Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΗ.ΣΥ.: Οι ρυθμίσεις για τα ταξί οδηγούν σε μετωπική σύγκρουση

Δήλωση για τις νομοθετικές ρυθμίσεις για την απελευθέρωση της αγοράς των ΤΑΞΙ  του Υπεύθυνου του τομέα Μεταφορών – Υποδομών  της ΔΗ.ΣΥ. και Βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη:

«Οι νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν για την απελευθέρωση της αγοράς των ΤΑΞΙ οδηγούν -όπως φαίνεται- σε μετωπική σύγκρουση ενός επαγγελματικού κλάδου της χώρας με μια ανίκανη κυβέρνηση με ολέθριες συνέπειες για όλους. Δυστυχώς, συνεχίζεται η πολιτική διγλωσσία της κυβέρνησης και η εμμονή νυν και πρώην Υπουργού Μεταφορών να μην συνεκτιμήσουν όσα ισχύουν σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Ως Δημοκρατική Συμμαχία τασσόμαστε ξεκάθαρα υπέρ του πλήρους ανοίγματος όλων ανεξαιρέτως των κλειστών επαγγελμάτων. Με διαδικασίες και προϋποθέσεις, που θα εξασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία της αγοράς, θα ευνοούν τον ελεύθερο ανταγωνισμό και που θα έχουν ως αποτέλεσμα την προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών προς τον πολίτη.

Ταυτόχρονα, η Δημοκρατική Συμμαχία υπογραμμίζει ότι οι ακραίες αντιδράσεις από όπου και αν προέρχονται είναι καταδικαστέες, καθώς υπονομεύουν την εικόνα της χώρας μας, στρέφονται εναντίον του κοινωνικού συνόλου και των επαγγελματιών, χτυπούν την καρδιά του τουρισμού και της οικονομίας.

Σε κάθε περίπτωση, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να προχωρήσουν, με σωστό σχεδιασμό και έντιμο διάλογο, αλλά και με ελεγκτικούς μηχανισμούς που θα μεριμνούν για την εφαρμογή όλων των αποφάσεων».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...