Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Ηράκλειο: Μαθητές λένε όχι στη βία με μαντινάδες

Σήμερα Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 11:30 στο πλαίσιο της Διεθνούς μέρας Μη Βίας, κατά την οποία σε εκατοντάδες πόλεις σε όλο τον κόσμο πραγματοποιούνται σχετικές δράσεις. 


Οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου του Γ/σίου Ν. Αλικαρνασσού σε συνεργασία με το Δίκτυο Σχολείων για τη μη-βία θα πραγματοποιήσουν, υπό την επίβλεψη και το συντονισμό καθηγητών τους, πορεία από το σχολείο τους προς την πλατεία του Αγ. Νικολάου στην περιοχή της Ν. Αλικαρνασσού όπου, εκτός των άλλων, θα τραγουδήσουν με τη συνοδεία παραδοσιακών κρητικών μουσικών οργάνων μαντινάδες με μηνύματα για τη μη βία ως πρακτική επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η σύγχρονη ελληνική κοινωνία.

Η δράση αυτή έχει ως απώτερο στόχο την ενεργοποίηση της νέας γενιάς και την εκπαίδευσή της σε κοινωνικές πρακτικές που καλλιεργούν τη συλλογικότητα και οραματίζονται ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μας και για όλη την υφήλιο.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο οι μαθητές στέλνουν το μήνυμα ότι το σχολείο τους και η δημόσια παιδεία για όλα τα παιδιά η οποία δέχεται τόσα χτυπήματα στις μέρες μας, είναι η μόνη απάντηση σε κάθε μορφή βίας που εισπράττουν όλοι οι άνθρωποι ανά τον κόσμο και ειδικά ο κάτοικοι της χώρας μας τα τελευταία τρία χρόνια. prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...