Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Νέα "βόμβα": Αναστέλλεται η λειτουργία ασφαλιστικής εταιρείας

Με απόφασή της η Τράπεζα της Ελλάδος, αναστέλλει την λειτουργία της εταιρείας "Διεθνής Ένωσις".

Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, τα χαρτοφυλάκια της εταιρείας, η οποία είναι κρητικών συμφερόντων, στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό σε πελάτες κυρίως από Ηράκλειο και Χανιά.

Η νέα αυτή απόφαση που έρχεται λίγους μήνες μετά το "λουκέτο" στην "EVIMA" αναμένεται να επηρεάσει χιλιάδες  ασφαλισμένους.

ΧΑΝΙΑ: 11 προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ για διακυβέρνηση της χώρας

Δέσμη 11 προτάσεων για την διακυβέρνηση της χώρας και το πολιτικό σύστημα παρουσίασε στα Χανιά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.


Μιλώντας σε συγκέντρωση ο Α. Τσίπρας έκανε λόγο για “συγκυβέρνηση της παράγκας” και “δικομματικού καρτέλ που μας έριξε στα βράχια”, που στόχο έχει “μια Ελλάδα παραδομένη στα μεγάλα συμφέροντα, με φτηνούς εργαζόμενους και εκμηδενισμένα εργασιακά δικαιώματα”.

Οι προτάσεις που παρουσίασε έχουν ως εξής:

1. Η εισαγωγή και συνταγματική καθιέρωση των θεσμών της λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας, της λαϊκής αρνησικυρίας και των δημοψηφισμάτων με πρωτοβουλία των πολιτών.

Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα με έναν ορισμένο αριθμό υπογραφών να καταθέτουν σχέδια νόμου στην κρίση της Βουλής, να αποπέμπουν νόμους, να επιβάλουν δημοψηφίσματα για κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα.

2. Η αποφασιστική ενδυνάμωση του Κοινοβουλίου ως νομοθετικού και ελεγκτικού θεσμού της εκτελεστικής εξουσίας.

Με τη δραστική μείωση της χρήσης διαδικασίας του κατ' επείγοντος.

Με τη δυνατότητα υποβολής νομοσχεδίων και προτάσεων Νόμου από αριθμό βουλευτών, με δεσμευτική χρονική διαδικασία για τη συζήτησή τους.

Με δικαίωμα πρότασης των βουλευτών για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για ψηφισμένο νομοσχέδιο που ρυθμίζει σοβαρό κοινωνικό ζήτημα.

Με διασφάλιση δυνατότητας σύστασης εξεταστικής επιτροπής από μικρότερο αριθμό βουλευτών.

Με δυνατότητα πρόσβασης του βουλευτή σε κάθε κρατικό έγγραφο.

3. Η αποφασιστική ενδυνάμωση της διαφάνειας στη διοίκηση του κράτους και της δυνατότητα ελέγχου των αποφάσεων από όλους τους πολίτες χωρίς μεσολαβητές και μεσολαβήσεις.

Τέρμα η αδιαφάνεια, τέρμα οι αποφάσεις στο παρασκήνιο. Όλα στο φως. Όλα όσα αφορούν κρατικές αποφάσεις, έγγραφα ή πληροφορίες σχετικές με τη δημόσια διοίκηση σε γνώση των πολιτών

4. Η καθιέρωση της απλής αναλογικής ως πάγιο εκλογικό σύστημα διεξαγωγής όλων των εκλογικών αναμετρήσεων σε Βουλή, Ευρωβουλή και Αυτοδιοίκηση.

Με τη διαμόρφωση ισόρροπων πληθυσμιακά εκλογικών περιφερειών, με τη κατάργηση των μονοεδρικών-δυεδρικών, αλλά και των μεγάλων εκλογικών περιφερειών.

Την κατάργηση των βουλευτών Επικρατείας.

Την κατάργηση των εκλογικών ορίων. Αλλά και τη δυνατότητα στους εκλογείς να ανακαλέσουν τους αιρετούς τους αν προκύψει σοβαρός λόγος.

Με δυο λόγια κάθε ψήφος ίδια ισχύς και κανένας έξω από τον έλεγχο του λαού. Κανένας χωρίς λογοδοσία των πεπραγμένων του στο λαό.

5. Η καθιέρωση ανώτατου ορίου συνολικής βουλευτικής θητείας, η υπέρβαση του οποίου θα συνεπάγεται αυτοδίκαια κώλυμα εκλογιμότητας.

Και η κατάργηση των βουλευτικών προνομίων στη σύνταξη και στην αποζημίωση για συμμετοχή σε επιτροπές. Ο βουλευτής δε θα είναι επάγγελμα. Δε θα είναι προνόμιο, αλλά λειτούργημα. Από το λαό για το λαό.

6. Τέλος στον άθλιο νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Τέλος στην ανισότητα απέναντι στο νόμο ανάμεσα στο Βουλευτή και τον απλό πολίτη.

Δραστικός περιορισμός χρήσης της βουλευτικής ασυλίας, μόνον σε περιπτώσεις πολιτικών διώξεων. Τα ποινικά αδικήματα υπουργών δεν θα έχουν πια χρόνο παραγραφής. Θα μπορούν να διερευνηθούν οποτεδήποτε προκύψουν αποδεικτικά στοιχεία. Στην περίπτωση που η Δικαιοσύνη διερευνά ποινικές υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται Υπουργοί, δεν θα αποστέλλεται ο φάκελος στη Βουλή, ώστε αυτή να αποφασίσει την πορεία της υπόθεσης, αλλά θα συνεχίζει κανονικά το έργο της και θα απαγγέλλει κατηγορίες, εφόσον θεμελιώνει ανάλογη άποψη.

7. Η ριζική αλλαγή του νόμου περί χρηματοδότησης των κομμάτων, με γνώμονα την απόλυτη διαφάνεια των οικονομικών τους και την διαφύλαξή τους ως θεσμών της κοινωνίας και όχι ως γραφειοκρατιών με ίδια συμφέροντα.

Το κράτος δε θα χρηματοδοτεί τα κόμματα αλλά θα αποζημιώνει μέρος των αποδεδειγμένων δαπανών τους. Δεν θέλουμε κόμματα κρατικοδίαιτα. Θέλουμε κόμματα που να λειτουργούν με κανόνες δημοκρατίας και διαφάνειας. Γι' αυτό και πρέπει να τελειώσει αυτό το πανηγύρι διασπάθισης δημόσιου χρήματος διάμεσο τραπεζικού δανεισμού με υποθήκευση των μελλοντικών κρατικών χρηματοδοτήσεων.

8. Η ριζική αλλαγή της αρχιτεκτονικής της δημόσιας διοίκησης. Τρία επίπεδα: Κεντρικό Κράτος – Περιφέρειες – Δήμοι, με σαφώς προσδιορισμένες αρμοδιότητες και οικονομικά μέσα. Η νέα αρχιτεκτονική θα επιχειρήσει μια βαθιά ανακατανομή πόρων και αρμοδιοτήτων προς «τα κάτω». Όσο περισσότερες εξουσίες, πόροι ή αρμοδιότητες κατευθύνονται προς τις Περιφέρειες και ιδιαίτερα τους Δήμους, τόσο το πολιτικό σύστημα θα γίνεται πιο δημοκρατικό, πιο συμμετοχικό και επιπλέον πιο αποτελεσματικό. Με την κατάργηση του Καλλικράτη. Με την καθιέρωση δυνατότητας τοπικών δημοψηφισμάτων και τη θεσμοθέτηση λαϊκών συνελεύσεων για κρίσιμα τοπικά ζητήματα με δεσμευτικό για τις αρχές χαρακτήρα. Και με την καθιέρωση της ανακλητότητας για όλους τους αιρετούς, κατόπιν αιτήματος του οικείου εκλογικού σώματος.

9. Η εμβάθυνση της διάκρισης μεταξύ δικαστικής και εκτελεστικής εξουσίας.

Ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του ΣτΕ, του Αρείου Πάγου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα εκλέγονται από Ειδικό Εκλεκτορικό Σώμα, με συμμετοχή της Ολομέλειας του αντίστοιχου δικαστηρίου, των Προεδρείων των Δικηγορικών Συλλόγων και των Καθηγητών Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου των δημόσιων ΑΕΙ της χώρας.

10. Η ίδρυση της Αρχής Εγγύησης της δημόσιας Περιουσίας – Υπηρεσιών. Η συνταγματική απαγόρευση της ιδιωτικοποίησης του Νερού, του Ηλεκτρισμού και της ιδιωτικής εκμετάλλευσης των κοινόχρηστων, κοινόκτητων και κοινών αγαθών. Τα άρθρα 16 και 24 του ισχύοντος Συντάγματος θωρακίζονται ακόμη περισσότερο απέναντι στις βλέψεις των ιδιωτικοποιήσεων. Ορίζεται ότι οι κρατικές δαπάνες για υγεία, παιδεία, κατοικία εξαιρούνται από τον υπολογισμό των δημοσιονομικών ελλειμμάτων. Και το κράτος παρέχει δωρεάν υπηρεσίες παιδείας, υγείας και περίθαλψης σε όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους της χώρας.

10. Η δημιουργία ενός σύγχρονου και δημοκρατικού τοπίου για την επικοινωνία και τα ΜΜΕ στην Ελλάδα.

Επίσης δεσμεύτηκε για ίση πρόσβαση όλων σε όλες τις διαθέσιμες πηγές πληροφόρησης και επαναχάραξη του χάρτη λειτουργίας των ΜΜΕ Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Α. Τσίπρας σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτός «μόνο στο βαθμό που θα είχε υλοποιηθεί μια ριζικά διαφορετική αρχιτεκτονική του πολιτικού συστήματος», δηλαδή, όπως είπε, υπό την προϋπόθεση να υλοποιηθεί το σύνολο των 11 προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για το πολιτικό σύστημα.

Βραβείο Ευρωπαίου πολίτη στο ΕΚΑΒ Κρήτης


Μια σπουδαία διάκριση πέτυχε το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) Κρήτης που μαζί με την Οργάνωση Νέων Youthnet Hellas είναι οι εθνικοί νικητές για το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη 2013. Στο πλαίσιο της σημαντικής αυτής διάκρισης το ΕΚΑΒ Κρήτης θα... παραλάβει τιμητικό μεταλλείο σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες.
ΕΚΑΒ Κρήτης

Το βραβείο του ΕΚΑΒ Κρήτης αφιερώνεται στον αδικοχαμένο Διευθυντή του Δημήτρη Βουρβαχάκη, που αφιέρωσε τη ζωή του στο θεσμό των πρώτων βοηθειών. Το ΕΚΑΒ Κρήτης αποτελεί πρότυπο για αντίστοιχα περιφερειακά αφού λειτουργεί με ευρωπαϊκά ηλεκτρονικά πρωτόκολλα διαλογής και εφαρμόζει καινοτόμες πρακτικές, με τη χρήση νέων τεχνολογιών και ψηφιακών αποτυπώσεων (τηλεφωνικό κέντρο με χρωματική κωδικοποίηση, τηλεϊατρικό δίκτυο Κρήτης-Κυκλάδων, GPS). Το ΕΚΑΒ Κρήτης αποτελεί κέντρο εκπαίδευσης προνοσοκομειακής φροντίδας και πρώτων βοηθειών για Γιατρούς, Πληρώματα (ΙΕΚ-ΕΚΑΒ), Πυροσβέστες, Λιμενικούς, διασώστες ΕΜΑΚ, Αστυνομικούς, Εκπαιδευτικούς και πολίτες. Το ΕΚΑΒ Κρήτης αποτελεί πρόταση του Μέλους του ΕΚ, Σπύρου Δανέλλη.

Youthnet Hellas

Η Youthnet Hellas είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση που επιζητά την ενεργό συμμετοχή των Νέων σε τοπικό, εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο μέσω δράσεων και παρεμβάσεων. Στόχος της Youthnet Hellas είναι η δικτύωση των Νέων με βάση θεματικές πρωτοβουλίες και η παρακολούθηση της υλοποίησης των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Πολιτικών για τους Νέους στην Ελλάδα. Η Youthnet Hellas προσφέρει στα μέλη της τη δυνατότητα να βρουν μέσω ενός σύγχρονου και εύχρηστου διαδικτυακού τόπου πληροφορίες για θέσεις εργασίας και πρακτικής άσκησης στην Ελλάδα και την Ε.Ε., εκπαιδευτικά νέα, δράσεις ελληνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών Μη Κυβερνητικών Οργανισμών σχετικά με το Περιβάλλον, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την Ειρήνη, τη Δημοκρατία και πολλά άλλα.

Ταυτόχρονα, παρέχεται η δυνατότητα σε όλα τους Νέους να συμμετέχουν σε μια σειρά από Εθνικές Δράσεις και Ευρωπαϊκά Προγράμματα Ανταλλαγής σε συνεργασία με φορείς και οργανισμούς του εξωτερικού. H Youthnet Hellas αποτελεί πρόταση του κρητικής καταγωγής Μέλους του ΕΚ, Γιώργου Χατζημαρκάκη.

Οι νικητές θα λάβουν τιμητικό Μεταλλείο και θα προσκληθούν στην κεντρική εκδήλωση που θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες τον Οκτώβριο.Το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη θεσπίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2008 για την επιβράβευση πρωτοβουλιών σε διάφορους τομείς ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.
prismanews.gr

Δήλωση του Λευτέρη Αυγενάκη με αφορμή την δημοσκόπηση της MRB


«Από τα σημερινά αποτελέσματα της δημοσκόπησης της MRB , εξάγονται δύο βασικά συμπεράσματα.

Αφενός ότι η πλειονότητα των πολιτών εμπιστεύεται τη Νέα Δημοκρατία και τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά για τη διαχείριση των εξαιρετικά σύνθετων και κρίσιμων προβλημάτων έπειτα και από την παρατεταμένη ύφεση που βρίσκεται η χώρα μας, αφετέρου όμως, ότι ο δείκτης αισιοδοξίας είναι αρνητικός σε μεγάλο βαθμό, με περισσότερο από 80% των ερωτηθέντων να θεωρούν ότι τα πράματα πηγαίνουν αρκετά άσχημα ή πολύ άσχημα.

Η κοινωνία στενάζει και η ελληνική οικογένεια θέλει να δει τις θυσίες της να δικαιώνονται.

Ο ρόλος όλων μας είναι ιδιαίτερα κρίσιμος και υπεύθυνος.

Έχουμε μπροστά μας πολλή δουλειά, δύσκολη και επίπονη

Βιαστικά και επιπόλαια συμπεράσματα, υπεραισιόδοξες δηλώσεις και μεγάλες κουβέντες περιττεύουν…»

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...