Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Η έδρα του ENISA είναι το Ηράκλειο: Ικανοποίηση για τις διαβεβαιώσεις αλλά όχι εφησυχασμός

European Network and Information Security Agency
European Network and Information Security Agency (Photo credit: Wikipedia)
Ο Τομεάρχης Υποδομών Μεταφορών και Περιβάλλοντος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την παραμονή της έδρας του ENISA στο Ηράκλειο:

«Με ικανοποίηση παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις του Εκτελεστικού Διευθυντή του ENISA Udo Helmbrecht και του Υπεύθυνου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του οργανισμού, που έβαλαν οριστικό τέλος στα σενάρια περί απομάκρυνσης του ENISA από την Κρήτη και επιβεβαίωσαν ότι η έδρα του οργανισμού ήταν και θα είναι το Ηράκλειο.

Εντούτοις δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Οφείλουμε από τώρα να κινήσουμε όλες τις νόμιμες και απαραίτητες διαδικασίες για επέκταση της εντολής λειτουργίας του ENISA μετά τις 13 Σεπτεμβρίου του 2013 και να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις το σημαντικό έργο που επιτελεί ο οργανισμός, ιδιαίτερα μετά και την ανάληψη των νέων καθηκόντων που συνίστανται σε στενότερη συνεργασία με οργανισμούς και φορείς της Ε.Ε. για την προάσπιση της Κυβερνοασφάλειας. Τώρα απαιτείται ξεκάθαρη θέση και ενιαία φωνή, ώστε να μην γίνουμε και πάλι μάρτυρες πολυφωνιών, όπου η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου είχε ή εμφανιζόταν να έχει διαφορετική άποψη από τους υπηρεσιακούς παράγοντες και Βουλευτές και Ευρωβουλευτές δρούσαν αυτόνομα και όχι συλλογικά για την κοινή επιδίωξη της παραμονής της έδρας στο Ηράκλειο.»
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...