Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

«E-αγορά» για κατάργηση μεσαζόντων στο δήμο Μινώα Πεδιάδας

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας σε συνεργασία με το Εργαστήριο Επεξεργασίας Δεδομένων του Πανεπιστημίου Κρήτης δημιούργησε το E-Market, μία ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας.

Το E-Market είναι ένα πρωτοποριακό εργαλείο ώστε να έρθουν σε άμεση επαφή καταναλωτές και παραγωγοί από την τοπική αγορά. Στόχος είναι η απευθείας πώληση προϊόντων από τον παραγωγό στον καταναλωτή και στην αύξηση των τοπικών εισοδημάτων.

Η πλατφόρμα χαρακτηρίζεται από τη διαδραστικότητά της, καθώς οι παραγωγοί μέσω της ιστοσελίδας του δήμου Μινώα Πεδιάδας εγγράφονται δωρεάν στο E-Market τοπικών προϊόντων και αποκτούν τον δικό τους κωδικό, μέσω του οποίου διαχειρίζονται τα δεδομένα των προϊόντων που προσφέρουν.

Ο κάθε παραγωγός μπορεί να ενημερώνει τη σελίδα του σχετικά με τις τιμές και τις ποσότητες των προϊόντων, ενώ ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μέσα από μία μεγάλη ποικιλία προϊόντων στέλνοντας απευθείας στον παραγωγό την παραγγελία του, καταργώντας του μεσάζοντες.

«Με τη δημιουργία ηλεκτρονικού Μητρώου τοπικών παραγωγών και τοπικών προϊόντων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, επιδιώκουμε την προβολή τους τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά. Θέλουμε να αναδείξουμε τα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά των τοπικών μας προϊόντων και να βοήσουμε άμεσα το δημότη μας να προωθήσει τα προϊόντα του στην αγορά με απευθείας δική του προσωπική επαφή με τον ενδιαφερόμενο αγοραστή», αναφέρει ο Ζαχαρίας Καλογεράκης, δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, και προσθέτει:

«Δίνουμε έμφαση και προτεραιότητα για εγγραφή στο Μητρώο, στους παραγωγούς (ιδιώτες, ομάδες, εταιρείες, συνεταιρισμούς) οι οποίοι παράγουν κυρίως συσκευασμένα και όχι χύμα προϊόντα και ιδιαίτερα στους παραγωγούς, πιστοποιημένων και βιολογικών προϊόντων. Παράλληλα, είμαστε ανοιχτοί σε κάθε καινοτόμο επιχειρηματική προσπάθεια, που θα παράγει νέα βιώσιμα προϊόντα, προσαρμοσμένα στις τοπικές συνθήκες, με ελληνική και διεθνή εμπορεύσιμη αξία. Τελικός μας στόχος είναι η πώληση των τοπικών προϊόντων και η αύξηση των τοπικών εισοδημάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...