Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Κυριακή με ανταλλακτικά παζάρια σε Χανιά και Ρέθυμνο

Παζάρια ανταλλαγής ή αγοράς - χωρίς ευρώ - διαφόρων ειδών, πραγματοποιούνται την Κυριακή 27/5 στα Χανιά και στο Ρέθυμνο.
Στις ανακοινώσεις των διοργανωτών των παζαριών αναφέρονται τα εξής Δίκτυο Ανταλλαγών Χανίων

"Είμαστε εδώ. Αλληλέγγυοι, αισιόδοξοι, ανθρώπινοι και κυρίως ζωντανοί. Ελάτε να ανταλλάξουμε, να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να θαυμάσουμε, να συζητήσουμε, όπως σε κάθε ανταλλακτικό παζάρι.

Θα είμαστε εδώ και αυτή την Κυριακή 27 Μαΐου από τις 18:00μ.μ μέχρι τις 22:00 μ.μ στο γνωστό χώρο του 1ου ΕΠΑΛ Χανίων (οδός Κοραή, δίπλα στο στάδιο) στο 11ο κατά σειρά Ανταλλακτικό Παζάρι του ΔΑΧ, ένα παζάρι που είναι πια θεσμός.

Όσο αυξάνονται τα μέλη μας τόσο αυξάνονται οι ιδέες μας και οι δράσεις μας , η δημιουργική συμμετοχή και η προσφορά.

Αυτή την Κυριακή θα μας κρατήσουν συντροφιά:

Οι «The Halicuti Band»
Τα μέλη του συλλόγου καλλιτεχνών Ρεθύμνου «κατΑΡΤι» με μουσικά παραμύθια και
Ο Πέπε με τα ζογκλερικά του

Δεν θα λείψουν και τα παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους. Οι τσουβαλοδρομίες θα έχουν την τιμητική τους σ’ αυτό το παζάρι. Ρούχα, φάρμακα και βιβλία θα συγκεντρώνονται όπως κάθε φορά.

Η επιθυμία μας για ενεργή αλληλέγγυα δράση έχει βρει πρόσφορο έδαφος στη Χανιώτικη κοινωνία. Προχωράμε αισιόδοξα γιατί πιστεύουμε ότι αξίζει η ανθρωπιά να είναι το κυρίαρχο στοιχείο στη ζωή μας

Ο στόχος μας βρίσκει αποδέκτες. Ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας επιβιώνουν ανταλλάσοντας ο καθένας αυτό που έχει, προϊόν ή υπηρεσία. Είναι ένας νέος τρόπος επιβίωσης, μια καινούρια φιλοσοφία όχι μόνο για τον τρόπο κατανάλωσης αλλά και για τον τρόπο ζωής.

Κανένας δεν μπορεί να γίνει πλουσιότερος ή φτωχότερος μέσα στο δίκτυο.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το Δίκτυο Ανταλλαγών Χανίων επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας στο www.diktyoantallagonxanion.gr"

Δίκτυο Ανταλλαγών Προϊόντων και Υπηρεσιών Ρεθύμνου "Ροδιά"

"To 4o ανταλλακτικό παζάρι του ΔΙΚΤΥΟΥ Ανταλλαγών Προϊόντων και Υπηρεσιών Ρεθύμνου «ΡΟΔΙΑ» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Μαΐου, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο (απέναντι από το Δημαρχείο). Ώρα έναρξης: 5μ.μ.

Ανταλλάσσουμε προϊόντα, αντικείμενα και υπηρεσίες.

Στα πλαίσια της Συλλογικής Κουζίνας, μαγειρεύουμε στο σπίτι και φέρνουμε φαγητό και ποτό (πχ. κρασί, μπύρες, ρακί κτλ.) για να τα μοιραστούμε με άλλους ανθρώπους, γύρω από ένα τραπέζι, γνωρίζοντας ο ένας τον άλλον και συζητώντας. Έχουμε οικολογική συνείδηση και γι' αυτό ο καθένας μας φέρνει τα δικά του σκεύη από το σπίτι (πιάτο, ποτήρι, πιρούνι κτλ.).

Το Παιδικό Πρόγραμμα αυτή τη φορά έχει θέμα «Θαλασσινά τοπία», και θα χρειαστεί οι μικροί μας φίλοι να φέρουν μια κούτα παπουτσιών, το ψαλιδάκι τους, κόλλα και διάφορα μικρά χαρτονάκια. Το παιδικό πρόγραμμα θα διαρκέσει από τις 6μ.μ ως τις 8μ.μ.

Τα παιδιά έχουν το δικό τους Μικρό Παζάρι όπου μπορούν να ανταλλάσσουν ρούχα, βιβλία, παιχνίδια κ.α

Από τις 6μ.μ ως τις 7.30μ.μ θα γίνει ένα Εργαστήριο Μεταποίησης Χρηστικών αντικειμένων. Φέρνουμε λοιπόν οτιδήποτε άχρηστο, μεταχειρισμένο ή χαλασμένο (πχ. ηλεκτρικές συσκευές, γυάλινα, μεταλλικά, πλαστικά αντικείμενα όπως δοχεία, κουμπιά, κορδέλες, διακοσμητικά, λάμπες κ.α), καθώς επίσης, τέμπερες, ισχυρή κόλλα και ψαλίδι για να δημιουργήσουμε νέα χρηστικά αντικείμενα.

Εκείνοι που επιθυμούν να έχουν πάγκο καλό θα ήταν να επικοινωνήσουν με το Δίκτυο στο τηλέφωνο 6979422050.

Για να δείχνει ο πάγκος μας ακόμα πιο ωραίος μπορούμε να τον καλύψουμε με ένα όμορφο ύφασμα που θα αναδεικνύει τα προϊόντα μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...