Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Κατάργηση του ΙΚΑ Αρκαλοχωρίου

Το θέμα φέρνει στη Βουλή ο Λευτέρης Αυγενάκης

Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχεδιάζει την κατάργηση υποκαταστημάτων και παραρτημάτων του ΙΚΑ στην ενδοχώρα του Νομού Ηρακλείου ή την υποβάθμισή τους σε γραφεία, στο πλαίσιο περικοπών. Ανάμεσα στις καταργήσεις δυστυχώς συμπεριλαμβάνεται και το παράρτημα του ΙΚΑ Αρκαλοχωρίου, στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας, το οποίο εξυπηρετεί περισσότερους από 60.000 ασφαλισμένους ετησίως.

Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, ζητά να επανεξεταστεί η κατάργηση του εν λόγω παραρτήματος, καθώς καθημερινά διεκπεραιώνει έναν μεγάλο όγκο συναλλαγών των πολιτών, εξυπηρετώντας μία περιοχή με πλήθος επιχειρήσεων και ασφαλισμένων.
Ειδικότερα, σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας, ο κ. Αυγενάκης αναφέρει στον αρμόδιο Υπουργό ότι οι ανάγκες τις περιοχής είναι τόσο αυξημένες που το παράρτημα του ΙΚΑ Αρκαλοχωρίου, όχι μόνο δεν θα έπρεπε να καταργηθεί, αλλά αντιθέτως να αναβαθμιστεί σε υποκατάστημα, ώστε να προσφέρει ποιοτικότερες υπηρεσίες και διευκολύνσεις προς τους πολίτες.

Επιπλέον, η κατάργηση του παραρτήματος του ΙΚΑ Αρκαλοχωρίου θα δημιουργούσε πολλά προβλήματα, αλλά και μεγάλη οικονομική επιβάρυνση στους κατοίκους, καθώς οι χιλιάδες ασφαλισμένοι που εξυπηρετούνται, θα πρέπει να διανύουν πολλά χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν από τις υπηρεσίες του κεντρικού καταστήματος του ΙΚΑ στο Ηράκλειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...