Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

Πώς θα αναπληρωθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Τυλίσου;

Ακόμα δεν έχουν τοποθετηθεί όλοι οι καθηγητές

Για άλλη μία χρονιά, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Τύλισο Ηρακλείου Κρήτης, αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό προκειμένου να ξεκινήσουν μαθήματα 65 νέοι μαθητές και να ολοκληρώσουν τη διδακτέα ύλη 45 μαθητές που φοιτούν ήδη στο σχολείο. Το θέμα είχε καταδείξει με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς το Υπουργείο Παιδείας, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, καθώς η πλειοψηφία των μαθητών που φοιτούν στα ΣΔΕ είναι εργαζόμενοι και οικογενειάρχες που αγωνίζονται να αποκτήσουν ένα τίτλο-εφόδιο στην προσπάθεια ανεύρεσης μιας καλύτερης θέσης στην αγορά εργασίας.

Απαντώντας στον κ. Αυγενάκη, ο Αν. Υπουργός Παιδείας ΔΒΜΘ Κ. Αρβανιτόπουλος παραδέχεται τις τραγικές καθυστερήσεις στην στελέχωση του ΣΔΕ Τυλίσου και αποδίδει το πρόβλημα στην συγχώνευση του Ινστιτούτου Νεολαίας και του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας στο νέο φορέα «Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης», αφού όπως ενημερώνει εξαιτίας αυτού δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής ωρομίσθιων εκπαιδευτικών.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος τονίζει επιπλέον, πως όπου κριθεί αναγκαίο θα υπάρξει ή αναπλήρωση διδακτικών ωρών ή παράταση του διδακτικού έτους. Ήδη όμως έχουν χαθεί πολλά μαθήματα και δημιουργούνται εύλογες ανησυχίες για την απρόσκοπτη τήρηση του διδακτικού έργου.

Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να μην στηρίζονται εκπαιδευτικοί θεσμοί που δίνουν δεύτερες ευκαιρίες μάθησης, ιδιαίτερα σε μία εποχή όπου η αγορά εργασίας γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη. Το αρμόδιο Υπουργείο θα πρέπει να προνοήσει τόσο για την σωστή ολοκλήρωση του φετινού διδακτικού έτους, όσο και για την αποφυγή παρόμοιων καθυστερήσεων στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...