Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Ποιός έλληνας ηθοποιός βγαίνει από τη φυλακή;

Αποφυλακίζεται ο Φράνκο Αλφόνσο. Έπειτα από οκτώ μήνες στις φυλακές Κορυδαλλού η ανακρίτρια έκανε δεκτή την αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης του γνωστού ηθοποιού και του έδειξε τον δρόμο προς την ελευθερία.

Η απόφαση έδωσε μεγάλη χαρά στους φίλους, τους συγγενείς και στη μητέρα του, η οποία τον λατρεύει. Το δράμα της οικογένειας του γνωστού τραγουδιστή και ηθοποιού ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2011 όταν το όνομά του ενεπλάκη σε υπόθεση διακίνησης μεγάλης παρτίδας χασίς από την Ελλάδα στην Ιρλανδία. Οι αστυνομικοί και οι άνδρες του ΣΔΟΕ είχαν καταφέρει τότε να εξαρθρώσουν ένα κομμάτι διεθνούς οργάνωσης που εξήγαγε ναρκωτικά στην Ιρλανδία και να περάσουν χειροπέδες σε τρία άτομα μεταξύ των οποίων και ο Φράνκο Αλφόνσο.

Μάλιστα στα χέρια των διωκτικών αρχών είχαν πέσει τότε και 256 κιλά χασίς. Σύμφωνα με όσα ισχυρίζονταν οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών και της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, ο γνωστός καλλιτέχνης συμμετείχε στο κύκλωμα ως μεσάζων. Ηταν αυτός που έφερνε σε επαφή τους Αλβανούς εμπόρους των ναρκωτικών με τους Ιρλανδούς μαφιόζους που ήθελαν να παραλάβουν τις μεγάλες ποσότητες και να τις διακινήσουν στις πιάτσες της χώρας τους.

Ο γνωστός ηθοποιός και τραγουδιστής οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος του απηύθυνε κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και εμπορία ναρκωτικών. Ο Αλφόνσο είχε αρνηθεί τότε όλες τις κατηγορίες, ωστόσο οι λειτουργοί της Θέμιδος δεν πείστηκαν από τα επιχειρήματά του και έτσι του έδειξαν τον δρόμο για το κελί.

Η προφυλάκιση του Φράνκο Αλφόνσο στις φυλακές Κορυδαλλού ήταν ένα αληθινό μαρτύριο για τον ίδιο αλλά και για τους δικούς του ανθρώπους, που από την πρώτη στιγμή υποστήριζαν πως είναι αθώος. Η σωτηρία τους ήρθε την περασμένη Παρασκευή, όταν σε αίτηση για την αποφυλάκισή του η ανακρίτρια έκρινε πως δεν συντρέχει λόγος να είναι προσωρινά κρατούμενος με το σκεπτικό ότι ακόμα κι αν υπάρχει κάποια συνέργεια αυτή είναι αμιγώς περιφερειακή.

Η δικηγόρος του καλλιτέχνη, Βάσω Δόσπρα (η οποία τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες συνεργάστηκε στενά με τον γνωστό ποινικολόγο Θάν. Πλεύρη) υποστηρίζει στην «Espresso»: «Είμαι πολύ ικανοποιημένη από την έκβαση της υπόθεσης. Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη η οποία λειτούργησε τάχιστα. Υστερα από πολλές ενέργειες ήρθαν στο φως νέα στοιχεία που αποδεικνύουν και ισχυροποιούν τη θέση μας. Ολα αυτά τα διαπίστωσαν οι αρχές και γι’ αυτό σήμερα ο φερόμενος ως δράστης αποφυλακίζεται. Προσεγγίσαμε τον στόχο μας κατά ένα μεγάλο βήμα και έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας. Είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία της υπόθεσης…»

Να σημειώσουμε ότι η προφυλάκισή του αντικαταστάθηκε με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισής του κάθε δεκαπέντε ημέρες στο αστυνομικό τμήμα, της μη εξόδου του από τη χώρα και εγγυοδοσίας.

«Επιτέλους τελείωσε το μαρτύριό μας»
Η μητέρα του Φράνκο Αλφόνσο, η κυρία Αλίκη, ανακουφισμένη από τη μεγάλη περιπέτεια που πέρασε ο γιος της και παράλληλα όλη η οικογένεια, δήλωσε στην «Espresso»: «Επιτέλους, τελείωσε το μαρτύριό μας. Δεν το πιστεύω ακόμα όλο αυτό που περάσαμε. Η ταλαιπωρία μας δεν περιγράφεται. Κάθε φορά που πήγαινα στη φυλακή να δω το παιδί μου, με πιάνανε τα κλάματα…» Αλλά και ο αδελφός του, ο Θανάσης Αλφόνσο, δεν θέλει να θυμάται όλο αυτόν τον Γολγοθά, τις στιγμές που τον επισκεπτόταν στις φυλακές, η σκέψη ότι ο Φράνκο είναι μέσα στη φυλακή... «Το χειρότερο μου ήταν το επισκεπτήριο… Γλιτώσαμε ένα μεγάλο μαρτύριο, όχι μόνο ψυχικό αλλά και σωματικό» μας λέει και η χαρά του δεν κρύβεται.

Τα πορτοκάλια και η εκδίκηση
Σύμφωνα με τον τραγουδιστή την περίοδο της σύλληψής του πουλούσε φρούτα σε πελάτες που έβρισκε μέσω Internet. Οι αστυνομικές αρχές τον συνέλαβαν όταν σε μια νταλίκα με πορτοκάλια που τα προμήθευσε ο ίδιος και η οποία είχε προορισμό την Ιρλανδία, βρέθηκε μεγάλη ποσότητα με χασίς. Μάλιστα σύμφωνα με όσα μας είχε αποκαλύψει τότε η μητέρα του, τον κάρφωσε στην αστυνομία μια γυναίκα την οποία είχε γνωρίσει ο γιος της το καλοκαίρι μέσω του Facebook και όταν χώρισαν τον απείλησε ότι θα τον εκδικηθεί…


ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ/espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...