Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Χανιά: Ανοίγει τις πύλες του ο "Αγροτικός Αύγουστος 2012"

Με την συμμετοχή ενενήντα εκθετών και στόχο την προβολή και προώθηση των κρητικών προϊόντων ποιότητας, ανοίγει τις πύλες της, την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012... η έκθεση «ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2012», που διοργανώνει για 14η χρονιά ο Δήμος Χανίων με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Επιμελητήριο Χανίων, μέχρι και την Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012, στο Παλιό Λιμάνι, στο χώρο της Δυτικής Τάφρου.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης, θα γίνουν την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012 στις 20.30, από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη.

«Ο Αγροτικός Αύγουστος έχει καταξιωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του Νομού μας. Στα 14 χρόνια της πραγματοποίησής του, έχει αποκτήσει κύρος, αξιοπιστία, αναγνώριση και πιστούς στο ραντεβού τους, εκθέτες και επισκέπτες», επεσήμανε σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα, Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012 στο Δημαρχείο Χανίων, ο Δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης.

«Είναι ένα φεστιβάλ γεύσεων, μία γιορτή της Κρητικής γης, που στέλνει το μήνυμα ότι η ελληνική περιφέρεια μπορεί, έχει τη θέληση και τις δυνατότητες για ανάπτυξη και πρόοδο», τόνισε ο κ. Δήμαρχος προσθέτοντας ότι φέτος συμμετέχουν ενενήντα εκθέτες από όλη την Κρήτη, ως επί το πλείστον, φορείς και επιχειρήσεις τυποποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων άριστης ποιότητας.

«Το μήνυμά μας όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος είναι: Να επιστρέψουμε στη γη μας, στις ρίζες μας, να επαναφέρουμε τα αγνά προϊόντα μας στα ελληνικά ράφια, να καταναλώνουμε κατά προτεραιότητα αυτά που παράγουμε και να μετατρέψουμε επί τέλους σε θετικό το εμπορικό ισοζύγιο των εξαγωγών των αγροτικών προϊόντων της χώρας μας έναντι των εισαγωγών», συμπλήρωσε ακόμη ο κ. Σκουλάκης.

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, κάλεσε «όλους τους Κρητικούς να επισκεφθούν την Έκθεση», στέλνοντας το μήνυμα ότι «στη σημερινή εποχή της βαθιάς κρίσης, είναι αναγκαίο να επιστρέψουμε στην γη μας, να γνωρίσουμε τα προϊόντα μας, να καταναλώνουμε τα ντόπια προϊόντα, τα οποία οι παλιότεροι έχουν ξεχάσει και οι νεώτεροι δεν τα έχουν δοκιμάσει».

«Το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, στέκεται πάντα αρωγός στις επιχειρήσεις του τόπου μας και συμμετέχει στην διοργάνωση του “Αγροτικού Αυγούστου” παρέχοντας βοήθεια στους εκθέτες. Είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια προώθησης των τοπικών ποιοτικών προϊόντων», τόνισε από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Χανίων, Γιώργος Τραχαλάκης.

Στον φετινό “Αγροτικό Αύγουστο” αναδεικνύουμε τα προϊόντα της ορεινής ενδοχώρας, επεσήμανε από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Λευτέρης Αμπαδιωτάκης.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε, «το πηχτόγαλο Χανίων είχε αναγνωρισθεί ως ΠΟΠ (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) από το 1995, χωρίς ποτέ να έχει τυποποιηθεί ως ΠΟΠ. Με πρωτοβουλία μας τυποποιήθηκε από τυροκομική μονάδα. Το ίδιο και η γραβιέρα Κρήτης. Εντός των ημερών άλλωστε, ολοκληρώνεται και ο φάκελος για το ΠΟΠ κάστανο Χανίων Κρήτης», σημείωσε ο κ. Αντιδήμαρχος.



Τέλος ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Χανίων, Στέλιος Ρίγλης, αναφέρθηκε στην έκδοση του Δήμου Χανίων «Ημερολόγιο Κρητικής Διατροφής 2013», με παραδοσιακές συνταγές κρητικής διατροφής, το οποίο εκδόθηκε στο πλαίσιο του φετινού «Αγροτικού Αυγούστου».

Σημειώνεται ότι έκθεση, θα είναι ανοικτή τις ώρες 19.30 – 23.30 καθημερινά, ενώ παράλληλα με τη λειτουργία της και στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιούνται Πολιτιστικές Βραδιές με τη συμμετοχή Παραδοσιακών Συγκροτημάτων των Χανίων.
flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...