Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011

Αυγενάκης: H ΔΗ.ΣΥ. με σταθερή και συνεπή θέση

Συνάντηση με την Ομάδα Πρωτοβουλίας και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ηρακλείου πραγματοποίησε το Σάββατο, 12 Νοεμβρίου ο Βουλευτής Ηρακλείου και υπεύθυνος Οργανωτικού της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης. Κατά τη διάρκεια της συζητήσεως ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στις καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις, τονίζοντας τη σταθερή και συνεπή θέση που διατήρησε η Δημοκρατική Συμμαχίας στις πρόσφατες αυτές εξελίξεις.

Μεταξύ άλλων, υπενθύμισε ότι «η Δημοκρατική Συμμαχία και η Ντόρα Μπακογιάννη, από την ίδρυση της είχε βάλει ως προϋπόθεση αντιμετώπιση της κρίσης την εθνική συνεννόηση, ενώ εδώ και πολλούς μήνες είχε ζητήσει το σχηματισμό κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης με την ευρύτερη δυνατή αποδοχή». Ο Βουλευτής πρόσθεσε επίσης ότι «εξαρχής η Δημοκρατική Συμμαχία τάχθηκε υπέρ της επιλογής για τη θέση του πρωθυπουργού ενός προσώπου με κύρος, γνώσεις και ικανότητες, χαρακτηριστικά τα οποία διαθέτει ο κ. Λουκάς Παπαδήμος».

Ο κ. Αυγενάκης συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση Παπαδήμου, είναι εθνική ανάγκη να αποδώσει και να λειτουργήσει ως κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, θα παρακολουθεί και θα παρεμβαίνει όπου και όταν χρειάζεται».
Κλείνοντας, ο Βουλευτής δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ότι «κάποιοι (σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του απερχόμενου πρωθυπουργού κ.Παπανδρέου ο κ.Σαμαράς) που προφανώς ενοχλούνται από τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας, έθεσαν «βέτο» για να μην συμμετέχουμε σε αυτήν. Για εμάς αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Η Δημοκρατική Συμμαχία θα είναι παρούσα και θα αγνοήσει το παιχνίδι υπονόμευσης της προσπάθειας από συγκεκριμένα πρόσωπα και κόμματα που με κοντόφθαλμες λογικές προτάσσουν μικροκομματικές σκοπιμότητες, κομπλεξικές εμμονές και αναχρονιστικές αντιλήψεις, τορπιλίζοντας τη συνεργασία και τη συναίνεση και επιβεβαιώνοντας τη λάθος αντίληψη που έχουν για την έννοια της Συνεννόησης».
 
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...