η οποία όμως χαρακτηρίστηκε από μικρή συμμετοχή. Μάλιστα, η αδύναμη παρουσία του κλάδου έχει δυσαρεστήσει ιδιαίτερα τη διοίκηση. Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, μετά το συμβολικό αποκλεισμό στο ξενοδοχείο της Αμμουδάρας, επιφυλάσσονται να επανέλθουν πιο δυναμικά αν δεν δοθεί λύση στο πρόβλημά τους.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι προχωρούν, σήμερα, σε 24ωρη πανελλαφική απεργία διεκδικώντας την υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, χωρίς μείωση μισθών και με πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι προγραμματίζουν νέα 48ωρη απεργία στις 10 και 11 Ιουλίου.
Η κλαδική σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων αναμένεται να λήξει στις 18 Ιουλίου και των εργαζομένων στον επισιτισμό μέσα στον Αύγουστο.

"Συνδικαλιστική" κόντρα

Εν τω μεταξύ κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της γραμματείας επισιτιμού - τουρισμού του ΠΑΜΕ και της Ένωσης Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου, με το ΠΑΜΕ να κατηγορεί της Ένωση ότι αρκέστηκε ... στην αποστολή φαξ στους διευθυντές των ξενοδοχείων και γραπτά μηνύματα σε εργαζομένους, την ώρα που οι ξενοδόχοι ανενόχλητοι ισοπεδώνουν τα εργασιακά δικαιώματα.

Σημερα οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό και τον τουρισμό που συσπειρώνονται γύρω από το ΠΑΜΕ βρεθηκαν στην πύλη του Ξενοδοχείου ROYAL MARE αποκλείοντας συμβολικά την είσοδο, καταγγέλλοντας τη στάση της εταιρείας που μονομερώς έχει προχωρήσει σε μειώσεις 15%, έχει προαναγγείλει οτι θα πληρώνει τους εργαζόμενους με προκαταβολές 20 και 30% και τους οφείλει ακόμα επιδόματα απο την περυσινή σεζόν.

 cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...