Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Καθυστερούν την καταβολή επιδόματος στους νεφροπαθείς τους βάζουν να πληρώσουν και τον φόρο!

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατέθεσε στη Βουλή, ο Βουλευτής Ηρακλείου Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης σχετικά με την καθυστέρηση στην  καταβολή επιδόματος πρόνοιας νεφροπαθών.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:         
Κύριοι Υπουργοί,
Σε μεγάλη ταλαιπωρία υπόκεινται οι νεφροπαθείς  συνάνθρωποι μας, καθώς πέρα από  τον Γολγοθά τον οποίο καλούνται  να ανέβουν, λόγο της  ασθένειας τους, καλούνται να αντιμετωπίσουν και την δυσπραγία των υπηρεσιών όσον αφορά την καταβολή του επιδόματος  πρόνοιας που τους δίδεται κάθε δίμηνο.    . 
Επειδή η  πολιτεία πρέπει να είναι συνεπής  στις υποχρεώσεις της έναντι των  αδύναμων κοινωνικών ομάδων.
Ερωτάσθε  κ.κ Υπουργοί
Τι  προτίθενται να πράξουν τα Υπουργεία ώστε τα επιδόματα και ιδιαίτερα τα προνοιακά που αφορούν ιδιαίτερες ομάδες ΑμεΑ να καταβάλλονται στην ώρα τους και ποια η πολιτική βούληση.    

Ερώτηση σχετικά με την εξαίρεση των νεφροπαθών τελικού σταδίου από το ενιαίο τέλος ακινήτων.
Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, κατέθεσε  στη Βουλή, ο Βουλευτής Ηρακλείου Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης σχετικά με την εξαίρεση των νεφροπαθών τελικού σταδίου από το ενιαίο τέλος ακινήτων.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:         
Κύριε Υπουργέ,
Οι νεφροπαθείς  τελικού σταδίου που είναι  μία από τις βαρύτερες κατηγορίες αναπηρίας, για αυτό και σύμφωνα  με την κείμενη νομοθεσία το ποσοστό  αναπηρίας τους έχει καθοριστεί, εφόσον βρίσκονται στο στάδιο της αιμοκάθαρσης, περιτοναϊκής κάθαρσης και μεταμόσχευσης νεφρού σε ποσοστό 80% και άνω.
Επειδή οι νεφροπαθείς τελικού σταδίου  βρίσκονται στα όρια της οικονομικής  τους αντοχής, επιβάλλεται να εξαιρεθούν πλήρως από το νέο ενιαίο τέλος ακινήτων το οποίο θα ενσωματωθεί στο λογαριασμό της ΔΕΗ.
Ερωτάσθε  κ. Υπουργέ,
Προτίθεται  η κυβέρνηση να εξαιρέσει τους νεφροπαθείς τελικού σταδίου  από την επιβολή του τέλους ακινήτων που θα εισπράττεται μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...