Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Το Υπουργείο υποβαθμίζει την αύξηση της εγκληματικότητας στη Κρήτη

Άμεσα πρέπει να ενισχυθούν τα Αστυνομικά Τμήματα


«Νίπτει τας χείρας του» το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την αύξηση της εγκληματικότητας στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Δήμο Βιάννου, αφού ονομάζει τα πλείστα περιστατικά παρανομίας ως «περιπτώσεις μη βαρύνουσας εγκληματικότητας» που δεν προκαλούν ανησυχία ή αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες.

Στην πραγματικότητα, οι λίγοι αστυνομικοί που στελεχώνουν τα Α.Τ. Βιάννου, Αρκαλοχωρίου, αλλά και την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, υπερβαίνουν εαυτόν καθημερινά, για να αντιμετωπίσουν την έξαρση κρουσμάτων ανομίας, με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ε. Οικονόμου να παραδέχεται ότι η συνολική δύναμη του Σώματος είναι ελλειμματική.

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, με πλείστες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις έχει καταδείξει το μείζον πλέον πρόβλημα εγκληματικότητας που αντιμετωπίζει η Κρήτη και δυστυχώς, οι μόνες απαντήσεις που λαμβάνουμε είναι ότι εκπονούνται μελέτες και μάλιστα συγχρηματοδοτούμενες από το Ε.Σ.ΠΑ., χωρίς όμως στοχευμένα επιχειρησιακά προγράμματα.

Θετικό πάντως κρίνεται το γεγονός, ότι αποφασίστηκε ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου κατά τη θερινή περίοδο, με 70 συνολικά αστυνομικούς και τριτοετείς δόκιμους αστυφύλακες, προς κάλυψη εποχικών αναγκών και των Υπηρεσιών αστυνόμευσης των αεροδρομίων, καθώς και των τουριστικών περιοχών.

Το ζήτημα της υποστελέχωσης και της έλλειψης υποδομών στα σώματα ασφαλείας πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Η ασφάλεια του πολίτη οφείλει να είναι πρωτίστης σημασίας και όχι να επιχειρείται υποβάθμιση της ολοένα και αυξανόμενης ανασφάλειας που διακατέχει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...