Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Φ. Κουβέλης από την Κρήτη: Συνεργασία του δημοκρατικού σοσιαλισμού

Κάλεσμα για συνεργασία στις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού απηύθυνε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στην Κρήτη.


Αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή επανέλαβε ότι θα πρέπει να ορθωθεί ένα τείχος κι ένα μέτωπο όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων κατά του φασισμού και επεσήμανε ότι η Δημοκρατία μας έχει αντοχές και δυνάμεις.

Η χώρα βρίσκεται μπροστά στο ναζιστικό, εγκληματικό φαινόμενο της Χρυσής Αυγής, ανέφερε και πρόσθεσε ότι το φίδι έχει δυστυχώς εκκολαφθεί και εξαπλώνεται στην ελληνική κοινωνία, εκμεταλλευόμενο και συνθήκες στην κοινωνία.

Απαντώντας δε σε ερώτηση αν θα πρέπει να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, είπε ότι αυτό που θα πρέπει πρώτα να γίνει, είναι να ελεγχθεί ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση. «Αυτό που απαιτείται είναι κοινό μέτωπο κατά του φασισμού», επανέλαβε.

Ο Φώτης Κουβέλης υποστήριξε ότι θα πρέπει να υπάρξει αναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές προκειμένου να απαγκιστρωθεί η χώρα από τους επαχθείς όρους του μνημονίου και να οδεύσει προς τη μεταμνημονιακή περίοδο, με προωθούμενο το μέγεθος της ανάπτυξης, με ανάταση των οικονομικά ασθενέστερων, επισημαίνοντας ακόμη ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα έτσι ώστε να υπάρξει δίχτυ προστασίας των ανέργων και των ασθενέστερων στρωμάτων.

Επίσης μίλησε για την αναγκαιότητα προώθησης των μεταρρυθμίσεων, αλλά σημείωσε ότι η προωθούμενη διοικητική μεταρρύθμιση, στο βαθμό που συνδέει την κινητικότητα με τις απολύσεις, δεν οδηγεί σε μεταρρύθμιση, αλλά σε απαρίθμηση.

Για τα όσα αναφέρονται για το πρωτογενές πλεόνασμα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εκτίμησε πως αν αφαιρεθούν οι δημόσιες δαπάνες που πρέπει να ενταχθούν στον συνυπολογισμό και οι οποίες ακόμα δεν έχουν μπει, τότε η εικόνα που παρουσιάζει η κυβέρνηση για τον αριθμό αυτό θα είναι εντελώς διαφορετική.

Ο Φώτης Κουβέλης κάλεσε τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού σε συνεργασία και απέκλεισε, την ίδια στιγμή, συνεργασία με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ, για δε για τα περί συνεργασίας του με τον Ανδρέα Λοβέρδο, τόνισε ότι αυτό που έχει σημασία δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά ο κοινός στόχος, που είναι η σωτηρία της πατρίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...