Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Στο σκαμνί 93 αγρότες της Κρήτης για τα επεισόδια στο αεροδρόμιο Ηρακλείου


Σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα που παρέλαβαν οι 93 κατηγορούνται ότι παρεμπόδισαν τη λειτουργία του αεροδρομίου


Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη θα βρεθούν στις 4 Νοέμβριου 93 αγρότες από όλη την Κρήτη που κάθονται στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου κατηγορούμενοι για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης στο πλαίσιο των δυναμικών κινητοποιήσεων του κλάδου τον Ιανουάριο του 2009. Ανάμεσα σε άλλους στο σκαμνί κάθεται ο πρώην πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ Ζαχαρίας Σπυριδάκης. 

Σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα που παρέλαβαν οι 93 κατηγορούνται ότι παρεμπόδισαν τη λειτουργία του αεροδρομίου καθώς εισέβαλαν στην πίστα με τα αγροτικά οχήματα και τρακτέρ με αποτέλεσμα να ακυρωθούν όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις.

Επίσης κατηγορούνται ότι προκάλεσαν φθορές στο χώρο του αεροδρομίου και πιο συγκεκριμένα κατέστρεψαν 3 υαλοπίνακες καθώς επίσης και τις κλειδαριές των θυρών που οδηγούσαν στην πίστα του αεροδρομίου. Παράλληλα έσπασαν το μηχανισμό της αυτόματης σιδερένιας πόρτας της ανατολικής πύλης του αερολιμένα ενώ έβαλαν φωτιά σε λάστιχα καταστρέφοντας τον ασφαλτοτάπητα του αεροδρομίου.


Η κλήση των αγροτών ωστόσο προκαλεί προβληματισμό στις συνδικαλιστικές τάξεις του κλάδου καθώς με ειδική διάταξη αναστέλλονταν όλες ο δίκες που είχαν να κάνουν με επεισόδια αγροτών τα οποία είχαν γίνει μέχρι 31 Δεκέμβρη του 2012.

prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...