Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Προσπάθεια «παράκαμψης» των κανονισμών για τον ΟΦΗ

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη για την πιστή εφαρμογή των κανονισμών

Την ανάγκη να τηρηθούν πιστά οι κανονισμοί και οι κείμενες διατάξεις, ώστε να προληφθούν δυσάρεστες εξελίξεις για τον ΟΦΗ, θέτει ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση στον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Π. Γερουλάνο, αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού.

Ειδικότερα, στο έγγραφό του, ο Βουλευτής σημειώνει ότι «καθώς εκκρεμεί η διαδικασία για την έγκριση της άδειας συμμετοχής του ΟΦΗ την ερχόμενη Ποδοσφαιρική περίοδο στην Superleague μετά τον αποκλεισμό του Ηρακλή, καταγράφεται μια συντονισμένη προσπάθεια να «παρακαμφθεί» ο υπάρχων κανονισμός, να μην επικυρωθεί (και τυπικά) ο βαθμολογικός πίνακας, με σκοπό να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία ομάδα προς υποβιβασμό».

Για το λόγο αυτό, υπογραμμίζει ως κρίσιμο «να τηρηθεί στο ακέραιο από το ΔΣ της ΕΠΟ και το ΔΣ της Superleague η έως σήμερα απαραβίαστη αρχή ότι ομάδα που υποβιβάζεται σε καμία περίπτωση δεν έχει δικαίωμα προαγωγής για την ίδια περίοδο και ότι τον αριθμό των ομάδων συμπληρώνουν αυτές που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις του πίνακα βαθμολογίας της αμέσως επόμενης κατηγορίας». Επιπλέον, τονίζει ότι είναι ανάγκη «να υπάρξει πλήρης, απρόσκοπτης και ενιαία εφαρμογή των κανονισμών και των κείμενων διατάξεων και η στήριξη σε αυτό όλων των πολιτικών δυνάμεων του τόπου».

Καταλήγοντας, ζητά τη γραπτή δέσμευση του αρμόδιου Υπουργού για την πιστή εφαρμογή των κείμενων διατάξεων κατά τη διαδικασία αδειοδότησης των ομάδων για τη συμμετοχή τους στη Superleague, προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο «παράκαμψής» τους εις βάρος του ΟΦΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...