Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

«Ασπρα-μαύρα όνειρα» στα Χανιά

ΤΟ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ έργο, το σχέδιο, η χαρακτική, η γλυπτική συναντιούνται στην έκθεση «Ασπρα-μαύρα όνειρα» που φιλοξενείται φέτος στο «Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης - Ελαιουργείο», 33 μόλις χλμ. από τα Χανιά.


Τα όρια ανάμεσα στις έννοιες φως/σκοτάδι, μέρα/νύχτα, ζωή/θάνατος, αρχή/τέλος, γυναίκα/άνδρας βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας 30 και πλέον καλλιτεχών, διαφορετικών εθνοτήτων. Πρόκειται για μια πολυπολιτισμική συνάντηση, στην οποία συμμετέχουν καλλιτέχνες απ' όλη την Ευρώπη.

Τα αντιθετικά ζεύγη φως/σκοτάδι, μέρα/νύχτα, ζωή/θάνατος, αρχή/τέλος, που αναπαριστάνονται στην πλειονότητά τους σε δίπτυχα σχέδια ή λάδια, σε δύο συμπληρωματικούς ή διπλούς πίνακες, σε χαρακτικά ή γλυπτά, κατορθώνουν να δώσουν μια νέα οπτική σε διαχρονικά ζητήματα. Τα έργα τους εκφράζουν τον εσώτερο εαυτό τους, την ποιητική και πνευματική τους διάσταση. Γιατί, όπως έγραφε ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, «η ζωγραφική είναι μια πνευματική υπόθεση». Στο θεατή εναπόκειται να αναλογιστεί, μέσα από τα έργα της έκθεσης, την πορεία και τις εκφάνσεις της σύγχρονης τέχνης. Εικαστική Επιμέλεια: Ιωάννης Ν. Αρχοντάκης. Κείμενα: Πέγκυ Κουνενάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...