Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης σε περιβαλλοντικό συνέδριο

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει στο 1ο Περιβαλλοντικό Συνέδριο Θεσσαλίας που πραγματοποιείται στις από 8 μέχρι 10 Σεπτεμβρίου 2012 στη Σκιάθο και...
διοργανώνεται από την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.


Στόχος του συνεδρίου είναι η παρουσίαση επίκαιρων επιστημονικών εργασιών στους τομείς της προστασίας και της αποκατάστασης του περιβάλλοντος και ειδικότερα όσον αφορά στα εξής: διαχείριση στερεών και επεξεργασία υγρών αποβλήτων, ρύπανση του περιβάλλοντος και τεχνολογίες αντιρρύπανσης, βιοποικιλότητα και προστατευόμενες περιοχές, ενέργεια, περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση, περιβαλλοντική πολιτική, χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός κ.α.

Από την πλευρά της Περιφέρειας Κρήτης θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Euronet 50/50 –για την εξοικονόμηση της ενέργειας στα σχολεία και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής». Το Πρόγραμμα Euronet 50/50 ξεκίνησε το 2009 με τη συμμετοχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου και άλλων 8 ευρωπαϊκών χωρών σε ένα δίκτυο περισσότερων από 50 σχολεία, συνεχίστηκε από την Περιφέρεια Κρήτης και ολοκληρώθηκε το Μάιο του 2012.

Στην ιστοσελίδα του συνεδρίου (env1.prd.uth.gr/) παρέχονται αναλυτικές πληροφορίες για τους θεματικούς άξονες του συνεδρίου, τους συμμετέχοντες επιστήμονες, τους προσκεκλημένους ομιλητές καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...