Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Ηράκλειο: Εμπορικό άνοιγμα της Κρήτης στην αγορά του Ισραήλ


Ένα νέο εμπορικό άνοιγμα για την ενδυνάμωση των Κρητικών εξαγωγών, του πρωτογενή τομέα και κατ' επέκταση της οικονομίας του νησιού, επιχειρεί η Περιφέρεια Κρήτης στην αγορά του Ισραήλ σε συνέχεια των στοχευμένων δράσεων της σε άλλες αγορές.

Έτσι το τριήμερο 25 με 27 Φεβρουαρίου με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης και τη στήριξη των Επιμελητήριων του νησιού, πρόκειται να επισκεφθούν την Κρήτη εκπρόσωποι από 9 κορυφαίες επιχειρήσεις λιανικού και χονδρικού εμπορίου, καθώς και αλυσίδων σούπερ μάρκετ του Ισραήλ, που ενδιαφέρονται για την εισαγωγή Κρητικών προϊόντων και να πραγματοποιηθούν επιχειρηματικές συναντήσεις στο Ηράκλειο και τα Χανιά.

Για την Δυτική Κρήτη (Χανιά - Ρέθυμνο) οι επιχειρηματικές συναντήσεις θα γίνουν στο ξενοδοχείο Santa Marina, στην Αγία Μαρίνα Χανίων, την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου και για την Ανατολική Κρήτη (Ηράκλειο-Λασίθι) οι συναντήσεις θα γίνουν στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου .

Οι Ισραηλινοί εκπρόσωποι των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, λιανικού και χονδρικού εμπορίου ενδιαφέρονται για ποιοτικά-πιστοποιημένα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα όπως: λάδι, ελιές, τυριά, γάλα, αυγά, αρωματικά φυτά, μέλι, μαρμελάδες, αρτοσκευάσματα, ζυμαρικά, αλιεύματα, κρέας (εκτός χοιρινού), φρούτα, λαχανικά, αναψυκτικά, ξύδι, νερό, γλυκίσματα, παγωτό ενώ στην Ισραηλινή αποστολή θα συμμετέχει και ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου του Τέλ Αβίβ .

Με αφορμή την επίσκεψη των Ισραηλινών επιχειρηματιών ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης δήλωσε ότι «η Περιφέρεια Κρήτης με στοχευμένες δράσεις εργάζεται για την προώθηση των ποιοτικών μας Κρητικών προϊόντων, αλλά και του τουρισμού. Μετά τη Ρωσία, την Ουκρανία, τον Καναδά και τις χώρες της Μέσης Ανατολής, η Περιφέρεια 'δημιουργεί γέφυρα' συνεργασίας στην προώθηση Κρητικών προϊόντων και στο Ισραήλ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...