Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Ρέθυμνο: Κατάληψη γραφείων διοικητικών υπηρεσιών του νοσοκομείου

Τα γραφεία των διοικητικών υπηρεσιών του νοσοκομείου Ρεθύμνου κατέλαβαν σήμερα γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι, διαμαρτυρόμενοι -όπως κατήγγειλαν- για την υποβάθμιση του ιδρύματος, αλλά και για την παραμονή του Γιώργου Μοσχοβάκη στη θέση του διοικητή.

Παρά τις επεξηγηματικές δηλώσεις τόσο από πλευράς του υπουργείου Υγείας, όσο και από πλευράς διοίκησης του νοσοκομείου πως δεν τίθεται θέμα συγχώνευσης δύο νοσοκομείων, όπως εκτιμούν οι εργαζόμενοι, αλλά πρόκειται για συνεργασία σε επίπεδο σχεδιασμού λειτουργίας των νοσηλευτικών και ιατρικών δομών, οι γιατροί κάνουν λόγο για υποβάθμιση και εκμηδενισμό της υπόστασης του νοσηλευτικού ιδρύματος του νομού Ρεθύμνου.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, Γιάννης Σαριδάκης, κάνει λόγο για εμπαιγμό που έρχεται ως απάντηση στους αγώνες του Ρεθυμνιακού λαού και όλων εκείνων που ζητούν να αναβαθμιστεί η δημόσια υγεία στον νομό.

Από την πλευρά του ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Μοσχοβάκης δηλώνει: «Δεν μιλάμε για συγχώνευση νοσοκομείων, δεν μιλάμε για κοινό οργανισμό, για κοινό Διοικητικό Συμβούλιο, για συγχωνεύσεις τμημάτων ή κλινικών, ούτε για λειτουργία ενός τμήματος και κατάργηση του άλλου. Μιλάμε για συνεργασία μεταξύ των νοσοκομείων προς την κατεύθυνση των κοινών εκπαιδευτικών και επιστημονικών δράσεων, της καλύτερης συνεργασίας των ιατρών των νοσοκομείων, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι διακομιδές ασθενών. Επίσης, μιλάμε για κατάρτιση κοινών προγραμμάτων λειτουργίας τμημάτων (πχ πιστοποίηση λειτουργίας κλινικών) της συνεργατικότητας των επιστημόνων, ώστε να είναι δυνατή σε έκτακτες περιπτώσεις και για συγκεκριμένο διάστημα, η διάθεση επιστημόνων μεταξύ των συνεργαζόμενων νοσοκομείων για την εξυπηρέτηση των εκτάκτων αναγκών αυτών και την παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών. Δηλαδή, π.χ. να έρθει ένας νευροχειρουργός να χειρουργήσει ένα περιστατικό στο Ρέθυμνο, που δεν μπορεί (για οποιονδήποτε λόγο) να διακομισθεί στα Χανιά» αναφέρει σε δήλωση του ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Μοσχοβάκης.

Πάντως, τα προγραμματισμένα ραντεβού και οι υπηρεσίας υγείας και νοσηλείας λειτουργούν κανονικά στο νοσοκομείο.

Ειρηνική η σημερινή πορεία διαμαρτυρίας στο Ηράκλειο

Πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε περίπου στις 12.00 το μεσημέρι, στο κέντρο του Ηρακλείου. 

Περίπου 300 άτομα, κυρίως μαθητές αλλά και άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην πλατεία Ελευθερίας.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Τέλος στις καταλήψεις στη Κρήτη

Έληξαν σήμερα το πρωί οι καταλήψεις των κτιρίων της Περιφέρειας Κρήτης και του δημαρχείου στη Λότζια, κατά τη διάρκεια του αντιμνημονιακού συλλαλητηρίου.

Στην κατάληψη της Λότζιας, ομάδα περίπου 200 ατόμων έσπασαν την πόρτα και τζάμια και στη συνέχεια κατέστρεψαν έπιπλα. Επίσης, ζημιές σημειώθηκαν στα γραφεία των βουλευτών Μαρίας Σκραφνάκη, Βασίλη Κεγκέρογλου και Μανόλη Στρατάκη.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΤΩΡΑ! Κρήτη: Κατέλαβαν τηλεοπτικό σταθμο - Κατέστρεψαν γραφεία βουλευτών

Κατάληψη στο τηλεοπτικό σταθμό Κρήτη TV έγινε πριν λίγο όπως αναφέρει το cretalive.gr. Ομάδα νεαρών έχει μπει μέσα στο σταθμό και θέλουν να περάσουν το μήνυμα εναντίον του νέου μνημονίου και επισημαίνουν οτι οι βουλευτές που θα ψηφίσουν είναι ανεπιθύμητοι!

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...