Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013

Εξελιγμένο σύστημα επικοινωνιών για περιστατικά έκτακτης ανάγκης απέκτησε η Κρήτη

Παρουσιάστηκε σήμερα Τρίτη στην περιφέρεια Κρήτης το πρωτοποριακό -όπως χαρακτηρίσθηκε- σύστημα «ΤΕΤΡΑ», που ενισχύει τον τομέα της Πολιτικής Προστασίας στο νησί, διασφαλίζοντας την απόρρητη και απρόσκοπτη επικοινωνία μεταξύ των εμπλεκομένων υπηρεσιών και φορέων στο νησί για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων και περιστατικών.

Το σύστημα επικοινωνιών TETRA έχει αναπτυχθεί χωροταξικά σε όλη την Κρήτη, καλύπτοντας τις ανάγκες επικοινωνίας των φορέων Πολιτικής Προστασίας και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013».

«Είμαστε η πρώτη περιφέρεια πανελλαδικά που εγκαθιστάμε και λειτουργούμε ένα ενιαίο σύστημα επικοινωνίας μεταξύ Αυτοδιοίκησης, Σωμάτων Ασφαλείας, υπηρεσιών και εμπλεκομένων φορέων για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, όπως είναι οι φυσικές καταστροφές, ό μη γένοιτο», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα αξιόπιστο, εύχρηστο, λειτουργικό, δοκιμασμένο στην πράξη, υπερσύγχρονο ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας.

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης, η ομιλία ψηφιοποιείται, κωδικοποιείται και κρυπτογραφείται σε πολλά επίπεδα, καθιστώντας πρακτικά αδύνατη την συνακρόαση και κάνοντας αδύνατη την κακόβουλη παρεμβολή στις ραδιοεπικοινωνίες του δικτύου TETRA. Ακόμη, υπογράμμισε ότι από τη λειτουργία του συστήματος θα ωφεληθεί εν δυνάμει όλος ο πληθυσμός της Κρήτης, αλλά και τα εκατομμύρια των τουριστών που επισκέπτονται και διαμένουν στο νησί.

Εξάλλου, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης Αλέκος Ξωμεριτάκης, επισήμανε ότι το TETRA δίνει πολλές δυνατότητες επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκομένων υπηρεσιών και φορέων, για την αντιμετώπιση μια δύσκολης κατάστασης, ενός έκτακτου γεγονότος, σημειώνοντας ακόμη πως ο σχεδιασμός και η επέμβαση είναι το πιο βασικό κομμάτι σε μια επιχείρηση αντιμετώπισης ενός συμβάντος, και το σύστημα αυτό διασφαλίζει το ευαίσθητο κομμάτι της επικοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...