Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Μαν. Κεφαλογιάννης: Ορίστηκε η αρμόδια επιτροπή του ΟΣΚ για το σχολείο της Γαλιάς

Μετά απο επικοινωνία του βουλευτή κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη με τον πρόεδρο του ΟΣΚ ορίστηκε η Επιτροπή για τον έλεγχο της στατικότητα του σεισμόπληκτου σχολείου της Γαλιάς. 

Ο έλεγχος των στατικων του σχολείου θα γίνει άμεσα και σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή του Δήμου Φαιστού.

Κρήτη: Το μήνυμα του παππού που κλείνει έναν αιώνα ζωής - Φωτό!

Γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1913 και ακόμα έχει όρεξη για ζωή - Σε συνέντευξη που έδωσε μάλιστα δεν αρνήθηκε να σχολιάσει την πολιτική επικαιρότητα...


Στις 11 Νοεμβρίου ο Στέλιος Παναγιωτάκης στο χωριό Μουρνέ Αγίου Βασιλείου, κλείνει έναν αιώνα ζωής. Έναν αιώνα που συνέβησαν μεγάλα εθνικά γεγονότα που καθόρισαν τη Σύγχρονη Ελληνική Ιστορία. Γεύτηκε από τη γέννησή του πολέμους, καταστροφές, δικτατορίες, εμφυλίους και σήμερα βιώνει την οικονομική κατάρρευση της χώρας...

Θλίβεται όπως λέει στο madeincreta.gr, για το κατάντημα της χώρας που δοκιμάστηκε και βασανίστηκε από… επιδρομείς και επιδρομείς, πάντα σε συνεργασία με τους κατά καιρούς υποτακτικούς τους, που υπήρχαν σε… αφθονία!

Γεννημένος το 1913, στο χρόνο που συντελέστηκε το κοσμοϊστορικό γεγονός της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα, νιώθει βαθύτατα απογοήτευση σήμερα, στα χρόνια που ο πληθυσμός δέχεται την επιβολή των μέτρων εξαθλίωσης και χωρίς περιστροφές καταλήγει στη διαπίστωση ότι «δεν έχουμε κανένα γερό άνθρωπο να τον κάτσομε στην κυβέρνηση». Για το λόγο αυτό καταλήγει, «είμαστε καταδικασμένοι» και όπως αποδείχτηκε «ο ένας ήταν χειρότερος από τον άλλο που μας κυβέρνησαν».

«Αυτά που περνούμε», επισημαίνει, «τα έφεραν εκείνοι που έτρωγαν τη χώρα και τον πλούτο της. Άμα ο άνθρωπος κλέβει τον ίδιο του τον κόπο έχει χάσει τον εαυτό του και τις αξίες του. Τι περιμένεις από εκεί και μετά; Εύχομαι να γίνει το καλύτερο για τον τόπο μα δεν το βλέπω παρά μετά από πολλά-πολλά χρόνια. Μας λείπει ο κυβερνήτης που αγαπά την Ελλάδα και όχι τα προσωπικά του συμφέροντα. Εκεί υστερούμε…»

Ηράκλειο: Έπεσε στύλος φωτισμού σε κεντρικό πεζόδρομο! - Κινδύνευσε τουρίστας

Το χάρο με τα μάτια τους είδαν χθες το μεσημέρι όσοι περνούσαν από την 25ης Αυγούστου στο κέντρο του Ηρακλείου. Ένας στύλος φωτισμού βρέθηκε στο πλακόστρωτο θέτοντας σε κίνδυνο τους περαστικούς.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο flashnews.gr πως τα γυαλιά από τη λάμπα χτύπησαν έναν τουρίστα, χωρίς να τον τραυματίσουν σοβαρά.

24 ώρες μετά ο στύλος μένει...σταθμευμένος φαρδιά πλατιά στον πεζόδρομο με τα γυμνά καλώδια να προεξέχουν στο σημείο απ' όπου ξεριζώθηκε.

Μέχρι αυτή την ώρα κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί από τη Λότζια (50 μέτρα παραπάνω δηλαδή) για να μπει μια τάξη και είτε να μαζευτεί ο στύλος είτε να επανατοποθετηθεί. Χαρακτηριστικό της αδιαφορίας των δημοτικών παραγόντων είναι πως από το σημείο λίγο μετά το ατύχημα πέρασε αντιδήμαρχος της πόλης, ο οποίος δεν ασχολήθηκε καν με το τι είχε συμβεί.f

Μήνας Οδικής Ασφάλειας στην Κρήτη

Πρωτοβουλία για τον περιορισμό των τροχαίων δυστυχημάτων στην Κρήτη και τη σωστή οδική συμπεριφορά αναλαμβάνουν τα τέσσερα Επιμελητήρια του νησιού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τους Δήμους Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Αγ. Νικολάου, Σητείας, Ιεράπετρας, Πλατανιά και Κισσάμου, καθώς και τον Ελληνικό Επιμελητηριακό Σύνδεσμο Μεταφορών.

Πρόκειται για εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στους τέσσερις νομούς της Κρήτης και συγκεκριμένα, από 8 – 10 Νοεμβρίου στην στο Νομό Ηρακλείου, 11,12,13 Νοεμβρίου στο Νομό Λασιθίου, 14,15 Νοεμβρίου στο Νομό Ρεθύμνου και 16,17,18 Νοεμβρίου στο Νομό Χανίων.

Βασικός στόχος των εκδηλώσεων είναι η ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών για τη σημασία της οδικής ασφάλειας, δεδομένου οτι οι αιτίες των οδικών ατυχημάτων είναι γνωστές και μπορούν να αποφευχθούν.

Στη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα οι εκπρόσωποι των φορέων, οι οποίοι συνεργάζονται στη οργάνωση των εκδηλώσεων, επισήμαναν ότι απαιτείται η συνεργασία όλων για την αλλαγή οδικής συμπεριφοράς και την αποτροπή τροχαίων δυστυχημάτων.

«Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που σχεδιάζουμε αρκετό καιρό με στόχο ν’ ανατρέψουμε την κακή πρωτιά που έχει η Κρήτη στα τροχαία. Θέλουμε να ενημερώσουμε κυρίως τους νέους, με τα πλέον σύγχρονα μέσα και τους καταλληλότερους ανθρώπους, αναδεικνύοντας παράλληλα και τον κοινωνικό ρόλο των φορέων» τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης επισήμανε: «Εν τη ενώσει η ισχύς. Όλοι μαζί συνεργαζόμαστε στις εκδηλώσεις ‘Μήνας Οδικής Ασφαλείας στην Κρήτη’, γιατί δεν αρκεί να κατασκευάζουμε οδικά έργα, πρέπει να βελτιώσουμε και την οδική μας συμπεριφορά. Μέσα από την ευαισθητοποίηση όλων μας θεωρούμε οτι μπορούν να σωθούν ζωές».

«Πρέπει δυστυχώς να ομολογήσουμε ότι πολλά από τα δυστυχήματα δεν σχετίζονται με τις υποδομές αλλά με τη δική μας συμπεριφορά όταν δεν τηρούνται βασικοί κανόνες οδικής ασφάλειας. Συνεργαζόμαστε με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ώστε να μάθουμε τα παιδιά από μικρή ηλικία πως να συμπεριφέρονται ως οδηγοί» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Νίκος Γιαλιτάκης.

Ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Χανίων κ. Γιάννης Στριλιγγάς αναφέρθηκε στο Πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί στο Νομό Χανίων και κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για να ενημερωθούν από το ΕΚΑΒ, τον Ερυθρό Σταυρό και τους άλλους για την αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων.

Ο Υπεύθυνος τουρισμού του Επιμελητηρίου Λασιθίου μετέφερε το μήνυμα του Προέδρου κ. Θωμά Χαριτάκη ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά : «Δεδομένου ότι η χώρα μας έχει καταλάβει την χειρότερη θέση στην Ευρώπη σε θανάτων και τραυματισμών από τροχαία, αντιλαμβανόμαστε όλοι πόσο σημαντική είναι μια τέτοια προσπάθεια. Στο Ν. Λασιθίου, οι εκδηλώσεις θα γίνουν σε Άγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα και Σητεία και αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον από την τοπική κοινωνία. »

 Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ασφάλεια στις Μεταφορές (ETSC) κατά την δεκαετία 2001-2010, η Ελλάδα κατέλαβε τη χειρότερη θέση στην Ευρώπη σε αριθμό συγκρούσεων, θανάτων και τραυματισμών από τροχαία σε σχέση με τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο. Ιδιαίτερα η Κρήτη διατηρεί μια θλιβερή πρωτιά, καθώς στο επαρχιακό οδικό δίκτυό της έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή οι περισσότεροι άνθρωποι σε όλη τη χώρα τα τελευταία χρόνια, αναλογικά με τον πληθυσμό του νησιού. Από την 1η Ιανουαρίου 2001 έως τις 31 Μαΐου 2013, 1.506 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 23.381 τραυματίστηκαν σε κάποιο τροχαίο δυστύχημα στην Κρήτη εκ των οποίων οι 648 ήταν δικυκλιστές. Από την αρχή του 2013, 29 άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, εκ των οποίων οι 19 ήταν αναβάτες μηχανών και οι 16 κάτω των 25 ετών.


crete2day.gr

19.42 : Σεισμική δόνηση ανοικτά της Κρήτης

Σεισμική δόνηση 3,8 R σημειώθηκε στις 19.42 ανοικτά της Κρήτης, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.


Το επίκεντρο του σεισμού ορίζεται στα 73 χλμ. νότια του Ηρακλείου και το εστιακό του βάθος στα 10 χλμ.

Ξεκινά τη λειτουργία του το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Καστέλλι

Με  τον καθιερωμένο αγιασμό για την έναρξη της σχολικής  χρονιάς να τελείται στις 7 το απογευμα ξεκινά η πολυπόθητη λειτουργία του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας στο χώρο του Γυμνασίου - Λυκείου  Καστελλίου.

Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα της περιοχής του Δήμου Μινώα  Πεδιάδας και των κατοίκων του, που υλοποιήθηκε έπειτα από τις  συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Μινώα Πεδιάδας και τη  συνεργασία της με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου  Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στα πλαίσια αυτά, η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας παραχώρησε την  αναγκαία υποδομή στέγασης εντός του κτιριακού συγκροτήματος του  Γυμνασίου και Λυκείου Καστελλίου, αλλά και την υλικοτεχνική υποδομή για  τη λειτουργία του Σχολείου.

Δίνεται έτσι η δυνατότητα στους ενήλικες  ενδιαφερόμενους να αναζητήσουν διεξόδους δια βίου μόρφωσης, βελτιώνοντας  το επίπεδο εκπαίδευσής τους. Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Καστέλλι  του Δήμου Μινώα Πεδιάδας θα λειτουργήσει ως παράρτημα του Σχολείου  Δεύτερης Ευκαιρίας Τυλίσου.

 Για το τρέχον σχολικό έτος δημιουργήθηκαν δύο κύκλοι.

 Ο πρώτος κύκλος  περιλαμβάνει δύο τμήματα των 35 ατόμων και ο δεύτερος κύκλος
 (τελειοφοίτων) ένα τμήμα των 15 ατόμων. Οι αιτήσεις εγγραφής στο Σχολείο  Δεύτερης Ευκαιρίας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας παραλαμβάνονται από το Δήμο  Μινώα Πεδιάδας σε όλη τη διάρκεια του έτους και γίνονται δεκτοί  ενδιαφερόμενοι και από όμορους Δήμους



neakriti.gr

Δίωρο κλείσιμο των καταστημάτων αύριο

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, συμμετέχοντας στην πανελλαδική γενική απεργία, που έχει προκηρυχτεί για αύριο Τετάρτη , καλεί του εμπόρους της πόλης μας σε 2ωρο συμβολικό κλείσιμο των καταστημάτων στις 12 η ώρα το μεσημέρι έως τις 14.00, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο μας.

Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν:

"ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ:

-  Για το ασφαλιστικό

-  Για το τραπεζικό

  -Για το φορολογικό

 -Για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και τις ενδιάμεσες
   εκπτωτικές περιόδους.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 -Πάγωμα των χρεών προς το Δημόσιο  και τα ασφαλιστικά
     ταμεία, χωρίς προσαυξήσεις, όσο διαρκεί η οικονομική κρίση.

-Πάγωμα των κατασχέσεων των τραπεζικών λογαριασμών

  -Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ.

 -Σφράγισμα των βιβλιαρίων ασθενείας για όλους χωρίς
     προϋποθέσεις.

 -Κατάργηση του εξοντωτικού φορολογικού νόμου που επιβάλει
     φορολογία  26% από το πρώτο εύρο.

-Κατάργηση του πρόσφατου Νόμου που αφορά την λειτουργία
     των  καταστημάτων τις Κυριακές και τις ενδιάμεσες εκπτώσεις.

-Όχι στο τρομοκρατικό μέτρο αφαίρεσης του ΑΦΜ".


neakriti.gr

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ: 28.000 προσλήψεις 164 ειδικοτήτων με μισθό και ασφάλιση – Μάθε περισσότερα


Στις υπηρεσίες του ΑΣΕΠ βρίσκεται για τον τελικό έλεγχο η προκήρυξη των 28.000 θέσεων κοινωφελούς εργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ, που υλοποιεί το υπουργείο Εργασίας. Οι προσλήψεις στις συγκεκριμένες θέσεις θα γίνουν με κοινωνικά κριτήρια προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των δήμων, των δικαστηρίων, των Ταμείων και των Μητροπόλεων και αφορούν 5μηνες συμβάσεις.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, στις υπηρεσίες του ΑΣΕΠ βρίσκεται για τον τελικό έλεγχο η προκήρυξη των 28.000 θέσεων κοινωφελούς εργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ, που υλοποιεί το υπουργείο Εργασίας.

Οι 28.000 θέσεις αφορούν άνεργους πτυχιούχους και απόφοιτους λυκείου από 164 ειδικότητες, οι οποίοι θα κληθούν να υποβάλουν την αίτηση τους στον ΟΑΕΔ ηλεκτρονικά ή μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Μπορεί οι θέσεις εργασίας, αν αναλογιστεί κανείς τα φριχτά ποσοστά ανεργίας της χώρα μας, να είναι λίγες, ωστόσο το πρόγραμμα αναμένεται να δώσει χαμόγελα σε χιλιάδες νέους.Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι αιτήσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τις 300.000, καθώς υπάρχει μεγάλη διασπορά ειδικοτήτων με πολυπληθέστερες τις διοικητικές και τεχνολογικές. Μεγάλος αριθμός θέσεων αφορά, επίσης, τις ειδικότητες πληροφορικής και ανθρωπιστικών επιστημών.

Οι επιτυχόντες θα εργαστούν για πέντε μήνες με αμοιβή 500 ευρώ και ασφάλιση.

Αναλυτικά η λίστα ΕΔΩ

«Το ΥΠΑΑΤ προβαίνει σε αποτύπωση των βοσκοτόπων και δεν επηρεάζει την οριοθέτηση των δασών, δασικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων»


Καλαφάτης προς Αυγενάκη

Σχετικά με την πρόταση για αλλαγή του καθεστώτος των Άμεσων Ενισχύσεων, με βάση την οποία προτείνεται να χωριστεί η χώρα σε δύο Υποπεριφέρειες, την Νησιωτική και την Ηπειρωτική και την ανάγκη για ...
νομοθετική ρύθμιση, με την οποία οι δασικές εκτάσεις που καλύπτονται από χαμηλή βλάστηση θα μπορούν να χρησιμοποιούνται ως βοσκότοποι, απαντά ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σταύρος Καλαφάτης μετά από παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «η αποτύπωση των εκτάσεων που βόσκονται στην οποία προβαίνει το ΥΠΑΑΤ, σχετίζεται με τις ανάγκες του σχετικού κανονισμού της Ε.Ε. και τις οικονομικές ενισχύσεις των κτηνοτρόφων και δεν έχει σχέση με την οριοθέτηση των δασών, δασικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων σύμφωνα με το συνταγματικό τους ορισμό και τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας ή τις προδιαγραφές εκπόνησης των δασικών χαρτών».

Στο έγγραφο μάλιστα του Αναπληρωτή Υπουργού, ξεκαθαρίζεται ότι «επειδή ο όρος «μόνιμος βοσκότοπος» που προβλέπεται για τις ενισχύσεις των κτηνοτρόφων από την Ε.Ε. δεν είχε ενταχθεί ως ορισμός στην εθνική νομοθεσία, περιελήφθη διάταξη για τους δημόσιους βοσκότοπους στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ «Δασικά οικοσυστήματα: Ορισμοί, μέτρα προστασίας, ανάπτυξης και διαχείρισης» αντικατάστασης του άρθ. 103 Ν.86/69 που ρύθμισε την βόσκηση. Η προσπάθεια αυτή στοχεύει στην εναρμόνιση του ορισμού του βοσκοτόπου στην Εθνική Νομοθεσία με τα προβλεπόμενα στην Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και στην αποτύπωση των βοσκοτόπων της χώρας σε εθνικό χαρτογραφικό επίπεδο. Στην εν λόγω διάταξη καθορίζεται σαφές πλαίσιο άσκησης της βόσκησης βάσει διαχειριστικών σχεδίων, τα οποία καταρτίζουν οι κατά τόπους κτηνοτροφικές οργανώσεις.»

Ρέθυμνο: 44 χρόνια ψάχνει την κόρη της - Ποτέ δεν πίστεψε ότι πέθανε

Η Χρυσαυγή Κωνσταντάκη στην αγκαλιά της μητέρας της Ελένης - ΦΩΤΟ από το madeincreta

Η ιστορία με τη μικρή Μαρία από τα Φάρσαλα, έφερε στο προσκήνιο πολλές εξαφανίσεις μικρών παιδιών σε όλον τον κόσμο. 


Αυτή η ιστορία ώθησε και μια μητέρα από το Ρέθυμνο, για γράψει μια επιστολή με την προσωπική της ιστορία εκλιπαρώντας για βοήθεια. 

Όπως διαβάζουμε στο madeincreta.gr , εδώ και πολλά χρόνια προσπαθεί να μάθει για την τύχη του παιδιού της - έστω και μια πληροφορία μέσα από διάφορες ενέργειες και φορείς - διότι ποτέ δεν πίστεψε ότι η κόρη της, το πρώτο από τα πέντε παιδιά της, πέθανε.

Η οικογένεια, μάλιστα, ισχυρίζεται ότι έχει στη διάθεσή της και στοιχεία που το αποδεικνύουν.

Τώρα στηρίζει όλες τις ελπίδες στη δημοσιοποίηση του θέματος. 

Με μια επιστολή που κάνει το γύρο του διαδικτύου, η 68χρονη σήμερα μητέρα Ελένη Κωνσταντάκη που ζει σε ένα χωριό του Ρεθύμνου, προσπαθεί να αναζητήσει πληροφορίες και στοιχεία για το χαμένο παιδί της.

Συγκεκριμένα, αναζητά την κόρη της Χρυσαυγή του Ανδρέα, που γεννήθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας στις 17 Φεβρουαρίου του 1967 στο Νοσοκομείο PENZBERK της Γερμανίας .
Έχασε τα ίχνη της στις 06 Μαρτίου του 1969, από το νοσοκομείο Παίδων « ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ» όταν η Χρυσαυγή ήταν 2 ετών και 19 ημερών. Οι γιατροί είπαν ότι το παιδί πέθανε, η οικογένεια όμως δεν το πίστεψε ποτέ.

Η ιστορία

Το Δεκέμβριο του 1968 που η Χρυσαυγή ήταν 1 έτους και 9 μηνών παρουσίασε συμπτώματα ραχίτιδας και νοσηλεύθηκε για μία εβδομάδα στο Νοσοκομείο Stamberg της Γερμανίας.
Μόλις έγινε εντελώς καλά και πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο της Γερμανίας
με οδηγία των γιατρών του Νοσοκομείου, πήγαν τη μικρή στην Κρήτη λόγω καλύτερου κλίματος και την εμπιστεύτηκαν στην 56χρονη τότε μητέρα της, Δοσία (Θεοδοσία).

Το Φεβρουάριο του 1969 η Χρυσαυγή παρουσίασε κοιλιακές διαταραχές και νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», της Αθήνας.


Η Χρυσαυγή Κωνσταντάκη μωρό - ΦΩΤΟ από το madeincreta

Όπως αναφέρει η κ. Ελένη Κωνσταντάκη στην επιστολή της "Οι γιατροί δεν επέτρεψαν στην Μητέρα μου να μείνει πάνω από 3 ημέρες, γιατί ούτε επιτρεπόταν από τον κανονισμό του νοσοκομείου όπως έλεγαν, αλλά ούτε και ήταν απαραίτητο αφού δεν ήταν σοβαρή ασθένεια. Εξάλλου η μικρή θα έμενε «σε καλά χέρια», ισχυρίστηκαν.

Η Χρυσαυγή έμεινε στο Νοσοκομείο μόνη της και νοσηλεύτηκε περίπου 3 εβδομάδες. Η κατάσταση της υγείας της ολοένα και καλυτέρευε, όπως ενημέρωναν οι γιατροί τους συγγενείς μας στο χωριό, καθώς γνώριζαν ότι εμείς δουλεύαμε και μέναμε στην Γερμανία.
Την Τρίτη 4 Μαρτίου 1969 το πρωί επικοινώνησαν οι γιατροί με τους δικούς μου στο χωριό και τους ενημέρωσαν ότι η Χρυσαυγή είναι εντελώς καλά και θα έπρεπε να μεταβούν στην Αθήνα να την παραλάβουν.

Την Πέμπτη 6 Μαρτίου 1969 που έφτασαν στο Νοσοκομείο, ο 30χρονος αδελφός μου, με τον 17χρονο τότε αδελφό του συζύγου μου για να την παραλάβουν, οι γιατροί τους είπαν ψυχρά ότι η Χρυσαυγή πέθανε».

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται η κ. Ελένη "Οι γιατροί αρχικά αρνήθηκαν κατηγορηματικά στους δικούς μου να την δουν νεκρή και μετά δεν τους επέτρεψαν ούτε να μεταφερθεί και να ταφεί στην Κρήτη.

Οι νεαροί τότε γονείς Ελένη και Ανδρέας, με τη Χρυσαυγή - ΦΩΤΟ από το madeincreta

Οι υπεύθυνοι ως μοναδική λύση, τους πρόβαλλαν ένα γραφείο τελετών απέναντι από το νοσοκομείο, που θα αναλάμβανε την ταφή σε Νεκροταφείο εκεί κοντά.

Έτσι και έγινε, το γραφείο μετέφερε την υποτιθέμενη σορό στο Νεκροταφείο του Ζωγράφου και την έθαψαν βιαστικά και με απειλές στον παιδικό τάφο με αριθμό 37".

Τα ερωτήματα που βασανίζουν την οικογένεια

Στην επιστολή της η 68χρονη μητέρα εγείρει σειρά ερωτηματων που τη βασανίζουν από τότε.
Μεταξύ αυτών είναι το γιατί επέμεναν οι γιατροί και οι υπεύθυνοι του γραφείου τελετών να μην ανοιχτεί το φέρετρο ούτε να ταφεί σε μέρος εκτός «ελέγχου» τους.

Επίσης, αυτό που προβληματίζει την οικογένεια είναι το πιστοποιητικό θανάτου που... "δεν μας δόθηκε ποτέ" όπως αναφέρει στην επιστολή της η μητέρα. Και συνεχίζει:

"Μία ληξιαρχική πράξη θανάτου του Ληξιαρχείου του Δήμου Αθηναίων, που δεν ξέραμε πού; Πότε; και από ποιον συντάχθηκε; χωρίς σφραγίδες με αταίριαστες ώρες έκδοσης και θανάτου"

Η μητέρα αναφέρεται επίσης στη γραπτή επίσημη βεβαίωση του Νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού», ότι δεν έχει νοσηλευθεί ασθενής με τα στοιχεία ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗ ΧΡΥΣΑΥΓΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ το έτος 1969 αλλά και... στον κενό τάφο "χωρίς ίχνη σκελετού, πιθανόν να έλιωσαν απάντησαν οι υπάλληλοι του νεκροταφείου γιατί ήταν 2 ετών".

"Είμαι σίγουρη ότι ζει και την έδωσαν για υιοθεσία"

"Αυτή είναι η ιστορία της Χρυσαυγής μου, η ιστορία του δικού μου Γολγοθά. Εξ όλων των προαναφερομένων τα οποία αποτελούν αδιάψευστα γεγονότα, κατοχυρωμένα με μαρτυρίες και ντοκουμέντα, είμαι σίγουρη ότι η Χρυσαυγή μου δόθηκε παράνομα σε θετούς γονείς, οι οποίοι αν την δήλωσαν ως δικό τους γέννημα, διαγράφοντας τα 2 έτη του και δηλώνοντάς το στις υπηρεσίες ως νεογέννητο, η Χρυσαυγή μου δεν γνωρίζει την πραγματική της ηλικία που είναι σήμερα 46 ετών, αλλά πιθανών να φαίνεται σε επίσημα έγγραφα 43 με 44 ετών περίπου ανάλογα το πότε την δήλωσαν" λέει η μητέρα...

"Εγώ δεν θέλω να τιμωρηθεί κανείς, δεν με ενδιαφέρει η εκδίκηση, το μόνο που θέλω είναι να αγκαλιάσω την Χρυσαυγή μου, το παιδί που στερήθηκα 44 ολόκληρα χρόνια".

Τροπολογία Κεφαλογιάννη για την πώληση ακινήτων στο δημόσιο

Την παρακάτω τροπολογία που αφορά την πώληση ακινήτων στο δημόσιο κατέθεσε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών που συζητείται στη  Βουλή των Ελλήνων

Πρόταση τροπολογίας
Στο σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών
Το ακίνητο στην Ελλάδα ήταν για πολλά χρόνια η «ατμομηχανή» που κινούσε την οικονομία αλλά και  μεγάλη δεξαμενή πολλών εσόδων προς το Κράτος. Όλα αυτά βέβαια όταν το εθνικό εισόδημα ανερχόταν. Το ακίνητο ως μοχλός ανάπτυξης έχει εκλείψει , ενώ από πηγή εσόδων για το Δημόσιο  έχει μετατραπεί σε θηλιά στραγγαλισμού για την πλειοψηφία των φορολογουμένων .
Δεν πρέπει να παραγνωρίζεται  ο κανόνας ότι οι οικονομικές αρχές οφείλουν να σχεδιάζουν  την επιβολή φόρων με γνώμονα την αποφυγή περιορισμού της δημιουργίας εισοδήματος από τους πολίτες.  Η σημερινή ανηλεής αύξηση των φόρων στα ακίνητα , και όχι μόνο σε περίοδο όπου ένα μεγάλο μέρος του παραγωγικού δυναμικού της κοινωνίας βρίσκεται σε αδιέξοδο να αυξήσει τα εισοδήματά του, οδηγεί μαθηματικά τη χώρα μας σε πλήρη οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό και πτώχευση. Απαιτούνται ριζοσπαστικά μέτρα στη φορολογία και όχι να ψάχνουμε για έσοδα υποσκάπτοντας τη σταθερότητα των θεμελίων της οικονομίας.
Για την εξεύρεση λύσης στο συνεχώς αυξανόμενο αδιέξοδο των οφειλετών του Δημοσίου να ανταποκριθούν στις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις   και με δεδομένη την αδυναμία είσπραξης των συνεχώς αυξανόμενων φορολογικών και άλλων υποχρεώσεων λόγω της πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης και ύφεσης (οι ανείσπρακτες ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις του Δημοσίου αγγίζουν τα 60.000.000 δις Ευρώ) η προτεινόμενη λύση  αποτελεί μια  διέξοδο.
Με την προτεινόμενη διάταξη προβλέπεται ότι με τις αξίες  που το Δημόσιο υπολογίζει και βάζει φόρους στα ακίνητα , μπορεί ο οφειλέτης να πωλεί το ακίνητό του στο Δημόσιο  για την απόσβεση  - εξόφληση  πάσης φύσεως οφειλών του προς αυτό.
Για τους λόγους αυτούς προτείνεται η ακόλουθη διάταξη:
Ο  ιδιώτης ή το νομικό πρόσωπο – εταιρεία  που δεν μπορεί να πληρώσει τους φόρους  ή πάσης φύσεως οφειλές προς το Δημόσιο από οποιαδήποτε αιτία, ή/και ασφαλιστικές εισφορές ή άλλες υποχρεώσεις προς τους ασφαλιστικούς φορείς οι οποίες έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες και απαιτητές ,να έχει το δικαίωμα να  πωλεί στο Δημόσιο ακίνητο ή ακίνητα  ιδιοκτησίας του ή των εταίρων εάν είναι εταιρεία ο οφειλέτης , και  το Δημόσιο  να υποχρεούται να το αγοράσει σε τιμή ίση με την αντικειμενική αξία επί τη βάσει της οποίας επιβάλλεται και ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας.  Σε περιοχές όπου το αντικειμενικό σύστημα δεν είναι πλήρες , ο καθορισμός της τιμής θα προσδιορίζεται από την αξία επί της οποίας επιβάλλεται ο φόρος ακίνητης περιουσίας σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία.
Το δικαίωμα αυτό ασκείται μετά από αίτηση του ενδιαφερομένου οφειλέτη προς την αρμόδια εφορία στην οποία υπάγεται . Προς απόδειξη της αδυναμίας  ο αιτών την πώληση του ακινήτου προς το Δημόσιο για την εξόφληση των εν γένει οφειλών  θα πρέπει να δηλώνει ότι οι καταθέσεις  ή τα  λοιπά ρευστοποιήσιμα στοιχεία (ομόλογα ή μετοχές ) ή  τα ταμειακά διαθέσιμα εάν είναι εταιρεία είναι μικρότερης αξίας  από το 50% της αξίας των ληξιπροθέσμων οφειλών του και είναι απαραίτητες για τη διαβίωση της οικογένειας του ή την λειτουργία της επιχείρησης.
Επίσης η δυνατότητα αυτή δίνεται και στους εταίρους – μετόχους των νομικών προσώπων οφειλετών , με την εισφορά ακινήτου ιδιοκτησίας του  εταίρου υπέρ του νομικού προσώπου για τις πάσης φύσεως οφειλές της εταιρείας προς το Δημόσιο που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες και απαιτητές.
Η μεταβίβαση ακινήτου για την εξόφληση ληξιπροθέσμων χρεών προς το Δημόσιο θα πρέπει να ολοκληρώνεται εντός 3 μηνών το αργότερο από την αίτηση του οφειλέτη. Η ανωτέρω πράξη πώλησης ακινήτων προς το Δημόσιο για την εξόφληση οφειλών απαλλάσσεται τόσο του φόρου μεταβίβασης όσο και του  φόρου υπεραξίας
Από της ημέρας κατάθεσης της αίτησης μεταβίβασης με απόφαση του διευθυντού της αρμόδιας ΔΟΥ   παύει η προσαύξηση  των οφειλών  και αναστέλλονται αυτοδικαίως και μέχρι την ολοκλήρωση της μεταβίβασης όλες οι πράξεις εκτέλεσης και αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών. Επίσης αναστέλλονται τυχόν επιβληθείσες ποινές φυλάκισης η και επιβολής προστίμου με πράξη του αρμόδιου Προέδρου Πρωτοδικών καθώς και η εκδίκαση τυχόν ασκηθεισων ποινικών διώξεων με πράξη του αρμόδιου Εισαγγελέως.
Σε περίπτωση  που η αξία του ακινήτου που μεταβιβάζεται υπερβαίνει την αξία των πάσης φύσεων οφειλών , τότε η διαφορά αυτή πιστώνεται υπέρ του οφειλέτη για μελλοντικές του οφειλές ή του /της συζύγου ή/και συγγενών α’ Βαθμού (γονείς και τέκνα)
Σε περίπτωση που η αξία του ακινήτου υπολείπεται των οφειλών τότε εξοφλούνται κατά σειρά προτεραιότητας οι οφειλές που επισύρουν ποινές στερητικές της ελευθερίας του οφειλέτη και στη συνέχεια με την χρονική σειρά γέννησης της απαίτησης ως ληξιπρόθεσμης υπόλοιπο ποσό που θα προκύπτει ως διαφορά θα δίνεται η δυνατότητα της υπαγωγής τους σε ρύθμιση με δόσεις σύμφωνα με την οικεία φορολογική νομοθεσία .
Δίνεται δηλαδή  η δυνατότητα σε περισσότερους πολίτες και επιχειρήσεις να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους εκκρεμότητες με το Δημόσιο και από την άλλη το Δημόσιο να αποκτήσει μια σειρά περιουσιακών στοιχείων τα οποία θα μπορέσει να τα αξιοποιήσει με ποικίλους τρόπους όπως να τα πωλήσει σε τρίτους με τους ευνοϊκούς όρους πώλησης που έχουν οι αγοραπωλησίες ακινήτων από το Δημόσιο που απαλλάσσονται κάθε φόρου τέλους ή επιβάρυνσης  μέσω εταιρειών επενδύσεων ακινήτων ή μέσω του ΤΑΙΠΕΔ .
Με ΚΥΑ των υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης  προσδιορίζονται τόσο οι  λεπτομέρειες και οι διαδικασίες της μεταβίβασης καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας διάταξης.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
Στο σχέδιο νόμου «……………………………………………………………………………………………………………»
Προστίθεται άρθρο που έχει ως εξής:
Άρθρο………

1.Κάθε φυσικό ή  νομικό πρόσωπο   το οποίο έχει οφειλές πάσης φύσεως προς το Δημόσιο από οποιαδήποτε αιτία, ή/και από ασφαλιστικές εισφορές ή άλλες υποχρεώσεις προς ασφαλιστικούς φορείς οι οποίες έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες και απαιτητές, και βρίσκεται σε αδυναμία αποπληρωμής τους , έχει το δικαίωμα να  πωλεί στο Δημόσιο ακίνητο ή ακίνητα  ιδιοκτησίας του ή στην περίπτωση νομικών προσώπων και ακίνητα ανήκοντα στους εταίρους , για την αποπληρωμή των οφειλών αυτών .

2. Το Δημόσιο  υποχρεούται να τα  αγοράσει σε τιμή ίση με την αντικειμενική αξία επί τη βάσει της οποίας επιβάλλεται και ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας ή σε περιοχές όπου το αντικειμενικό σύστημα δεν είναι πλήρες , ο καθορισμός της τιμής θα προσδιορίζεται από την αξία επί της οποίας επιβάλλεται ο φόρος ακίνητης περιουσίας σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία.
3. Το δικαίωμα αυτό να ασκείται μετά από σχετική αίτηση του ενδιαφερομένου οφειλέτη προς την αρμόδια ΔΟΥ στην οποία υπάγεται  η στον διοικητή του ασφαλιστικού φορέα,
4. Δικαιούχοι του δικαιώματος αυτού είναι όλοι όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες και εκκαθαρισμένες οφειλές προς το Δημόσιο εν γένει , και δηλώνουν ότι δεν μπορούν να τις εξοφλήσουν λόγω αδυναμίας .
5. Προς απόδειξη της αδυναμίας  ο αιτών την πώληση του ακινήτου προς το Δημόσιο για την εξόφληση των εν γένει οφειλών του θα πρέπει να δηλώνει υπευθύνως ότι οι καταθέσεις  ή τα  λοιπά ρευστοποιήσιμα στοιχεία (ομόλογα ή μετοχές ) ή  τα ταμειακά διαθέσιμα εάν είναι εταιρεία, είναι μικρότερης αξίας  από το 50% της αξίας των ληξιπροθέσμων οφειλών του και είναι απαραίτητες για τη διαβίωση του ιδίου και της οικογένειάς του  ή για την  λειτουργία της επιχείρησης εφόσον πρόκειται για νομικό πρόσωπο – εταιρεία.
7. Η μεταβίβαση ακινήτου για την εξόφληση ληξιπροθέσμων χρεών προς το Δημόσιο θα πρέπει να ολοκληρώνεται εντός 3 μηνών το αργότερο από την αίτηση του οφειλέτη.
8. Από της ημέρας κατάθεσης της αίτησης μεταβίβασης με απόφαση του διευθυντού της αρμόδιας ΔΟΥ η του διοικητή του ασφαλιστικού φορέα   παύει η προσαύξηση  των οφειλών  και αναστέλλονται αυτοδικαίως και μέχρι την ολοκλήρωση της μεταβίβασης όλες οι πράξεις εκτέλεσης και αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών. Επίσης αναστέλλονται τυχόν επιβληθείσες ποινές φυλάκισης η και επιβολής προστίμου με πράξη του αρμοδίου Προέδρου Πρωτοδικών καθώς και η εκδίκαση τυχόν ασκηθεισών ποινικών διώξεων με πράξη του αρμοδίου Εισαγγελέως.
9. Η δυνατότητα αυτή δίνεται και στους εταίρους – μετόχους των νομικών προσώπων οφειλετών , με την εισφορά ακινήτου ιδιοκτησίας του  εταίρου υπέρ του νομικού προσώπου για τις πάσης φύσεως οφειλές της εταιρείας προς το Δημόσιο που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες και απαιτητές.
10. Η ανωτέρω πράξη πώλησης ακινήτων προς το Δημόσιο για την εξόφληση οφειλών απαλλάσσεται τόσο του φόρου μεταβίβασης όσο και του  φόρου υπεραξίας . Σε περίπτωση  που η αξία του ακινήτου που μεταβιβάζεται υπερβαίνει την αξία των πάσης φύσεων οφειλών , τότε η διαφορά αυτή πιστώνεται υπέρ του οφειλέτη για μελλοντικές του οφειλές όπως και οφειλές  του  συζύγου και των συγγενών του α’ Βαθμού
11. Σε περίπτωση που η αξία του ακινήτου υπολείπεται των οφειλών τότε εξοφλούνται κατά σειρά προτεραιότητας οι οφειλές που επισύρουν ποινές στερητικές της ελευθερίας του οφειλέτη και στη συνέχεια με την χρονική σειρά γέννησης της απαίτησης ως ληξιπρόθεσμης. Το υπόλοιπο ποσό που θα προκύπτει ως διαφορά θα υπάγεται υποχρεωτικά  σε ρύθμιση με δόσεις σύμφωνα με την οικεία φορολογική νομοθεσία  .
12.Με Κοινή Υπουργική απόφαση των Υπουργών  Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων  προσδιορίζονται και  εξειδικεύονται   τόσο οι  λεπτομέρειες και οι διαδικασίες της μεταβίβασης του ακινήτου καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας διάταξης.
Αθήνα        /10/2013
Ο προτείνων βουλευτής
ΜΑΝΩΛΗΣ Κ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
Βουλευτής Ηρακλείου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...