Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Αύξηση των αφίξεων τουριστών στο αεροδρόμιο Ηρακλείου κατά 18%.

Ιδιαίτερα αυξημένος είναι ο αριθμός των τουριστών που καταφτάνουν στο Ηράκλειο και στην Κρήτη φέτος το καλοκαίρι. Μας το επιβεβαίωσε σε συνέντευξη που μας έδωσε ο προϊστάμενος Αερολιμενικού Ελέγχου κ Γιώργος Πλιάκας του αερολιμένα Ηρακλείου. Συγκεκριμένα, ο κ. Πλιάκας μάς ανέφερε ότι φέτος έχουμε αύξηση των αφίξεων των τουριστών κατά 18%, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Ο αριθμός των τουριστών που έφτασαν τον προηγούμενο μήνα ήταν περίπου 360.000, ενώ αυτό το μήνα αναμένεται να φτάσουν γύρω στους 400.000 τουρίστες. Δηλαδή περίπου 15.000 τουρίστες κατά μέσο όρο καταφτάνουν καθημερινά στην Κρήτη. Οι εθνικότητες που προτιμούν περισσότερο την Κρήτη για τις διακοπές τους, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του αεροδρομίου, είναι πρώτοι οι Γερμανοί και μετά ακολουθούν οι Άγγλοι, οι Ρώσοι και οι Γάλλοι.

«Μικροπροβλήματα»

Όπως μας τόνισε ο κ. Πλιάκας, θεωρεί ότι στο αεροδρόμιο "Ν. Καζαντζάκης" δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα με την εξυπηρέτηση των τουριστών και των πολιτών που ταξιδεύουν. Μόνο τις ημέρες που είναι ιδιαίτερα αυξημένη η κίνηση στο αεροδρόμιο μπορεί να δημιουργηθούν κάποια μικροπροβλήματα με ουρές που δημιουργούνται και αναμονή του κόσμου. Επίσης, μικροπροβλήματα δημιουργούνται από κάποια έργα που γίνονται στο αεροδρόμιο αυτήν την εποχή. Ακόμη, μας είπε ότι το αεροδρόμιο του Ηρακλείου συνεργάζεται με όλα τα αεροδρόμια και είναι ανοιχτό σε οποιαδήποτε πρόταση από αεροπορική εταιρεία για νέα αεροπορικά δρομολόγια.

neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...