Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Πρωτόκολλο συνεργασίας Δήμου Χανίων και του οργανισμού marco polo system

Στην πραγματοποίηση πολιτιστικών δράσεων για την ανάδειξη της κοινής πολιτιστικής κληρονομιάς Δήμου Χανίων και Περιφέρειας Βενετίας, καθώς επίσης και στην υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας θα προχωρήσουν στο αμέσως προσεχές διάστημα ο Δήμος Χανίων, η 28η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και ο...

Ευρωπαϊκός Όμιλος Οικονομικού Σκοπού (Ε.Ο.Ο.Σ.) MARCO POLO SYSTEM.
Τα παραπάνω επισημάνθηκαν στο πλαίσιο συνάντησης, που πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη 19/5/2011 με τον Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Δημήτρη Λειψάκη, ο Διαχειριστής του Ευρωπαϊκού Ομίλου Οικονομικού Σκοπού, Pietrangelo Petteno, ο Προϊστάμενος της 28ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Μιχάλης Ανδριανάκης, συνοδευόμενοι από τους συνεργάτες τους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε η χρηματοδότηση της προκαταρκτικής φάσης για τη στατική μελέτη των Νεωρίων, η οποία εντάσσεται στο Πρόγραμμα «INTERREG CUL TEMA» και έχει ως διαχειριστή την Περιφέρεια της Βενετίας και μεταξύ των εταίρων την 28η Ε.Β.Α.

Παράλληλα, προτάθηκε η διοργάνωση εκδήλωσης υποδοχής ιστιοφόρου από τη Βενετία, το οποίο θα πραγματοποιήσει τον ιστορικό διάπλου των Βενετικών κτήσεων στη Μεσόγειο. Το ιστιοπλοϊκό θα ξεκινήσει από το λιμάνι της Βενετίας και θα επισκεφθεί την Κέρκυρα, την Πελοπόννησο, τα Κύθηρα, την Κρήτη. Η κεντρική εκδήλωση υποδοχής του πληρώματος του ιστιοφόρου θα πραγματοποιηθεί στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων και θα εμπλουτιστεί από εκδηλώσεις, όπως εκθέσεις, διαλέξεις και θεατρικό δρώμενο.

Σημειώνεται ότι ο Ευρωπαϊκός Όμιλος Οικονομικού Σκοπού (Ε.Ο.Ο.Σ.) MARCO POLO SYSTEM είναι Οργανισμός Κοινοτικού Δικαίου και οι εταίροι, που συμμετέχουν σε αυτόν είναι ο Δήμος Βενετίας και η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (Κ.E.Δ.K.Ε.).
neatv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...