Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Σε Χανιά και Ηράκλειο Αμερικανός Πρόξενος

Στην Κρήτη θα βρίσκεται Αμερικανός πρόξενος, προκειμένου να προσφέρει υπηρεσίες προξενικής μορφής σε Αμερικανούς πολίτες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αμερικανικής Πρεσβείας, ο πρόξενος θα βρίσκεται στα Χανιά την Πέμπτη 10 Μαΐου και στο Ηράκλειο την Παρασκευή 11 του μηνός και θα δεχθεί αιτήσεις για την έκδοση διαβατηρίων, αιτήσεις για δήλωση παιδιών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα από Αμερικανούς γονείς, θα προσφέρει περιορισμένης μορφής συμβολαιογραφικές υπηρεσίες, θα δεχθεί αιτήσεις για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές και θα απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με προξενικά θέματα.

Επίσης το γραφείο μετανάστευσης θα δέχεται αιτήσεις από Αμερικανούς υπηκόους για συγγενείς Α΄ βαθμού που επιθυμούν να μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ.

Όλοι οι Αμερικανοί πολίτες που ζουν στην Κρήτη μπορούν αν το επιθυμούν, να υποβάλλουν αίτηση για καινούργιο διαβατήριο. 

Όσοι έχουν χάσει το παλιό διαβατήριο και δεν προγραμματίζουν να ταξιδέψουν στο άμεσο μέλλον, θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για την έκδοση καινούργιου διαβατηρίου. Οσοι σκοπεύουν να ταξιδέψουν άμεσα, θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού και να παρουσιαστούν αυτοπροσώπως στην Πρεσβεία για να υποβάλλουν την αίτηση.

Αμερικανοί γονείς των οποίων τα παιδιά έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για να τους δοθεί Αμερικανικό Πιστοποιητικό Γεννήσεως (Consular Report of Birth Abroad). Για αιτήσεις και πληροφορίες για την έκδοση/αντικατάσταση διαβατηρίων και για δηλώσεις παιδιών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα: http://athens.usembassy.gov.

Οι ενδιαφέρομενοι για την παροχή προξενικών υπηρεσιών στην Κρήτη μπορούν να επικοινωνήσουν με την Πρεσβεία στην Αθήνα στα τηλέφωνα 210-720-2494 ή 210-720-2464 μεταξύ 2μ.μ. και 4μ.μ., από Δευτέρα έως Παρασκευή. Για ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία μετανάστευσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν από Δευτέρα έως Παρασκευή στο 210-720-2404 ή στο 210-720-2405 μεταξύ 9π.μ. και 5μ.μ. ή επισκεφθούν την παρακάτω ιστοσελίδα http://athens.usembassy.gov/family_petitions.html.
flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...