Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Ώρα «μηδέν» για την διαχείριση απορριμμάτων των Χανίων

Η ώρα «μηδέν» για την Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Απορριμμάτων των Χανίων έφτασε. Μετά τις συνεχείς καθυστερήσεις στην πληρωμή της επιχείρησης από τους δήμους, είναι πλέον θέμα λίγων ημερών να σταματήσει η λειτουργία της μονάδας διαχείρισης των απορριμμάτων.

Αφενός οι απλήρωτοι προμηθευτές καυσίμων και άλλων υλικών θα σταματήσουν την προμήθεια υλικών και αφετέρου και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι δεν θα μπορούν να μεταβούν στην μονάδα στο Ακρωτήρι.

« Σε λίγο οι εργαζόμενοι δεν θα μπορούν να πάνε στο εργοστάσιο. Δεν θα έχουμε καύσιμα για να κινούμε τα μηχανήματα, τα απορριμματοφόρα και τα άλλα αυτοκίνητα της επιχείρησης. Δεν θα έχουμε να πληρώσουμε την ΔΕΗ που είναι ένα σημαντικό κόστος. Πως είναι δυνατόν να λειτουργήσει το εργοστάσιο;» αναρωτήθηκε μιλώντας στο Flashnews.gr , η πρόεδρος της ΔΕΔΙΣΑ κα Χαρά Μυλωνάκη.

Ειδικά και σε ότι αφορά στους εργαζόμενους η κα Μυλωνάκη επεσήμανε πως « καθημερινά δέχομαι πάρα πολλά τηλεφωνήματα από εργαζόμενους οι οποίοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις σημερινές συνθήκες και με τα χρήματα που πρέπει να πάρουν και που δεν παίρνουν.

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν να ζήσουν την οικογένειά τους. ‘Ανθρωποι που δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς, είτε της ΔΕΗ, είτε του νερού και καταλαβαίνετε πως εμείς, σαν διοίκηση, αισθανόμαστε πάρα πολύ άσχημα.»
Όμως εκτός των προμηθευτών, της ΔΕΗ και των εργαζόμενων, υπάρχουν και τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και η εφορία που μένουν απλήρωτοι.

«Έχουμε και την πίεση από την εφορία στην οποία οφείλουμε και που δεν καταλαβαίνει ότι εμείς δεν έχουμε πάρει χρήματα για να της δώσουμε. Κάνουν προσαυξήσεις και άλλα. Μας κρατούν την φορολογική ενημερότητα εμένα και του κ.Κοπάση.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πληρώσουμε πρωταρχικά την εφορία. Αλλά όταν δεν υπάρχουν χρήματα πώς να την πληρώσουμε» είπε η πρόεδρος της ΔΕΔΙΣΑ, τονίζοντας:

«Μέχρι εδώ. Έχουμε αποφασίσει να πιεστούν οι δήμοι για να πληρώσουν τις οφειλές τους, αλλιώς αναγκαστικά πάμε σε στάση λειτουργίας.»

Η συνολική οφειλή των δήμων των Χανίων προς την ΔΕΔΙΣΑ, αυτή την στιγμή ανέρχεται σε 1.850.000 ευρώ και προέρχεται κυρίως από τις δυσλειτουργίες που προκάλεσε ο «Καλλικράτης» (νέοι δήμοι, εγκρίσεις προυπολογισμών, επίτροπος ελεγκτικού συνεδρίου), αλλά υπάρχουν και δήμοι «μπαταξήδες» που χρωστούν από το 2010.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΔΙΣΑ κ.Λευτέρη Κοπάση το θέμα είναι να αποκατασταθεί η ομαλή χρηματοδότηση από τους δήμους, δηλαδή η τακτική και ανα μήνα πληρωμή της επιχείρησης για την διαχείριση των απορριμμάτων.

Διαφορετικά, ακόμη και τώρα να δοθούν κάποια χρήματα και να αμβλυθεί το πρόβλημα, θα εμφανιστεί και πάλι μετά από δύο μήνες.













flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...