Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Όχι στη Χρυσή Αυγή για τις λίστες των παιδικών σταθμών λέει ο δήμος Χανίων

Όχι στο αίτημα της Χρυσής Αυγής που ζητά την κοινοποίηση των λιστών με τα παιδιά που εισήχθησαν φέτος στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς λέει ο δήμος Χανίων που με ανακοίνωση του ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να δώσει αυτά τα στοιχεία όποιος και αν τα ζητήσει.

Στην σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι η νομοθεσία δεν κάνει διακρίσεις και οιι υπηρεσίες που παρέχονται αφορούν σε όλα τα παιδιά ανεξάρτητα απο εθνικότητα, θρησκεία, γλώσσα ή κοινωνική ομάδα.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται: 
Ο Δήμος Χανίων, δεν έχει κοινοποιήσει - ούτε άλλωστε προτίθεται να αποστείλει - στοιχεία για τον αριθμό των παιδιών που φιλοξενεί μέσω του ΔΟΚΟΙΠΠ ή της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, απ' όπου και αν ζητηθούν τα στοιχεία αυτά.
Όσον αφορά στην επιλογή των παιδιών που εγγράφονται, γνωστοποιείται ότι με την 5/2011 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΟΚΟΙΠΠ, η οποία επικυρώθηκε και από την 424/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χανίων, έχουν θεσμοθετηθεί κριτήρια αξιολόγησης, τα οποία εφαρμόζονται για τις εγγραφές και επανεγγραφές νηπίων και βρεφών και σε καμία περίπτωση η επιλογή των φιλοξενούμενων νηπίων δεν αφορά σε δημόσια κλήρωση θέσεων.
Η νομοθεσία και ο πρότυπος κανονισμός λειτουργίας που ισχύει για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς δεν κάνει διάκριση σε κανένα παιδί που ζει στη χώρα μας, και οι υπηρεσίες που παρέχονται αφορούν σε όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από εθνικότητα, θρησκεία, γλώσσα ή κοινωνική ομάδα.
Άλλωστε, η κοινωνική ευαισθησία δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο ολίγων. Η εύρυθμη παιδαγωγική λειτουργία και ο Δημόσιος Κοινωνικός χαρακτήρας των παιδικών σταθμών είναι κατοχυρωμένο συνταγματικό δικαίωμα και έτσι θα παραμείνει.
Όσον αφορά δε, στους Σταθμούς που λειτουργούν με ευθύνη της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, και οι οποίοι υπάγονται στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής γνωστοποιείται ότι οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων κατατίθενται απευθείας στην ΕΕΤΑΑ όπου γίνεται η μοριοδότηση βάσει κριτηρίων που έχει θεσπίσει και η τελική επιλογή και τοποθέτηση των βρεφών και νηπίων, χωρίς η ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ να επεμβαίνει στην όλη διαδικασία.

PRISMANEWS.GR
Enhanced by Zemanta

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ρέθυμνο

Εθελοντική αιμοδοσία από το προσωπικό του 547 Αερομεταφερόμενου Τάγματος Πεζικού στο Ρέθυμνο προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012.

Πρόκειται για απόφαση όλων όσων υπηρετούν στο Ρέθυμνο στο συγκεκριμένο τάγμα, με στόχο όσες ποσότητες αίματος συλλεχθούν να διατεθούν για τις ανάγκες του νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Η αιμοδοσία που γίνεται σε συνεργασία με τη Μονάδα Αιμοδοσίας του νοσοκομείου θα γίνει στην Λέσχη Αξιωματικών Ρεθύμνου από τις 10 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι.
Enhanced by Zemanta

Η ώρα των απολογιών για το σκάνδαλο με τις συνταγογραφήσεις μαϊμού

Η υπόθεση – σκάνδαλο με τις συνταγογραφήσεις ... μαϊμού στο ΙΚΑ Ηρακλείου επανέρχεται στο προσκήνιο, καθώς οι απολογίες των εμπλεκομένων αναμένεται να ρίξουν φως στην "αμαρτωλή" υπόθεση που έβαλε στη δίνη του κυκλώνα την υπηρεσία και στοίχισε στο ασφαλιστικό ταμείο δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση, έχουν προκύψει στοιχεία ... φωτιά, με αποτέλεσμα να έχει φτάσει η ώρα των απολογιών.

Η υπόθεση των πλαστών συνταγών σκευασμάτων διατροφής σε νεκρούς και ζωντανούς συνεχίζει να προκαλεί τριγμούς στο ΙΚΑ Ηρακλείου που στιγματίστηκε από την υπόθεση και η εντολή από τη διοίκηση του ιδρύματος, και τοπικό αλλά και κεντρικά, είναι να έρθουν όλα στο φως. Για την υπόθεση, έχουν κληθεί σε απολογία επτά διοικητικοί υπάλληλοι του ΙΚΑ Ηρακλείου οι οποίοι καλούνται να απολογηθούν καθώς ήταν εκείνου που είχαν την ευθύνη ελέγχου των εν λόγω συνταγών.

Η έρευνα της εισαγγελίας Ηρακλείου βρίσκεται σε πλήρη εξέταση ενώ στην ίδια υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται γιατροί του ΠΑΓΝΗ αλλά και μια ιδιωτική εταιρία. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως τα στοιχεία αφορούν σε περισσότερες από 500 συνταγογραφήσεις σε 50 ανθρώπους που έχουν πεθάνει αλλά και εκατοντάδες άλλους ασθενείς με τις συνταγογραφήσεις να συνεχίζονται για μήνες εν αγνοία τους.

prismanews.gr

Ο Μ. Κεφαλογιάννης στο μνημείο των ηρώων Κρητών εθελοντών που απελευθέρωσαν το Μετσόβο

Tο μνημείο των ηρώων Κρητών εθελοντών που απελευθέρωσαν το Μετσόβο επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης για τους εορτασμούς των 100 Χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης στα πλαίσια της περιοδείας που πραγματοποιεί στον Νομό Ιωαννίνων ενώ πραγματοποίησε και επίσκεψη τιμής στην μνήμη του ευπατρίδη της πολιτικής Ευάγγελου Αβέρωφ στο Μέτσοβο.

Σήμερα ο κ.Κεφαλογιάννης θα επισκεφτεί το Βουλιαράτη (στρατιωτικό νεκροταφείο) και στη συνέχεια το στρατιωτικό φυλάκιο και το Τελωνείο της Κακαβιάς.

Έχουν σκορπίσει... δηλητήριο στα βουνά της Κρήτης

Ήρθαν από την Ισπανία και ειδικεύονται στην ανίχνευση της... φόλας. 
Ο λόγος για τρία ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά που τις τελευταίες ημέρες οργώνουν τον ορεινό όγκο της Κρήτης αναζητώντας δηλητηριασμένα δολώματα. Τα στοιχεία που έχουν προκύψει μέχρι στιγμής αποτυπώνουν ένα απίστευτο σκηνικό κτηνωδίας, καθώς ασυνείδητοι έχουν "σκορπίσει" στα βουνά του νησιού δηλητηριασμένα δολώματα. Παράλληλα, αναδεικνύεται και ένα σκηνικό απίστευτης περιβαλλοντικής και οικολογικής αναλγησίας.

Η δράση πραγματοποιείται στα Αστερούσια, τη Δίκτη και τον Ψηλορείτη στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο: Καινοτόμες Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Παράνομης Χρήσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων σε Μεσογειακές Πιλοτικές Περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου συμμετέχουν εταίροι από την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα, και από το Πανεπιστήμιο Κρήτης – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ).

Στο πλαίσιο του προγράμματος και της Δράσης C.4 Ευρωπαϊκή Ομάδα Σκύλων (European Canine Team – ECT), πραγματοποιείται επίσκεψη στην Κρήτη των τριών σκύλων από την Ισπανία, που έχουν εκπαιδευτεί για την ανίχνευση δηλητηριασμένων δολωμάτων. Τα αποτελέσματα των ελέγχων, στο σύνολό τους θα ανακοινωθούν στα μέσα Νοεμβρίου, ωστόσο η πρώτη εικόνα είναι απογοητευτική.
prismanews.gr

Πότε θα καταβληθεί το «πριμ» στους Παραολυμπιονίκες πρωταθλητές;

Ζητά να μάθει ο Λ. Αυγενάκης

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης έφερε στη Βουλή το ζήτημα «της καταβολής της χρηματικής επιβράβευσης στους Παραολυμπιονίκες πρωταθλητές», μέσω της Κοινοβουλευτικής του προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.
Στην παρέμβασή του, ο Βουλευτής υπογράμμισε ότι: «Οι Παραολυμπιακοί αγώνες αποτελούν έναν ιδιαίτερα εξέχοντα θεσμό, μία αθλητική συνάντηση υψηλού επιπέδου για αθλητές με σωματικά προβλήματα. Η συμμετοχή των αθλητών με σωματικά προβλήματα στους Παραολυμπιακούς αγώνες αποτελεί για όλους μας πρότυπο και ένδειξη ότι αθλητισμός είναι προνόμιο όλων και όχι λίγων. Η προσφορά των Παραολυμπιονικών αθλητών είναι αδιαμφισβήτητη και ως τέτοια θα πρέπει αν επιβραβεύεται από την Πολιτεία. Η επιβράβευση αποτελεί τόσο ένδειξη εκτίμησης όσο και κίνητρο για να συνεχίσουν οι αθλητές αυτοί τον αγώνα τους. Κάθε φορά που διεξάγονται Παραολυμπιακοί αγώνες, η Πολιτεία επιβραβεύει τους αθλητές που διακρίθηκαν. Γνωρίζουμε πολύ καλά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η χώρα μας σήμερα».
Επειδή, κατά τον κ. Αυγενάκη «το πριμ αυτό θα δοθεί σε άτομα με σωματικά προβλήματα, που το έχουν πραγματικά ανάγκη» ζήτησε από τον Υπουργό να τον ενημερώσει πότε αναμένεται να καταβληθεί στους δικαιούχους Παραολυμπιονίκες η χρηματική επιβράβευση του μεταλλίου που έφεραν στην χώρα μας για τη συμμετοχή τους στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου 2012.

Ένας 18χρονος ο κλέφτης μοτοσικλέτας στο Ηράκλειο

Ένας 18χρονος Έλληνας κατηγορείται για την κλοπή μιας μοτοσικλέτας  από έναν 26χρονο.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταγγελία που είχε κάνει ο 26χρονος, άγνωστος δράστης, έκλεψε την δίκυκλη μοτοσικλέτα του ενώ ήταν έξω από την οικία του.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι δράστης της αναφερόμενης αξιόποινης πράξης είναι 18χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Ενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.
flashnews.gr

Ένα ... τσάρτερ με πλαστά διαβατήρια

Λίγο ακόμη και θα ήθελαν ολόκληρο ... τσάρτερ για να ταξιδέψουν. 

Ο λόγος για οχτώ αλλοδαπούς οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν από τον Κρατικό Αερολιμένα Χανίων "Ιωάννης Δασκαλογιάννης", για χώρα του εξωτερικού με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν 27χρονος υπήκοος Αλγερίας, 22χρονος υπήκοος Μαρόκο, 31χρονος υπήκοος Αλγερίας, 29χρονος υπήκοος Καμερούν, 34χρονος υπήκοος Καμερούν, 31χρονος υπήκοος Μαλί, 23χρονος υπήκοος Σενεγάλης και 24χρονη υπήκοος Μαρόκο, οι οποίοι επιχείρησαν, όλοι μαζί να επιβιβαστούν σε πτήση του εξωτερικού, έχοντας στην κατοχή τους πλαστά διαβατήρια.

prismanews.gr
Enhanced by Zemanta

Μιχελογιαννάκης: Σε πόσα σχολεία έχουν τοποθετηθεί φωτοβολταϊκά συστήματα

Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,  κατέθεσε ο Βουλευτής Νομού Ηρακλείου κ. Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, σχετικά με τα βιοκλιματικά σχολεία.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο  της ερώτησης. 
Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με τα όσα μας πληροφορεί ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων, «από το 2007 όλα τα νέα σχολεία της  ΟΣΚ ΑΕ είναι «βιοκλιματικά» εξασφαλίζοντας βέλτιστες συνθήκες εσωτερικής θερμικής άνεσης με τη μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.
Σκοπός του ενεργειακού σχεδιασμού των διδακτηρίων είναι η υλοποίηση ενός σύγχρονου μη ενεργοβόρου, φιλικού προς το περιβάλλον κτιρίου, το οποίο θα καλύπτει όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφάλειας και θα εξασφαλίζει τελικά καλύτερες συνθήκες λειτουργίας των χώρων ενώ παράλληλα θα λειτουργεί ως ζωντανό «εργαστήρι» περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.»

Λαμβάνοντας υπόψη  ότι για κάθε σχολείο συντάσσεται  τεχνοοικονομική μελέτης ενεργειακών  κερδών και απόσβεσης των δαπανών.

Λαμβάνοντας υπόψη  την ενημέρωση του Ο.Σ.Κ. σύμφωνα με την οποία, τα υπό κατασκευή σχολεία που θα δεχθούν φωτοβολταϊκά συστήματα είναι 94.

Λαμβάνοντας υπόψη  την  ανακοίνωση του αναπληρωτή Υπουργό  Περιβάλλοντος κ. Παύλου Καλαφάτη, ο  οποίος  εξήγγειλε την ένταξη άλλων 120 σχολείων στο ΕΠΠΕΡΑΑ. 
 
Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ,
  1. Σε πόσα σχολεία έχουν τοποθετηθεί φωτοβολταϊκά συστήματα.
  2. Πόσα από τα φωτοβολταϊκά πάνελ που έχουν τοποθετηθεί, έχουν συνδεθεί με τη Δ.Ε.Η.
  3. Για το νέο κονδύλι των 110 εκατομμυρίων ευρώ που αφορά την ένταξη των 120 σχολείων στο ΕΠΠΕΡΑΑ, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να δεσμευτεί αυτό το ποσό.    

Γιατί καθυστερεί ο ΟΓΑ στην εξόφληση χρεών προς στους ιδιοκτήτες ταξί την στιγμή που σε άλλους Νομούς της χώρας έχουν καταβληθεί;

Ζητά να μάθει ο Λ. Αυγενάκης


Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης έφερε στη Βουλή το ζήτημα της «μη εξόφλησης χρεών του ΟΓΑ προς στους ιδιοκτήτες ταξί» μέσω της Κοινοβουλευτικής του παρέμβασης προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Ιωάννη Βρούτση και Υγείας, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο.
Στην παρέμβασή του, ο Βουλευτής  υπογραμμίζει ότι: «Σε αρκετούς Νομούς, όπως για παράδειγμα στον Νομό Λακωνίας και Ιωαννίνων, έχει εξοφληθεί το μεγαλύτερο μέρος του ποσού που χρωστάει ο ΟΓΑ προς τους ιδιοκτήτες ταξί για τη μεταφορά των νεφροπαθών.  Ενώ το ΙΚΑ Ηρακλείου ενημερώνει ότι έχει καταβάλλει σημαντικό μέρος του ποσού που οφείλει στους ιδιοκτήτες ταξί για την μετακίνηση των νεφροπαθών, την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν οι ιδιοκτήτες ταξί, μεγάλη καθυστέρηση παρατηρείται στον ΟΓΑ λόγω της έλλειψης προσωπικού στο τμήμα παροχών».
Επειδή, κατά τον κ. Αυγενάκη «το πρόβλημα της καθυστερημένης εξόφλησης του ποσού του ΟΓΑ προς στους ιδιοκτήτες ταξί οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού στο τμήμα παροχών του ΟΓΑ Ηρακλείου και όχι στην έλλειψη κονδυλίου» ζήτησε από τους Υπουργούς να τον ενημερώσουν σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν από κοινού προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα της δυσλειτουργίας του ΟΓΑ Ηρακλείου, και συγκεκριμένα του τμήματος παροχών λόγω της έλλειψης προσωπικού.           

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...