Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2013

Άγιοι Βασίληδες θα πλημμυρίσουν την Κρήτη

Santa Run, μια γιορτή αλληλεγγύης

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι ετοιμασίες για το «Santa Run», το οποίο θα στείλει μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης αύριο Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου.

Την ημέρα αυτή χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι θα ντυθούν Αη Βασίληδες, θα μοιράσουν
Flint Santa Run 2010
 (Photo credit: I Run Flint)
χαμόγελα, ελπίδα και στήριξη σε προνοιακές δομές των Χανίων, όπως η ΕΛΕΠΑΠ, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αυτιστικών Παιδιών «Η Μεγαλόχαρη», το ΚΗΦΑΑΜΕΑ και ο Σύλλογος «Ορίζοντας».

Εκτιμάται ότι περίπου 3.000 Αη Βασίληδες θα καλύψουν μία απόσταση 3,5 χιλιομέτρων στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο των Χανίων με μοναδικό σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για παιδιά με προβλήματα υγείας. Πέρυσι το ποσό που διατέθηκε στους τέσσερις Συλλόγου ήταν περίπου 27.000 ευρώ, σύμφωνα με τα Χανιώτικα Νέα.

Τη δράση «Santa Run» διοργανώνουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Σύλλογος «Santa Run», η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμο Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ.

Προ ημερών σε συνέντευξη Τύπου κάλεσμα συμμετοχής απηύθυναν οι διοργανωτές που υποσχέθηκαν φέτος τα Χριστούγεννα τα Χανιά να είναι πιο κόκκινα και πιο χαρούμενα από ποτέ με τους 3.000 Αη Βασίληδες που θα γεμίσουν τους δρόμους της πόλης μας με κέφι και ζωντάνια.

Παράλληλα κάλεσαν όσους επιθυμούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους άμεσα και όχι την τελευταία στιγμή στο σπίτι του «Santa Run» από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ στην οδό Τσουδερών 36, πίσω από τη Δημοτική Αγορά (κλειστά θα είναι μόνο την ημέρα των Χριστουγέννων). Επίσης συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν και διαδικτυακά στη διεύθυνση http://www.santarunchania.com.

Όπως σημειώνουν οι οργανωτές, «3.000 Αη Βασίληδες θα βάψουν κόκκινα τα Χανιά στις 27 Δεκεμβρίου. Θα καλύψουν μία απόσταση 3,5 χιλιομέτρων στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο των Χανίων με μοναδικό σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για παιδιά με προβλήματα υγείας.

Το «Santa Run» είναι μία γιορτινή, φιλανθρωπική διοργάνωση, παρωδία του γνωστού «Santa Run» που διοργανώνεται σε διάφορες πόλεις του κόσμου κάθε Δεκέμβρη. Πρόκειται για έναν δρόμο περπατήματος μέσα στην πόλη των Χανίων με στολές Αη Βασίλη. Σταθμοί ανεφοδιασμού είναι τα καταστήματα της πόλης που αντί για νερό έχουν μπίρα. Επίσημη χρονομέτρηση και κατατακτήριες θέσεις δεν υπάρχουν.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...