Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013

Χανιά: Ο παραλιακός δρόμος στα Νοπήγια κρύβει κινδύνους

Ένας παλιός Ναός του 15ου αιώνα, αφιερωμένος στην  Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα, στην ανατολική παραλία των Νοπηγίων Κισάμου, θα γιορτάσει και φέτος προσελκύοντας εκατοντάδες προσκυνητές, οι οποίοι με κίνδυνο της ζωής τους θα φτάσουν εκεί.

Και αυτό, επειδή ο παραλιακός δρόμος από το σημείο που τελειώνει η άσφαλτος μέχρι την εκκλησία, μία απόσταση περίπου 500 μέτρων εγκυμονεί σε ορισμένα σημεία κινδύνους από τη διάβρωση της θάλασσας, αλλά και από τις κατολισθήσεις που γίνονται.

Κάτοικοι της περιοχής, που έτυχε να συναντήσουμε εκεί, μας είπαν ότι: «Η φετινή χρονιά αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία να γίνουν βασικά έργα στον δρόμο από και προς την Παναγιά της Χόνης ή Μυρτιδιώτισσας, που δεν έγιναν μέχρι σήμερα. Με το τέλος της τουριστικής περιόδου θ’ αρχίσουν στην περιοχή μας οι εργολαβικές εργασίες για να περάσει ο σωλήνας του βιολογικού καθαρισμού. Τα προβλήματα αρχίζουν από το ρέμα ή ποταμού της Χόνης, έτσι λέγεται η περιοχή, όπου τα νερά χειμώνα καλοκαίρι εκβάλλουν στη θάλασσα περνώντας πάνω από το οδόστρωμα.

Πρέπει να γίνει ένα τούνελ διαφυγής των νερών και λίγο παρακάτω που τελειώνει η άσφαλτος και αρχίζει ο χωματόδρομος να διαπλατυνθεί όπου χρειάζεται και να πέσει ασφαλτοτάπητας. Να γκρεμιστούν ακόμα κάποια επικίνδυνα βράχια, τα οποία, αν πέσουν σε διερχόμενους, θα θρηνήσουμε θύματα».

Στον προαναφερόμενο ποταμό της Χόνης συναντιόνταν κατά το παρελθόν τα όρια των κοινοτήτων Ραβδούχα, Δραπανιά και Νοχιών. Αργότερα, των Δήμων Μηθύμνης και Κολυμπαρίου και τώρα με την Καλλικρατική νομοθεσία τα όρια των Δήμων Κισάμου και Πλατανιά.

Γιάννης Κάκανος
ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...