Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Το οροπέδιο Λασιθίου επιλέχθηκε από τον ΟΟΣΑ για την εκπόνηση μελετών Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης

Με τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Οροπέδιο Λασιθίου και συγκεκριμένα στη δημοτική κοινότητα Τζερμιάδων, συνέπεσε ο οριστικοποίηση... της ένταξης της παραπάνω περιοχής, μεταξύ των δύο από την Ελλάδα, που επελέγησαν από τον ΟΟΣΑ, για την εκπόνηση μελετών ολοκληρωμένης ανάπτυξης.

Μάλιστα την εκπόνηση των πιλοτικών μελετών, που θα είναι προπομπός ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης για το Οροπέδιο Λασιθίου, ανακοίνωσε πριν από λίγο κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, παρουσία του Δημάρχου της περιοχής Γιώργου Μηλιαρά και τοπικών φορέων.

Το Οροπέδιο Λασιθίου είναι μια από τις δύο περιοχές, που επελέγησαν στην Ελλάδα από τον ΟΟΣΑ για την εκπόνηση μελετών ολοκληρωμένης ανάπτυξης, χάρη στην παρέμβαση του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, ύστερα από συνεργασία με το Δήμαρχο Οροπεδίου Γιώργο Μηλιαρά και τη συμβολή Ελλήνων αξιωματούχων στον ΟΟΣΑ.

Η είδηση προκάλεσε ευφορία στο Οροπέδιο Λασιθίου, την οποία και εξέφρασε στον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, ο Δήμαρχος Γιώργος Μηλιαράς, στο δήμο του οποίου φιλοξενείται η σημερινή συνεδρίαση.

Ο ΟΟΣΑ "εστιάζει" στο Οροπέδιο Λασιθίου και τις Πρέσπες, δύο περιοχές που παρουσιάζουν κοινά χαρακτηριστικά ως μειονεκτικές περιοχές και πρόκειται να εκπονήσει μελέτες ανάπτυξης, ώστε οι περιοχές αυτές να αποτελέσουν πρότυπα ανάπτυξης και για άλλες περιοχές που παρουσιάζουν όμοια χαρακτηριστικά.
Ήδη, Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Οροπεδίου και ΟΟΣΑ βρίσκονται σε συζητήσεις ενόψει της υπογραφής των τριμερών προγραμματικών συμβάσεων.

Μάλιστα για την προώθηση- έγκριση του παραπάνω σχεδίου, ο παριστάμενος Δήμαρχος Οροπεδίου, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για τη συμβολή του και καλωσόρισε στην έδρα του Δήμου, όλους τους συμμετέχοντες στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...