Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Στη "φάκα" τρεις για παράνομη οπλοκατοχή


Στη "φάκα" πιάστηκαν τρία άτομα στην ευρύτερη περιοχή των Μοιρών για παράνομη οπλοκατοχή, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν δύο πιστόλια κρότου, 100 σφαίρες κρότου καθώς και μία καραμπίνα χωρίς μειωτήρα.

Ο ένας συνελήφθη στις Μοίρες, ενώ οι άλλοι δύο στην ευρύτερη περιοχή. Και οι τρεις θα οδηγηθούν, αύριο, ενώπιον του εισαγγελέα.

Αναβρασμός στο Λασίθι για το σχέδιο «Αθηνά» και το νοσοκομείο


Με καζάνι που βράζει μοιάζει το Λασίθι, λόγω της σταδιακής αποψίλωση των υπηρεσιών με αποκορύφωμα τα όσα προβλέπει το σχέδιο «Αθηνά» για το ΤΕΙ σε 'Άγιο Νικόλαο και Ιεράπετρα.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, η Επιτροπή Αγώνα, η οποία συστάθηκε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου, συνεδρίασε τη Δευτέρα συζήτησε για τις μορφές των κινητοποιήσεων και το πλάνο των ενεργειών που θα γίνουν και αποφάσισε τα παρακάτω:

Έτσι λοιπόν, αποφασίστηκε ότι την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, στις 11:30, θα πραγματοποιηθεί Πανμεραμπελιώτικη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην πλατεία Αγίου Νικολάου, ενάντια στην κατάργηση των τμημάτων του ΤΕΙ και της αυτονομίας του Διαλυνάκειου Νοσοκομείου Νεάπολης.

Επίσης, αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά όλων των ειδών τα καταστήματα από τις 11:00 το πρωί έως τις 2:00 το μεσημέρι.

Βελτιώσεις και προτάσεις για τους ξεναγούς

Από την Υπουργό Τουρισμού  μετά από παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη

Για τα επαγγελματικά δικαιώματα των  ξεναγών, απαντά η Υπουργός Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη μετά από κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Η εν λόγω ρύθμιση αποσκοπεί στην προσαρμογή της νομοθεσίας περί ξεναγών  με τις ρυθμίσεις του ν. 3919/2011όπως ισχύει στο πεδίο ρύθμισης του  οποίου υπάγεται και το επάγγελμα  του ξεναγού- σύμφωνα με τις οποίες είναι απολύτως αναγκαία η κατάργηση όλων των αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση του εν λόγω επαγγέλματος προκειμένου να αρθεί κάθε ισχύον περιορισμός στην οικονομική ελευθερία και στην ανταγωνιστική και ανόθευτη λειτουργία της αγοράς.

Όπως αναφέρει στην απάντησή της, η  Υπουργός Τουρισμού: «με την εν λόγω ρύθμιση υιοθετούνται οι απόψεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία εξέτασε το νομοθετικό πλαίσιο περί πρόσβασης και άσκησης του επαγγέλματος του ξεναγού υπό το πρίσμα των διατάξεων του ν.3919/2011, όπως ισχύει. Σύμφωνα με τη Γνωμοδότηση η απαίτηση για άσκηση του επαγγέλματος μόνο από Έλληνες υπηκόους κρατών-μελών της ΕΕ αποφοίτους της Σχολής Ξεναγών του ΟΤΕΚ δεν φαίνεται να πληροί τα κριτήρια τα κριτήρια της αναλογικότητας υπό την έννοια ότι το δίπλωμα της Σχολής Ξεναγών του ΟΤΕΚ δεν μπορεί να γίνει δεκτό ότι ενσωματώνει τη μόνη επιστημονική κατάρτιση που είναι επαρκής για εγγυηθεί την επαγγελματική ποιότητα του ξεναγού».

Στο πλαίσιο αυτό, με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, θεσμοθετούνται ταχύρυθμα προγράμματα κατάρτισης ξεναγών, τα οποία απευθύνονται σε Έλληνες και υπηκόους κρατών – μελών της ΕΕ αποφοίτους τμημάτων Αρχαιολογίας, Ιστορίας και Ιστορίας και Αρχαιολογίας τα οποία περιλαμβάνουν τη διδασκαλία μαθημάτων που δεν καλύπτονται από τη διδαχθείσα ύλη των ανωτέρω σχολών και την πρακτική άσκηση στην τεχνική της διαδρομής ξενάγησης.

Τέλος, η Υπουργός Τουρισμού επισημαίνει  ότι: «η ανωτέρω διαδικασία διασφαλίζει ένα υψηλό επίπεδο ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών ενώ υπηρετεί απόλυτα το σκοπό της προστασίας της πολιτιστικής και καλλιτεχνικής κληρονομιάς, τηρώντας παράλληλα την αρχή της αναλογικότητας όσον αφορά στα πτυχία τμημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με συναφές προς το επάγγελμα του ξεναγού αντικείμενο»

Η παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη
Η απάντηση της Υπουργού Τουρισμού

Ακόμα περιμένουν δασκάλους στα σχολεία της Κρήτης - Αδιαφορεί το υπουργείο


Την ώρα που στα σχολεία της Κρήτης τα κενά στις θέσεις των δασκάλων προκαλούν τεράστια προβλήματα, παρά το γεγονός πως βρισκόμαστε στα μέσα της σχολικής χρονιάς, το υπουργείο Παιδείας όχι μόνο σφυρίζει αδιάφορα αλλά απαγορεύει και στους εκπαιδευτικούς να αναφέρουν το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση!

Τα απίθανα περιστατικά που καταγράφονται καθημερινά στην εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο από τους δασκάλους, όσο και από τους γονείς των μαθητών.

Τελευταίο παράδειγμα που επιβεβαιώνει την τραγική πραγματικά κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της Κρήτης, είναι η είδηση ότι δασκάλα από τριθέσιο δημοτικό σχολείο του Σοκαρά του Δήμου Γόρτυνας μεταφέρθηκε σε σχολείο του Πύργου προκειμένου να καλύψει το κενό που υπάρχει εκεί έχει αναστατώσει την εκπαιδευτική κοινότητα του Νομού. Τα παιδιά στο σχολείο του Σοκαρά έχουν μείνει χωρίς δασκάλα με τους γονείς και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων να είναι εξοργισμένοι τονίζοντας τα έντονα εκπαιδευτικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή. Η νεαρή δασκάλα σύμφωνα με πληροφορίες δεν επιθυμούσε την απομάκρυνση της από το σχολείο καθώς υπήρχε ένα ιδιαίτερο δέσιμο με τους μικρούς μαθητές της.

Όταν της ανακοινώθηκε ότι θα μετατεθεί προσωρινά σε σχολείο του Πύργου, δεν της διευκρίνισαν αν η μετάθεση της είναι θα προσωρινή ή μόνιμη γεγονός που καθιστά τα πράγματα μετέωρα. Ο Θεόφιλος Λαμπρογιαννάκης, Τακτικός Αιρετός του ΠΥΣΠΕ μιλώντας στο prismanews.gr τόνισε πως κάτι τέτοιο είναι αντιεπαγγελματικό και παράνομο αν σκεφτεί κανείς ότι βρισκόμαστε στη μέση της σχολικής χρονιάς και ζητά την άμεση επιστροφή της δασκάλας εξηγώντας πως 30 με 40 παιδιά αυτή τη στιγμή είναι υπό τον έλεγχο 2 μόνο δασκάλων. Αυτό που ζητάμε είναι να διορισθεί συνάδελφος για να καλυφθεί το κενό και μέχρι να καλυφθεί το κενό να διοριστεί δάσκαλος που υπηρετεί στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης.

Πλαφόν στα κενά
Σύμφωνα με τον κ. Λαμπρογιαννάκη, το υπουργείο Παιδείας βάζει... πλαφόν στα κενά των σχολείων που στέλνει η κάθε Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα αν η Περιφέρεια Κρήτης στείλει έγγραφο που λέει ότι υπάρχουν 15 κενά σε σχολεία του δήμου Ηρακλείου, η απάντηση που θα πάρει από το υπουργείο θα λέει ότι τα κενά που θα στέλνονται δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τα 4! Άρα γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το υπουργείο θέλει να παρουσιάσει μία άλλη εικόνα σε σχέση με τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία της Ελλάδας.
prismanews.gr

Η 66χρονη φοιτήτρια από τα Χανιά που συγκλόνισε την Κεφαλλονιά [video]

Είναι 66 χρονών και εδώ και εδώ και σχεδόν δύο χρόνια είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία φοιτήτρια στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στην Κεφαλλονιά.

Ο λόγος για την Χανιώτισσα Κατερίνα Πατηνιωτάκη, η οποία είχε προκαλέσει τον πανελλήνιο θαυμασμό το 2011 όταν πέτυχε στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Τώρα προκάλεσε συγκίνηση και καταχειροκροτήθηκε όταν πήρε τον λόγο στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλλονιάς με θέμα την μεταφορά της σχολής στο Μεσολόγγι σύμφωνα με το σχέδιο «Αθηνά».

Η 66χρονη Κατερίνα Πατηνιωτάκη αναφέρθηκε στις δυσκολίες και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι φοιτητές αν το ΤΕΙ μεταφερθεί στο Μεσολόγγι, συγκλονίζοντας με τα λόγια της.

Μίλησε για τα όνειρα – όχι τόσο τα δικά της – αλλά των κατά πολύ νεώτερων συμφοιτητών της που κινδυνεύουν να χαθούν και καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους και τους εκατοντάδες συμφοιτητές που είχαν κατακλύσει την αίθουσα.

Μάλιστα ο αντιδήμαρχος κ. Κεκάτος, πρότεινε η κ. Πατηνιωτάκη να γίνει επίτιμος δημότης Κεφαλονιάς.

Και μια λεπτομέρεια που έχει την δική της σημασία.

Η κα Κατερίνα Πατηνιωτάκη είναι μητέρα της συζύγου του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων κ. Πενταγιώτη, ο οποίος έχει παραπεμφθεί στο πειθαρχικό του Αρείου Πάγου με βαριές κατηγορίες εξ αιτίας της επιστολής που είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο κατά των «μνημονιακών» πολιτικών.

Δείτε την ομιλία της 66χρονης φοιτήτριας κας Πατηνιωτάκη στην Κεφαλλονιά.

Να σημειωθεί πως η κα Πατηνιωτάκη – Χανιώτισσα με καταγωγή από το Ηράκλειο - μέχρι το 2004 ως μόνο εφόδιο γνώσεων είχε το απολυτήριο του Δημοτικού Σχολείου.

Τότε - σε ηλικία 57 ετών - αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα στην ζωή της και γράφτηκε στο Εσπερινό Γυμνάσιο Χανίων.

Ακολούθησε το Εσπερινό Λύκειο και με την αμέριστη συμπαράσταση της οικογένειάς της έφτασε στην επιτυχία των πανελλήνιων του 2011 και στην εγγραφή της στην σχολή Δημοσίων Σχέσεων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.
flashnews.gr

Στρώμα τυλίχθηκε στις φλόγες και αναστάτωσε γειτονιά στο Ηράκλειο

Άλλη μία κλήση δέχθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία σήμερα το μεσημέρι καθώς...
περίοικοι είδαν να βγαίνει καπνός από παλιό σπίτι στη περιοχή Βίγλα στο κέντρο του Ηρακλείου.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως 4 άνδρες με ένα όχημα όπου διαπίστωσαν ότι η φωτιά για την οποία κλήθηκαν προερχόταν από ένα στρώμα.

Οι πυροσβέστες δεν άργησαν να σβήσουν την φωτιά και η ηρεμία επανήλθε για τους περίοικους.
prismanews.gr

Ε.Π.Κ.Κ :Δικαιώθηκε υπερχρεωμένη Νοικοκυρά από το Ειρηνοδικείο Χανίων

Ρύθμισε τα χρέη της , πέτυχε περίοδο χάριτος τεσσάρων ετών, αλλά και έσωσε το σπίτι της δανειολήπτρια νοικοκυρά , χωρίς εισόδημα , μοναδικό της έσοδο είναι η "κουτσουρεμένη " σύνταξη από τον σύζυγο της, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης στα Χανιά, έπειτα από την υπαρ.399/2012, απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων.

Επί της ουσίας της υπόθεσης:

Βραχνάς για ηλικιωμένο ζευγάρι, είχαν γίνει τα τηλεφωνήματα των εισπρακτικών εταιρειών, για χρέος της γυναίκας-συζύγου , η οποία δεν εργάζεται ζει και βιώνει από την σύνταξη του συνταξιούχου συζύγου της, ο οποίος όμως συγχρόνως αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και λόγω αυτών και της παρατεταμένης ύφεσης από την οικονομική .κατάσταση της Χώρας, δεν έχει εργασία.Δηλαδή δεν έχει εισόδημα παρά μόνο από την πενιχρή σύνταξη του συζύγου της.

Πρόκειται για δανειολήπτρια μέλος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης η οποία ζήτησε την συνδρομή και την καθοδήγηση της ΄Ενωσης ,τόσο στην εξωδικαστική διαδικασία μέσω του Οικονομοτεχικού στελεχιακού δυναμικού της, αλλά και δικαστικά καθοδηγήθηκε με την εξωτερική συνεργάτη δικηγόρο των Χανίων κ.Ράνια Μπουρδάκη, η οποία την στήριξε ψυχολογικά αλλά και ανέλαβε το νομικό μέρος φθάνοντας στο τόσο αίσιο αποτέλεσμα για την δανειολήπτρια.

Η εν λόγω δανειολήπτρια είναι χρεωμένη σε δύο Τράπεζες και σε έξι πιστωτικά προϊόντα συνολικού ύψους οφειλής 34.706,67 Ευρώ.Το δικαστήριο την καλεί αφού εξαιρεί από την εκποίηση το ακίνητο που αποτελεί την δυνητική κύρια κατοικία της δανειολήπτριας να καταβάλει 30.852 ευρώ ήτοι ποσοστό 84,65%. του χρέους της ,απαλλάσσοντας την από το υπόλοιπο των χρεών που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν.

Το Ειρηνοδικείο Χανίων, με την τόσο σημαντική απόφασή του

α)Ρύθμισε το χρέη της δανειολήπτριας με μηνιαίες καταβολές επί μια τετραετία

β)Εξαίρεσε από την εκποίηση ακίνητο 80τ.μ με παλαιωμένη οικία 80 τ.μ

γ)Της χορήγησε ε περίοδος χάριτος τεσσάρων ετών από την ημερομηνία έκοδης της απόφασης

Κλήθηκε δε για τη διάσωση του ακινήτου της να καταβάλλει επί επτά έτη (84) μήνες χωρίς ανατοκισμό με μέσω επιτόκιο στεγαστικού δανείου.

¨δ)"Κουρεύεται" και το χρέος κατά 15,34% ήτοι περίπου 4000 Ευρώ

Τέλος η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, έπειτα από τις συνεχείς θετικές αποφάσεις των Ειρηνοδικείων της Κρήτης, καλεί για μια ακόμα φορά τις Τράπεζες να δεχτούν την "Εξωδικαστική Διαδικασία" των δανειοληπτών, προς αποφυγή και πλέον εξόδων μα προ πάντων ταλαιπωρίας μέσα στην αναμονή εντός και εκτός δικαστικών αιθουσών.-

                                                 Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

                                                     Ιωάννα Μελάκη

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...