Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Τουρισμός: Αυξημένες αφίξεις και τον Σεπτέμβριο


Με υψηλά διψήφια στην πλειοψηφία τους ποσοστά αφίξεων έκλεισε ο Σεπτέμβριος σε σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Με βάση τα πρώτα στοιχεία διεθνών αφίξεων των αεροδρομίων, αύξηση 14,4% παρουσιάζει η Ζάκυνθος, 14,35% η Κως (141.799 επισκέπτες από 124.004 τον Σεπτέμβριο του 2010), ενώ ακολουθεί η Ρόδος με 14,09% (285.144 επιβάτες από 249.929 το 2010).

Κατά 13,06% ενισχύθηκε η κίνηση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης (136.283 επισκέπτες από 120.551), που τροφοδοτεί τη θερινή περίοδο τη Χαλκιδική και την Πιερία, ενώ στα Χανιά το ποσοστό ανόδου είναι 12,85% (112.435 επισκέπτες από 99.636), στην Κέρκυρα 12% (131.736 επισκέπτες από 117.620 το 2010) και στο Ηράκλειο 9,55% (356.006 επισκέπτες από 324.946 το 2010).


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΧΑΝΙΑ: Άφησε την τελευταία της πνοή στο αεροδρόμιο


Image via Wikipedia

Την τελευταία της πνοή άφησε μια γυναίκα στο αεροδρόμιο των Χανίων λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο με προορισμό την Δανία.

Σύμφωνα με το Cretalive η 54χρονη γυναίκα από το Άλμποργκ την ώρα που έκανε Check in αισθάνθηκε αδιαθεσία και λιποθύμησε.

Οι παρευρισκόμενοι προσπαθούσαν να βρουν γιατρό, αλλά μάταια.

Εντόπισαν οπλοστάσιο στο Ρέθυμνο

Μεγάλος αριθμός όπλων, πυρομαχικών και εργαλείων αναγόμωσης φυσιγγίων κατασχέθηκαν στο Ρέθυμνο, ενώ συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. 48χρονος Ρεθεμνιώτης για παράνομη οπλοκατοχή.

Μετά από έρευνα στην οικία του 48χρονου στη πόλη του Ρεθύμνου καθώς και στην πατρική του οικία στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σελλί, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια με τους γεμιστήρες των 9mm, ένα πολεμικό τυφέκιο...


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ηράκλειο: Τον φλέρταρε και τον... έκλεψε!

Τη γοητεία της φαίνεται ότι επιστράτευσε μια 24χρονη για να κλέψει ανυποψίαστο καταστηματάρχη στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με το flashnews.gr η νεαρή κοπέλα, το απόγευμα της Τετάρτης, μπήκε στο μαγαζί του 47χρονου ιδιοκτήτη που κατάγεται από τη Συρία, και με τη δοκιμασμένη πλέον μέθοδο της απασχόλησης κατάφερε να του κλέψει "κάτω από τη μύτη" του 700 ευρώ.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη

Έντονες βροχές και καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν το νησί...

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνικής Μετερεωλογικής Υπηρεσίας και το δελτίο καιρού που εξέδωσε προειδοποιώντας για έντονη επιδείνωση του καιρού με βροχές και ισχυρές καταιγίδες.

H δυτική Κρήτη όπως αναφέρει το flashnews.gr θα δεχτεί πρώτη τις καιρικές αλλαγές με βασικά χαρακτηριστικά την εκδήλωση βροχών και σποραδικών καταιγίδων, που θα ξεκινήσουν από το Σαββατόβραδο και θα ενταθούν τα ξημερώματα της Κυριακής.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Τα αιτήματα των αγροτών της Κρήτης

Με συγκρατημένη αισιοδοξία ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης και οι Βουλευτές ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιάννης Μιχελογιαννάκης, αφού προηγουμένως έθεσαν τα αιτήματα των αγροτών του Ν. Ηρακλείου, άκουσαν τις παρακάτω απαντήσεις - δεσμεύσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.
  1. Αξιοποίηση  μελέτης για την αμπελουργία  με σύσταση επιτροπής την Δευτέρα.
  2. E.coli: Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες την επόμενη εβδομάδα. Για την Κρήτη, το ποσό ανέρχεται σε 5,5 εκατ.
  3. Προγραμματική σύμβαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Περιφέρειας Κρήτης για:
    • Παραχώρηση γαιών
    • Παραχώρηση αποκέντρωση αρμοδιοτήτων
    • Υλοποίηση έργου Υποδομής
  4. Περονόσπορος:    Οι αποζημιώσεις  θα καταβληθούν μέσω ΕΣΠΑ.
  5. Για ζημιές από χιονιά: Περιμένουμε απάντηση από Σαχινίδη (έγινε παρέμβαση από τους δύο Βουλευτές).
  6. Εξισωτική αποζημίωση: Περιμένουμε αποδέσμευση από Σαχινίδη (έγινε παρέμβαση από τους δύο Βουλευτές).
  7. Ζωοτροφές: Ενώ υπογράφηκαν οι εγγυήσεις υπάρχει κώλυμα με τις τράπεζες.
  8. ΦΠΑ πετρελαίου: Ρητό ‘όχι’ από τον Υπουργό.
  9. Θα γίνει πρόταση αλλαγής συντελεστή ΦΠΑ στο φορολογικό.
  10. Σύνταξη: Και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Υπουργός Εργασίας και Ο Υπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκαν για καμία περικοπή.
  11. Κρητική διατροφή:   Θα στηριχθεί η πρόταση της περιφέρειας Κρήτης.
  12. Δέσμευση για ένα ερευνητικό κέντρο στην Κρήτη.
  13. Ποιοτική Παρακράτηση:   Άλλαξε ο κανονισμός του 2008 και από 21 εκατ. έγιναν 10 εκατ.

Λειτουργούσαν χωρίς άδεια καταστήματα στο Ρέθυμνο

Ένας 42χρονος Ρεθυμνιώτης και ένας 22χρονος πολίτης Γερμανίας ήταν αυτή τη φορά οι δράστες, που άνοιξαν τα καταστήματά τους χωρίς... άδεια και συνελήφθησαν από τους Αστυνομικούς του Τμήματος Ρεθύμνου, για παραβίαση σφραγίδας Αρχής.

Συγκεκριμένα οι Αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηρείται η ποινή σφράγισης που τους έχει επιβληθεί από τον Δήμο Ρεθύμνου.

Κατά τον έλεγχο, διαπίστωσαν την αυθαίρετη αποσφράγιση των καταστημάτων τα οποία λειτουργούσαν κανονικά, με υπεύθυνους λειτουργίας τους ανωτέρω δράστες.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Ρεθύμνου, ενώ αναζητούνται οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων, οι οποίοι απουσίαζαν κατά τον έλεγχο. 
flashnews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...