Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Οι πρώτοι τουρίστες στη Σητεία

Έφτασε σήμερα στη Σητεία η πρώτη πτήση τσάρτερ με τουρίστες από την Ολλανδία.  Οι επισκέπτες κατά την άφιξη τους είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν κρητικούς παραδοσιακούς χορούς από το Λύκειο Ελληνίδων Σητείας και ζωντανή κρητική μουσική, και να γευτούν παραδοσιακά κρητικά εδέσματα.

 Ο Περιφερειάρχης Κρήτης αφού καλωσόρισε τους πρώτους τουρίστες για τη νέα τουριστική σεζόν, αναφέρθηκε στα θέματα υποδομών τα οποία όπως είπε στηρίζει η Περιφέρεια Κρήτης.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης παράλληλα επεσήμανε την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του νέου κτιρίου στο αεροδρόμιο Σητείας, τονίζοντας ότι οι πτήσεις τσάρτερ εξωτερικού θα πρέπει να συνεχιστούν πάση θυσία στο μέλλον καθώς θα δώσουν μεγάλη ανάπτυξη στον τόπο.

Ηράκλειο: Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζό στο Τσαλικάκι

Το τροχαίο έγινε αργά το απόγευμα, πολύ κοντά στη ΔΕΗ.

Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, στο σημείο πήγε αμέσως ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και παρέλαβε το άτομο που τραυματίστηκε.

Ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα.

Στα Χανιά την Παρασκευή ο Φ.Κουβέλης

Στα Χανιά θα βρίσκεται την Παρασκευή 4-5-12 ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

Κατά την παραμονή του στα Χανιά θα δώσει συνέντευξη στα ΜΜΕ (η τελευταία πριν το άνοιγμα της κάλπης) και θα περιοδεύσει στην πόλη των Χανίων.

Το ακριβές πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Άφησαν χωρίς φύλακες τη Σαμαριά που ανοίγει αύριο με...αγροφύλακες!

Samaria Gorge
Samaria Gorge (Photo credit: Wikipedia)
Απίστευτα κι όμως ελληνικά πράγματα! Ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία της φύσης στην Ελλάδα, ο εθνικός δρυμός της Σαμαριάς έμεινε...γυμνός από προσωπικό και φύλακες με αποτέλεσμα να μην μπορεί ουσιαστικά να λειτουργήσει! Ωστόσο, μπρος στον κίνδυνο να γίνει για μια ακόμη φορά η χώρα μας ρεζίλι αφού έρχονται από τα πέρατα του κόσμου για να δουν και περπατήσουν το φαράγγι, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ.Καρούντζος πήρε το ρίσκο και έδωσε έντολή να ανοίξει ο Δρυμός!

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του CRETALIVE η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έκανε τα πάντα για να βρει υπαλλήλους και φύλακες επιστρατεύτοντας και τους παλιούς...αγροφύλακες του νομού Χανίων ζητώντας να βοηθήσουν αυτή την κρίσιμη περίοδο!

"Δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς. Παίρνουμε ρίσκο, αλλά δεν ειναι δυνατόν να μην γίνουν τόσες προγραμματισμένες εκδρομές στον πανέμορφο αυτό τόπο' είπε στο CL ο κ.Καρούντζος επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες. Ο ίδιος έχει ζητήσει μήνες τώρα προσωπικό έκτακτο από το ΥΠΕΚΑ όπως γίνεται κάθε χρόνο, αλλά δεν του έδιναν. Ήρθε και η απαγόρευση των προσλήψεων για τις εκλογές κι έδεσε το...ρεζιλίκι!

'Κάναμε προσπάθεια να βρούμε κόσμο. Ούτε η διεθυνση δασών είχε , ούτε ο Δρυμός. Ζητήσαμε από τους αγροφύλακες να συνδράμουν και το κάνουν προς τιμήν τους. Ήταν πολύτιμη και η βοήθεια του αντιπεριφερειάρχη κ.Βουλγαράκη' τονισε ο κ.Καρούντζος επισημαίνοντας ότι έχει ζητήσει και από την Πυροσβεστική να κάνει ασκήσεις ώστε να προλάβει δυσάρεστες καταστάσεις...

Πάντως εάν δεν γινόταν αυτή η προσπάθεια και δεν άνοιγε την Πρωτομαγιά το φαράγγι θα ήταν ανεξελεγκτες οι συνέπειες για τον τουρισμό καθώς έρχονται γκρουπ από την Ευρώπη και την Αμερική μόνο και μόνο για να δουν το φαράγγι αλλά και για τους ντόπιους επιχειρηματίες στην Αγία Ρουμελη, στα Σφακια.κα.....

Να θυμίσουμε ότι Το Φαράγγι της Σαμαριάς βρίσκεται  στο νομό Χανίων (18 χιλιόμετρα). Είναι Εθνικός Δρυμός της Ελλάδας από το 1962 και φιλοξενεί πολλά ενδημικά είδη πουλιών και ζώων, το πιο γνωστό από τα οποία είναι ο κρητικός αίγαγρος γνωστός και σαν κρι-κρι. Το όνομά του το πήρε από το εγκαταλελειμμένο σήμερα χωριό της Σαμαριάς, που με τη σειρά του οφείλει το όνομα στην εκκλησία της Οσίας Μαρίας
Enhanced by Zemanta

Κίνημα με… άρωμα Κρήτης για τη διαγραφή του χρέους

Μια πρωτοβουλία που στόχο έχει την διαγραφή του χρέους της χώρας έχει ξεκινήσει τις τελευταίες εβδομάδες με σημείο αναφοράς την Κρήτη και συγκεκριμένα τα Χανιά.
 
Πρόκειται για το κίνημα «Σεισάχθεια» με συνιδρυτές δυο δικηγόρους απο την Κίσαμο Χανίων το οποίο φαίνεται να βρίσκει ανταπόκριση εντός και εκτός των συνόρων της χώρας αναζητώντας να συγκεντρώσει ένα εκατομμύριο υπογραφές απο πολίτες της Ευρώπης με αίτημα την διαγραφή του χρέους.
 
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η κίνηση, που έχει αναγνωριστεί από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, έχει συγκεντρώσει ήδη περίπου 74.000 υπογραφές σε διάστημα 2,5 μηνών, εκμεταλλευόμενη την έναρξη της εφαρμογής του άρθρου 8 της Συνθήκης της Λισαβόνας, που παρέχει σε ένα εκατομμύριο πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη δυνατότητα να υποβάλλουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή νομοθετική πρόταση επί συγκεκριμένου αντικειμένου.
 

Πρωτομαγιά στα Ανώγεια!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανωγείων διοργανώνει γιορτή Πρωτομαγιάς στη θέση "ΚΟΥΡΑΔΟΒΡΥΣΗ" στους πρόποδες του Ψηλορείτη, λίγο πριν το ναό του Αγίου Υάκινθου, την Πρωτομαγιά στις 12 το μεσημέρι.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να:

• διασκεδάσει με παραδοσιακή κρητική μουσική από νέους ανωγειανούς καλλιτέχνες
• να γευτεί το παραδοσιακό Ανωγειανό οφτό αρνί και τη γραβιέρα του Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Ανωγείων
• να παρακολουθήσει τη βιωματική διαδικασία παραδοσιακής τυροκόμισης και να δοκιμάσει ζεστή μυζήθρα
• να απολαύσει άφθονο κρασί
παράλληλα και κατά τη διάρκεια της γιορτής θα πραγματοποιούνται αρκετές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, όπως:
• Τοξοβολία
• Σκοποβολή με αεροβόλο πιστόλι / τουφέκι από τον Παγκρήτιο Σκοπευτικό Σύλλογο
• Ποδόσφαιρο
• Βόλτα με εκπαιδευτικά Άλογα & Πόνι από την Ιππική Ακαδημία Κρήτης
• Δημιουργική Απασχόληση μικρών παιδιών από έμπειρο γυμναστή και έμπειρη νηπιαγωγό
• Αθλοπαιδιές
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της γιορτής θα υπάρχουν:
• φυλασσόμενος χώρος στάθμευσης
• παρουσία του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ για την κάλυψη έκτακτων περιστατικών
• παρουσία του πυροσβεστικού οχήματος του Δήμου Ανωγείων
• ξύλα που θα παραχωρούνται στους επισκέπτες για το ψήσιμο κρεατικών και άλλων τροφίμων
• Αναψυκτήριο και θα προσφέρεται καθ' όλη τη διάρκεια της γιορτής καφές – αναψυκτικά – παγωτά (τα έσοδα του θα διατεθούν υπέρ του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανωγείων)



 cretalive.gr

Οι ομορφιές της Κρήτης ... επί της οθόνης!

Travel Channel logo, used from 2010-2011.
(Photo credit: Wikipedia)

Στα Χανιά βρίσκεται από σήμερα συνεργείο του Travel Channel στο πλαίσιο γυρισμάτων για τηλεοπτική διαφημιστική καμπάνια για την Ελλάδα, η οποία θα προβάλλεται για τρεις μήνες στο ταξιδιωτικό κανάλι.


Η δράση, που είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του ΕΟΤ και του Travel Channel International περιλαμβάνει γυρίσματα σε περιοχές απαράμιλλου φυσικού κάλλους και σε τουριστικά αξιοθέατα.

Ρόλο στην οργάνωση των επισκέψεων του τηλεοπτικού συνεργείου ανέλαβαν η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Χανίων και η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού του ΕΟΤ Κρήτης.

Τις εικόνες από την Κρήτη θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν περίπου 60 εκ. νοικοκυριά σε 118 χώρες, όπου εκπέμπει το Travel Channel.
Enhanced by Zemanta

Ο Σαμαράς ανέβαλε την ομιλία του στα Χανιά... ελλείψει ακροατηρίου

Είναι γνωστό ότι στην Κρήτη η ΝΔ είχε πάντα περιορισμένη απήχηση αφού στην μεγαλόνησο κυριαρχούσαν το ΠΑΣΟΚ και οι Μητοστάκηδες. Σε αυτές τις εκλογές η κατάσταση είναι ακόμα πιο σύνθετη επειδή οι ψηφοφόροι των κομμάτων αρνούνται να μετακινηθούν, όπως έκαναν παλιά και «σνομπάρουν» τις συγκεντρώσεις.

Το βλέπουμε στις προεκλογικές συγκεντρώσεις των υποψηφίων βουλευτών αλλά και των πολιτικών αρχηγών όπου απουσιάζει το «πάθος και το πλήθος». Την απροθυμία του κόσμου την συνειδητοποίησε ο Αντώνης Σαμάρας χτες Κυριακή στην αρχή της περιοδείας του στην Κρήτη η οποία θα ξεκινούσε από τα Χανιά. Είχε προγραμματίσει λοιπόν μια ομιλία στο επιμελητήριο της πόλης των Χανίων-στο άντρο των Μητσοτακαίων- και μετά θα έφευγε για Ηράκλειο όπου είχε προγραμματίσει την δεύτερη συγκέντρωση του.

Έφτασε στο αεροδρόμιο όπου των περίμεναν μόνο οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ μετά των οικογενειών τους. Τα μηνύματα από το επιμελητήριο δεν ήταν ενθαρρυντικά αφού οι διοργανωτές προέβλεπαν ότι δεν θα υπήρχε κόσμος. Έμεινε λίγο στο αεροδρόμιο, είδε κάποιους τουριστικούς πράκτορες που του εξέθεσαν τα κλαδικά τους προβλήματα και μετά αναχώρησε για Ηράκλειο...
Enhanced by Zemanta

Β.Ζερβού : Οι έλληνες στις 6 Μαίου θα «γυρίσουν την πλάτη» στο δικομματισμό

«Η Κρήτη μπορεί να συντηρήσει ολόκληρη τη χώρα»

Oι οργισμένοι έλληνες πολίτες θα «περιφρονήσουν» το δικομματισμό στις εκλογές της 6ης Μαίου υποστηρίζει σε συνέντευξη της στο ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ η υποχήφια βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Αριστεράς Βασιλεία Ζερβού. Η κ.Ζερβού μιλά για τον τρόπο που οι Ηρακλειώτες, της πόλης και της υπαίθρου, υποδέχονται τους υποψήφιους της ΔΗΜΑΡ ενώ όσον αφορά στην ανάπτυξη της Κρήτης επισημαίνει ότι το νησί θα μπορούσε σε μια πενταετία να συντηρήσει όλη την Ελλάδα.

Κυρία Ζερβού διεκδικείτε την ψήφο των Ηρακλειωτών σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα. Ποιά θεωρείτε ότι είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που οριοθετούν αυτήν την προεκλογική περίοδο και ποιά η σημασία του αποτελέσματος των εκλογών της 6ης Μαίου για την πορεία της χώρας;

Ίσως πρώτη φορά μετά από την Μεταπολίτευση, ο πολίτης αισθάνεται αυτή την αγωνία και την αβεβαιότητα για το τι πρόκειται να συμβεί αύριο. Αυτό το βαρύ συναίσθημα, αυτό το βάρος που αισθάνεται κάθε βράδυ όταν προσπαθεί μετά από την κόπωση της ημέρα να κλείσει τα μάτια του για να ξεκουραστεί και που μάταια το καταφέρνει μερικές φορές από την ανησυχία τι θα του συμβεί την επόμενη ημέρα. Μέσα σε όλο αυτό τον κυκεώνα του μυαλού και της ψυχής του αισθάνεται οργή για το πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς που τον έχουν φέρει σ αυτό το σημείο. Καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να εμπιστευτεί πλέον όλους όσους τον πρόδωσαν, αυτούς που τους εμπιστεύτηκε και έτσι αναζητά νέες αριστερές προοδευτικές δυνάμεις. Θα δούμε λοιπόν ο κόσμος αρχικά να μετακινείται από τα μεγάλα κόμματα επιλέγοντας ένα μικρότερο. Αυτό είναι μια πραγματική τιμωρία προς τον δικομματισμό αλλά παράλληλα είναι και μια νίκη για τις προοδευτικές δυνάμεις.
 ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία φοβούνται να απαντήσουν στα ερωτήματα του ελληνικού λαού

Ο υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου με τη Δημοκρατική Συμμαχία Λευτέρης Αυγενάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη μη διεξαγωγή τηλεμαχίας στη φετινή προεκλογική περίοδο:

«Το «φιάσκο» με την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών, αφού πρώτα τη μποϋκοτάρισαν οι αδιόρθωτοι κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς, φαίνεται ότι είχε άδοξο τέλος.

Φυσικά και φοβούνται οι αρχηγοί των πάλαι ποτέ κραταιών κομμάτων την δημόσια αντιπαράθεση, αφού στην πραγματικότητα δεν έχουν κανένα απολύτως σχέδιο για έξοδο της χώρας από τη κρίση. Υπό το φόβο της εκλογικής ήττας αναλώνονται σε ανεδαφικές υποσχέσεις, μοιράζοντας εκατομμύρια που δεν υπάρχουν.

Στον αντίποδα, τα μικρότερα κόμματα της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου, επιδίδονται σε έναν απίστευτο λαϊκισμό, ποντάροντας στην δικαιολογημένη αγανάκτηση του κόσμου.

Η Δημοκρατική Συμμαχία όμως από την πρώτη στιγμή μελέτησε εναλλακτικές προτάσεις για την εξυγίανση του κράτους και μίλησε για την ανάγκη πραγματοποίησης των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών, προτείνοντας ορθολογιστικές και κοινωνικά δίκαιες λύσεις.

Το πρόγραμμά μας έχει αναγνωριστεί τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη. Καταλαβαίνουμε το φόβο τους να απαντήσουν στα αμείλικτα ερωτήματα του ελληνικού λαό.

Οι πολίτες όμως τους έχουν κρίνει ήδη και θα το αποδείξουν την επόμενη Κυριακή.

Η Κρήτη γυρίζει σελίδα, στηρίζει τη Δημοκρατική Συμμαχία.»

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...