Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Ελεύθερος ο 23χρονος Λετονός που παρέσυρε και σκότωσε την 5χρονη

Ελεύθερος με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα αφέθηκε χθες μετά την απολογία του ο 23χρονος Λετονός, που κατηγορείται ότι παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα μία 5χρονη Γερμανίδα το... πρωί της περασμένης Κυριακής σε δρόμο στον Πλατανιά.

Ο νεαρός αλλοδαπός μετά τη σύλληψη του την Τετάρτη και την ομολογία του ότι αυτός ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου που παρέσυρε την 5χρονη και στη συνέχεια εγκατέλειψε τον τόπο του δυστυχήματος. Όπως είχε πει και στους αστυνομικούς κατά την εξέτασή του – ενώ αρχικά αρνιόταν κατηγορηματικά την εμπλοκή του – αντιλήφθηκε το γεγονός ότι παρέσυρε την μικρή, υποστηρίζοντας ότι το κοριτσάκι πετάχτηκε ξαφνικά στο δρόμο και δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Υποστήριξε, δε, πως όταν κατάλαβε τι είχε κάνει, φοβήθηκε και αναπτύσσοντας ταχύτητα εξαφανίστηκε. Ο 23χρονος παρουσιάστηκε χθες το πρωί ενώπιον της Ανακρίτριας, ενώ επειδή δεν είχε δικηγόρο, το δικαστήριο του διόρισε συνήγορο, ως οφείλεται από το νόμο.

Εισαγγελέας και ανακρίτρια έκριναν μετά την απολογία του 23χρονου ότι ο οδηγός πρέπει να αφεθεί ελεύθερος, ωστόσο αποφασίστηκε να κρατηθούν τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος να φύγει από τη χώρα. Παράλληλα, υποχρεούται να παρουσιάζεται καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου.

Ο 23χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια, για εγκατάλειψη, καθώς επίσης και για σωρεία παραβάσεων του ΚΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...