Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Δεν έχουν τέλος στην Κρήτη οι υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας - Νέα σύλληψη στο Ρέθυμνο

Σύμφωνα με το flashnews.gr νέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας αποκαλύφτηκε σήμερα στη Κρήτη καθώς το μεσημέρι συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου ένας 47χρονος που κατηγορείται, για κατοχή ψηφιακού σκληρού πορνογραφικού υλικού, με ανήλικα άτομα.

Ειδικότερα, ύστερα από αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφορίας ότι ο 47χρονος κατέχει και διαχειρίζεται ψηφιακό υλικό παιδικής πορνογραφίας, αστυνομικοί ενήργησαν έρευνα στην οικία του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις (3) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και εννέα (9) σκληροί δίσκοι Η/Υ με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Οι σκληροί δίσκοι θα αποσταλούν στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, για περαιτέρω ανάλυση.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στα Χανιά

Σήμερα Τρίτη 31 Ιουλίου 2012, επισκέφτηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, ο Πρέσβης της Αμερικής στην Αθήνα, κ. Daniel Bennett Smith.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Π.Ε.Χανίων, ο κ. Βουλγαράκης καλωσόρισε τον κ. Smith στα Χανιά. Κατά τη συζήτησή τους ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα και υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας ώστε να βγει η χώρα από την δύσκολη αυτή συγκυρία.

Επίσης τόνισε ότι η ανάπτυξη του τουρισμού και της αγροτικής οικονομίας της Ελλάδας, αλλά ιδιαίτερα της Κρήτης, με την προώθηση των τοπικών προϊόντων και της Κρητικής διατροφής, είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που θα βοηθήσουν στην ανάκαμψη της χώρας. Ιδιαίτερος λόγος έγινε και για τον τουρισμό της κρουαζιέρας και τις μεγάλες δυνατότητες που έχει το λιμάνι της Σούδας.

Ο κ. Smith χαρακτήρισε μεγάλη τιμή την μεταξύ τους συνάντηση, και αναφέρθηκε στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων και του «ανοίγματος» της ελληνικής οικονομίας ώστε να βγει η χώρα από την κρίση, και πρότεινε τη συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης για την προσέλκυση επενδύσεων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης συμφώνησε με την ανάγκη μεταρρυθμίσεων στη χώρα, ώστε να δώσουμε στερεότερες βάσεις στις επόμενες γενιές. Υποδέχθηκε θετικά την πρόταση συνεργασίας, αλλά και την ανάγκη ύπαρξης θετικού επενδυτικού περιβάλλοντος. Γι’ αυτό το σκοπό, γίνονται προσπάθειες από τη μεριά της Περιφέρειας Κρήτης, να αλλάξει το αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα που προβάλλεται στο εξωτερικό, με την υλοποίηση δράσεων τουριστικής προβολής.

Γι’ αυτό το σκοπό, υπογράμμισε ο κ. Βουλγαράκης, η Περιφέρεια Κρήτης δημιούργησε ένα νέο τουριστικό Portal, το www.incrediblecrete.gr, όπου προβάλλονται πολλά βίντεο με θέμα την Κρήτη, κι εδώ και λίγες μέρες, το καινούργιο βίντεο τουριστικής προβολής της Κρήτης του γνωστού σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη έχει αρχίσει να ανατρέπει την αρνητική εικόνα για την Ελλάδα που έχει δημιουργηθεί από τη δυσφήμιση των τελευταίων μηνών.

Το βίντεο αυτό φέρει τίτλο “The Island of Crete, See for yourself, feel for yourself” και απαντάει ιδιαίτερα στο πρόβλημα της κρίσης στην Ελλάδα, καταρρίπτοντας όλα τα στερεότυπα των τελευταίων μηνών που δυσφημούν την Ελλάδα, τονίζοντας την έλλειψη φιλοξενίας, διασκέδασης, ρευστού ή ακόμα και τροφής στη χώρα μας.

Το συγκεκριμένο βίντεο, υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης, γνωρίζει ήδη τεράστια επιτυχία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Youtube, Vimeo, Facebook, Twitter).

Ο Αμερικανός πρέσβης επισκέπτεται και τις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής βάσης στο Ακρωτήρι Χανίων.

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου στο Αβδού

Μετά από οχτώ χρόνια ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου επιστρέφει στο Αβδού με μία μοναδική συναυλία, το Σάββατο 11 Αυγούστου 2012.

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου παρουσιάζει τις μουσικές του, όπως μόνο εκείνος ξέρει σε όλη την Ελλάδα και συνοδεύει την καλοκαιρινή του περιοδεία με τους παρακάτω στίχους «Τραγουδώ τους πεσμένους προπάτορες είμαι των άστρων ο σκύλος με τα μάτια κοιτάζω ψηλά με τα χέρια γιορτάζω τη λάσπη» (Νίκος Καρούζος)

«Τραγουδώ τους πεσμένους προπάτορες
είμαι των άστρων ο σκύλος
με τα μάτια κοιτάζω ψηλά
με τα χέρια γιορτάζω τη λάσπη»
(Νίκος Καρούζος)

Θανάσης Παπακωνσταντίνου: Τραγούδι, μπουζουκομάνες, λαούτο, μπουζούκι

Ματούλα Ζαμάνη: Τραγούδι

Φώτης Σιώτας: Βιολί, βιόλα, πλήκτρα, τραγούδι
Δημήτρης Μυστακίδης: Ακουστική κιθάρα, τραγούδι
Ανδρέας Πολυζογώπουλος: Τρομπέτα, φλικόρνο
Σωτήρης Ντούβας: Τύμπανα
Γιάννης Αντωνιάδης: Κλαρίνο
Κώστας Παντέλης: Ηλεκτρική κιθάρα
Χρυσόστομος Μπουκάλης: Κόντρα μπάσο
Μιχάλης Χανιώτης: Μπουζούκι

Ηχοληψία: Χρήστος Μέγας, Μάκης Πελοπίδας, Κλεάνθης Καραπιπέρης
Φωτισμοί: Χρήστος Λαζαρίδης, Βασίλης Πουφτής

Πανηγυρική δικαίωση υπερχρεωμένου Ιερέα στην Κρήτη

Σημαντική είναι η υπαρ.148/2012 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων ,όπου πανηγυρικά δικαιώνει πολύτεκνο ιερέα, με διαγραφή του χρέους τους " κούρεμα"κατά 108.600 ΕΥΡΏ.

Συγκεκριμμένα : O ιερέας είναι 50 ετών , έγγαμος με πέντε τέκνα, εκ των οποίων ¨τα δύο ανήλικα ηλικίας 7 και 12 ετών και το τρίτο συγκατοικεί μαζί τους. Το μηνιαίο εισόδημα του είναι 1.285 Ευρώ, χωρίς κανένα 'αλλο εισόδημα. διαθέτει κατοικία, της οποίας η εμπορική αξία εκτιμάται στα 250.000 Ευρώ , έχοντας την κυριότητα, το 1/2 εξ αδιαιρέτου , με την σύζυγό του η οποία δεν εργάζεται ,αλλά λαμβάνει ένα πενιχρό επίδομα πολυτεκνίας διαθέτει ακόμα ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο TOYOTA COROLLA ¨με έτος κυκλοφορίας 1985 ο ίδιος και η σύζυγος του διαθέτει ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο (πολυτεκνικό) :OPEL ZAFIRA -A ¨με έτος κυκλοφορίας 2000, αυτοκίνητα άνευ ουσιαστικής εμπορικής εκτίμησης.Ο εν λόγω ιερέας ,είχε χρέος σε δύο Τράπεζες , συνολικού ύψους 273.000 Ευρώ,αλλά το δικαστήριο δέχτηκε να ρυθμίσει το χρέος στην μία από αυτές, καθώς απέρριψε το αίτημα προς την αλλη , με την αιτιολογία ότι ,είχε γίνει η ανάληψη το τελευταίο έτος πριν την κατάθεση της αίτησης στο δικαστήριο..
Ο δανειολήπτης ,καλείται να πληρώσει για την εξόφληση του χρέους του 300 Ευρώ Χ48 μήνες =14400 Ευρώ και σαν συνοφειλέτης η σύζυγος του μόνο 4.800 Ευρώ 100 ΕυρώΧ 48 (4έτ)η συνολικού ποσού 4.800Ευρώ. Σημαντικό είναι ότι για την διάσωση της κατοικίας ¨τους, το δικαστήριο έκρινε να δοθεί περίοδο χάριτος για τέσσερα χρόνια ,όπου και η καταβολή θα αρχίσει μετά το πέρας αυτής και θα πρέπει να καταβληθεί το 60% της εμπορικής αξίας του ακινήτου (δηλ. εδώ έχουμε"ξεκόλλημα" από το σύνηθες 85%) δηλαδή 150.000 Ευρώ (250.000χ60%) το οποίο διανέμεται σε 240 δόσεις,με "κούρεμα " του χρέους κατά 118.100 Ευρώ, δηλ. το χρέος "κουρεύτηκε"σε ποσοστό περίπου 60%.
Σημειωτέον, ότι τον ιερέα τον συνέδραμε εξωδικαστικώς η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, και στην δικαστική διαδικασία, η συνεργάτης της ΄Ενωσης δικηγόρος των Χανίων, κ.Ράνια Μπουρδάκη.
Τέλος , η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, "πανηγυρίζει" για την δικαίωση του ιερέα, και καλεί τις Τράπεζες για ακόμα μια φορά, να αρχίσουν να εξετάζουν "εξωδικαστικά" τα δίκαια αιτήματα των καταναλωτών, να προβαίνουν στις αιτούμενες ρυθμίσεις, απαλλάσοντας όχι μόνο τα "υπερχερωμένα νοικοκυριά" από τα επί πλέον έξοδα, αλλά και από το άγχος και την ψυχολογική πίεση που βιώνουν΄τόσο από τις ίδιες όσο και από τις συνεργαζόμενες εταιρείες (εισπρακτικές).-


Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ35
Ταχ.Δ/νση:Πλ.1866 Αρ.2
Email: epkxan@gmail.com
Τηλ-Φαξ:2821092666-28210 92306

Νέος πνιγμός τουρίστριας στο Ρέθυμνο

Λίγες ώρες μετά τον τραγικό χαμό ενός 26χρονου Ρώσου τουρίστα στο Ρέθυμνο που ξεβράστηκε νεκρός σε παραλία του Ρεθύμνου, άλλο ένα περιστατικό πνιγμού αναστάτωσε νωρίς το απόγευμα πολυσύχναστη παραλία του νομού.
Πιο συγκεκριμένα τουρίστρια ηλικίας περίπου 55 ετών ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από λουόμενους στην παραλία της Σκαλέτα.

Την ώρα του συμβάντος δεν υπήρχε ναυαγοσώστης και λουόμενοι προσπάθησαν να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στην άτυχη γυναίκα όμως ήταν ήδη αργά.

Η επιθυμία της να έρθει στην Κρήτη για διακοπές μετατράπηκε σε τραγωδία. Στο σημείο μετέβη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που απλά διαπίστωσε το θάνατό της και τη μετέφερε στο Νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Υπενθυμίζεται ότι τραγική κατάληξη είχε το νυχτερινό μπάνιο που θέλησε να κάνει στο Ρέθυμνο, ένα ζευγάρι νέων απο την Ρωσία.

Οι δύο νέοι βούτηξαν στην θάλασσα, αλλά παρασύρθηκαν απο τα κύματα. Περίπου στις 9 το βράδυ η 25χρονη κοπέλα βγήκε κατάκοπη στην παραλία και έντρομη είπε σε παρευρισκόμενους πως ο 26χρονος φίλος της είχε παρασυρθεί και αυτός στα ανοιχτά.

Αμέσως σήμανε κινητοποίηση στο Λιμενικό Σώμα και ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του άτυχου νέου.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του 26χρονου συμμετείχαν από θαλάσσης, πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) θαλάσσια μέσα αναψυχής (jet ski) «ΛΕΥΤΕΡΗΣ» Τ.Ρ. 67 και «ΓΙΩΡΓΟΣ» Τ.Ρ. 71 καθώς και το ιδιωτικό σκάφος «ΑΓΓΕΛΑ» Τ.Ρ. 151, ενώ από ξηράς διενεργήθηκαν πεζές περιπολίες από προσωπικό Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. και από ιδιωτικό όχημα με αρνητικά αποτελέσματα.

Πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας εντοπίστηκε στην ακτή στην παραλία Ρεθύμνου το πτώμα του 26χρονου από ιδιώτη φύλακα ιδιωτικής επιχείρησης εκμίσθωσης ομπρελοκαθισμάτων, ενώ η σορός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
flashnews.gr

Προγραμματική σύμβαση δήμου Μαλεβιζίου - Τ.Ε.Ι. Κρήτης

Προγραμματική σύμβαση με σκοπό τη διερεύνηση των κοινωνικών αναγκών στο δήμο Μαλεβιζίου και την υποβολή προτάσεων για το σχεδιασμό και τη  βελτίωση των κοινωνικών προγραμμάτων της δημοτικής αρχής, υπέγραψε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κ. Μαμουλάκης και ο πρόεδρος του Δ.Ο.Κ.Α.Π.ΠΑ.Μ. Αν. Λιαδάκης, με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Κρήτης κ. Ε. Καπετανάκη, ως εκπρόσωπο του εργαστηρίου Τοπικής Κοινοτικής Ανάπτυξης του τμ. Κοινωνικής Εργασίας.

Μέσα από αυτή τη προγραμματική σύμβαση, η δημοτική αρχή επιθυμεί να επωφεληθεί από τη δυνατότητα σύνδεσης της εκπαίδευσης με το τοπικό κοινωνικό γίγνεσθαι, αλλά και μέσω της αξιοποίησης πηγών και προγραμμάτων αναβάθμισης της πολιτικής κοινωνικής παρέμβασης σε τοπικό επίπεδο. Ιδιαίτερη δε έμφαση, θα δοθεί στην υποβολή προτάσεων για την κάλυψη των αναγκών των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Μέσα από συνεργασίες με έμπειρους, καταξιωμένους και εξειδικευμένους φορείς, όπως είναι το Τ.Ε.Ι. Κρήτης, προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε και να επεκτείνουμε τις δράσεις κοινωνικής στήριξης της δημοτικής αρχής. Από την πρώτη στιγμή της θητείας μας, ο συγκεκριμένος τομέας βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτεραιότητες μας. Έχουμε καθιερώσει θεσμούς όπως είναι το κοινωνικό παντοπωλείο, το ιατρείο κοινωνικής αλληλεγγύης, το κοινωνικό φροντιστήριο, την εθελοντική ομάδα Μαλεβιζίου, κα, και συνεχίζουμε την προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας των δοκιμαζόμενων δημοτών μας, με κάθε τρόπο. Είμαι βέβαιος ότι από αυτή τη συνεργασία με το Τ.Ε.Ι. Κρήτης, ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα – στολίδι για την Κρήτη, με πολλά και σημαντικά επιτεύγματα στο ενεργητικό του, μόνο οφέλη θα προκύψουν για τους κατοίκους του δήμου μας».

Ηράκλειο: Το Εργατικό Κέντρο μοιράζει φασολάκια!


Επτά κλούβες φασολάκια δώρισε στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου ένας παραγωγός από το Ηράκλειο, προκειμένου να διανεμηθούν σε άπορες οικογένειες του Ηρακλείου.

Ο Βαγγέλης Καραντεμίρης από τη Λιγόρτυνο έδωσε τα φασολάκια, ενώ η Ιωάννα Πατσαρίδου από το Σοκαρά δώρισε πατάτες, που θα διανεμηθούν επίσης.

Τα φασολάκια και οι πατάτες θα χωριστούν σε, συνολικά, 40 σακούλες και θα διανεμηθούν σε συγκεκριμένες οικογένειες, οι οποίες δεν "πρόλαβαν" να πάρουν λάδι, κατά την προηγούμενη διανομή μέσω του ΕΚΗ και έχουν ήδη ειδοποιηθεί.

Ανήλικος προσπάθησε να σώσει τη μητέρα του απο τα χτυπήματα του πατέρα του

Ένα ανήλικο παιδί στην Πρέβεζα είδε με τα ίδια του μάτια τον πατέρα του να χτυπάει αλύπητα την μητέρα του.

Ένα ιδιαίτερα άσχημο περιστατικό που όμως είχε και συνέχεια γιατί το μικρό παιδί στην συνέχεια ξυλοκοπήθηκε και αυτό από τον πατέρα του.

Η δραματική ιστορία συνέβη σήμερα στην Πρέβεζα, τις πρώτες πρωινές ώρες όταν ο 43χρονος πατέρας για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία άρχισε να χτυπάει την σύζυγό του.

Το παιδί μπήκε στην μέση για να σταματήσει τον πατέρα του αλλά δεν ήταν εφικτό και ο πατέρας άρχισε να δέρνει και το ίδιο του το παιδί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στον καυγά και στον ξυλοδαρμό αναμίχθηκε και ο πεθερός του 43χρονου ο οποίος μαζί με την κόρη του από τα πολλά χτυπήματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Η σύζυγος και ο πατέρας της κατήγγειλαν τον 43χρονο και θα οδηγηθεί σήμερα στο αυτόφωρο κατόπιν εντολή του Εισαγγελέα.

"Φέσωσε" την εφορία ... και τον ψάχνει η Interpol!

Έκανε την προσπάθειά του να επενδύσει στην Ελλάδα, επέλεξε μάλιστα το Ηράκλειο για την επιχείρησή του, αλλά φαίνεται πως οι "δουλειές" δεν πήγαν καλά κι αναγκάστηκε ... σε άτακτη φυγή! 

Ο λόγος για Κύπριο επιχειρηματία, ο οποίος εγκατέλειψε άρον άρον τα επιχειρηματικά σχέδια, όμως εκτός από ένα "λουκέτο", πίσω του άφησε επίσης ένα υπέρογκο χρέος στην Εφορία.

Κατά τη διάρκεια των τακτικών ελέγχων, στη Β' ΔΟΥ εντοπίστηκε ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας ο οποίος οφείλει, συνολικά από διάφορες φορολογικές παραβάσεις, το ποσό του 1,5 εκ. ευρώ!

Ο επιχειρηματίας, αναζητείται εδώ και δύο χρόνια, ενώ όπως είπε στην ΕΡΑ Ηρακλείου, ο προϊστάμενος της Β' ΔΟΥ Ηρακλείου, κ.Ρολάκης έχει "επιστρατευτεί" και η Interpol.


 cretalive.gr

Καλλιθέα: Μαχαίρωσε τη γυναίκα του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, πηδώντας από το μπαλκόνι

Μία απίστευτη οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Καλλιθέα όταν ένας άντρας μαχαίρωσε τη σύζυγό του και στη συνέχεια πήδηξε από τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας, όπου βρισκόταν το διαμέρισμά τους.

Η 25χρονη γυναίκα από την Ουκρανία μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό σε σοβαρή κατάσταση αλλά χωρίς να απειλείται η ζωή της, ενώ o 24χρονος ομογενής από το Καζακστάν σκοτώθηκε ακαριαία.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 3:30 τη νύχτα σε διαμέρισμα επί της οδού Ιθάκης 7.

Βιάννος Ηρακλείου: Σε ύφεση η φωτιά - συνελήφθη ύποπτος για εμπρησμό

Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τη Δευτέρα στη Βιάννο Ηρακλείου, από την οποία οι καταστροφές σε περιουσίες και καλλιεργήσιμες εκτάσεις είναι ανυπολόγιστες. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτια μάχη με την πύρινη λαίλαπα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθη ένας κτηνοτρόφος ως ύποπτος για εμπρησμό, καθώς και ένας Πακιστανός, υπάλληλος του κτηνοτρόφου.

Από το πρωί, επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα, ενώ μάχη με τις φλόγες δίνουν 60 άνδρες με 25 υδροφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής, 50 μέλη πεζοπόρων τμημάτων – μεταξύ αυτών 30 άνδρες από τη Θεσσαλονίκη – και οι κάτοικοι της περιοχής, που συνδράμουν με κάθε μέσο που έχουν στη διάθεσή τους.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο δήμαρχος της πόλης, Παύλος Μπαριτάκης, έκανε λόγο για «βιβλική και άνευ προηγουμένου καταστροφή», σημειώνοντας ότι εξαιτίας της έντασης του ανέμου δεν κατέστη δυνατόν να ελεγχθεί γρήγορα η κατάσταση.

«Η εικόνα απ' άκρη σε άκρη του δήμου, όπου έχει περάσει η φωτιά, είναι τραγική. Οι πληγές είναι μεγάλες» πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον ίδιο, η καταγραφή των ζημιών θα ξεκινήσει την Τετάρτη, ενώ έχει ζητήσει να κηρυχθεί η περιοχή πυρόπληκτη.

Ο ύποπτος για εμπρησμό κτηνοτρόφος εντοπίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από το πλήρωμα πυροσβεστικού ελικοπτέρου που τον είδε να φεύγει με ένα μαύρο αυτοκίνητο από σημείο όπου εκδηλωνόταν πυρκαγιά. Οι πιλότοι κατέβηκαν χαμηλά, πήραν τα στοιχεία του οχήματος και στη συνέχεια ενημέρωσαν αμέσως την αστυνομία, που τον συνέλαβε.

Στο μεταξύ, ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία ο δράστης που πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο άτομα την ώρα που βιντεοσκοπούσαν την πυρκαγιά. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πυρκαγιά είναι τεράστια και η καταστροφή στην πανίδα και τη χλωρίδα ανυπολόγιστη. Έχουν καεί χιλιάδες ελαιόδεντρα, αιγοπρόβατα, μέλισσες, αρδευτικά δίκτυα και υποδομές.

Πρόβλημα υπάρχει με την ηλεκτροδότηση χωριών της περιοχής καθώς και με την επικοινωνία. Ζημιές, επίσης, έχουν καταγραφεί και σε κατοικίες.

Πρόταση της Alpha Bank για εξαγορά της Εμπορικής

Πρόταση κατατέθηκε από την πλευρά της Alpha Bank στην Credit Agricole για εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η Alpha εκτιμά ότι "με την κατατεθείσα πρότασή της, περιορίζεται η χρήση κρατικών κεφαλαίων για την υλοποίηση της συναλλαγής, εναρμονίζεται με το πλαίσιο που έχει τεθεί από τις Αρχές και, παράλληλα, συμβάλλει στην αξιόπιστη αναδιάρθρωση του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος".

Η πρόταση αφορά την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως, η Alpha διαψεύδει κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα περί συμφωνίας της με την Credit Agricole για την εξαγορά της Εμπορικής.

Τουρίστρια έπαθε βαρύ εγκεφαλικό στο φαράγγι της Σαμαριάς

Σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Χανίων νοσηλεύεται από χτες μια 58χρονη Γαλλίδα που υπέστη βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο μέσα στο φαράγγι της Σαμαριάς.

Η άτυχη γυναίκα κατέρρευσε στην διάρκεια της διαδρομής ενώ άμεσα στήθηκε σχέδιο για τη διάσωσή της. Φύλακες και πυροσβέστες μετέφεραν την 58χρονη στην Αγία Ρουμέλη ενώ από εκεί μεταφέρθηκε με ειδικό σκάφος στα Σφακιά και από εκεί την παρέλαβε ασθενοφόρο που τη μετέφερε στο νοσοκομείο Χανίων.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...