Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Χωρίς ταξί από Δευτέρα το λιμάνι του Ηρακλείου - Αντιδράσεις των ταξιτζήδων

Δεν θα εξυπηρετούν τα ταξί από την ερχόμενη Δευτέρα το λιμάνι του Ηρακλείου όπως κάνει γνωστό με επιστολή του στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Επιβατηγών Αυτοκινήτων Ταξί Ηρακλείου.

Μάλιστα στη σχετική επιστολή ο Σύλλογος εξαπολύει σκληρή επίθεση στον πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο του ΟΛΗ κ. Μπρά τον οποίο χαρακτηρίζει ώς φεουδάρχη ιδιοκτήτη του λιμανιού με αφορμή όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση, το ανοιχτού τύπου λεωφορείο που χωρίς την άδεια λειτουργίας (οριοθέτηση στάσεων από τον Δήμο Ηρακλείου – αλλα και από τον ίδιο τον κύριο Μπρα – ΟΛΗ ) συνεχίζει να κυκλοφορεί ανεξέλεγκτα κάνοντας και άγρα πελατών από όλα τα σημεία του Ηρακλείου.

Να σημειωθεί ότι την επιστολή του κοινοποιεί ο Σύλλογος και στον Δήμαρχο Ηρακλείου, στον ΟΛΗ, στο Λιμεναρχείο Ηρακλείου στην Τροχαία τις Μινωικές Γραμμές την ΑΝΕΚ και στα ΜΜΕ .

Η Επιστολή του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Επιβατηγών Αυτοκινήτων Ταξί Ηρακλείου προς τον Περιφερειάρχη

Κύριε Αρναουτάκη,
Με μεγάλη μας λύπη σας ανακοινώνουμε πως από την Δευτέρα και επ αόριστον, τα ΤΑΞΙ του Ηρακλείου δεν θα εξυπηρετούν το λιμάνι Ηρακλείου.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε ομόφωνα από το ΔΣ του συλλόγου διότι κάποιοι θέλουν να παρουσιαστούν ως Ραγκούσης νούμερο 2 αλλά μάλλον δεν έμαθαν τις εξελίξεις για τον εν λόγο κύριο.....!

Συγκεκριμένα έχει αρχίσει ένα πόλεμο εναντίον του ταξί χωρίς προηγούμενο,

Ο κύριος Μπρας διορισμένος πρόεδρος –διευθύνον σύμβουλος του ΟΛΗ μάλλον νομίζει ότι μπορεί να αποφασίζει και να διατάζει ως φεουδάρχης ιδιοκτήτης του λιμανιού χωρίς να λαμβάνει υπόψη του εκατοντάδες οικογένειες ( έμπορων – ταξιτζήδων- λεωφορείων - που ζουν από τον τουρισμό στην πόλη του Ηρακλείου. Θέμα μας είναι το ανοιχτού τύπου λεωφορείο που χωρίς την άδεια λειτουργίας (οριοθέτηση στάσεων από τον Δήμο Ηρακλείου – αλλα και από τον ίδιο τον κύριο Μπρα – ΟΛΗ )

Συνεχίζει να κυκλοφορεί ανεξέλεγκτα κάνοντας και άγρα πελατών από όλα τα σημεία του Ηρακλείου, και δεν φτάνει αυτό δίνει ο κύριος Μπρας την άδεια να τοποθετήσει, η εταιρία του λεωφορείου δικό της κιόσκι για να εκδίδει εισιτήρια και να διανέμει φυλλάδια, με αποτέλεσμα ο τουρισμός στην πόλη του Ηρακλείου να μην φτάνει ποτέ και να μαραζώνουν όλες οι επιχειρήσεις και να πλουτίζουν ορισμένοι αλλά και συγκεκριμένοι επιχειρηματίες .

Κύριε περιφερειάρχη σας καλούμε να δείξετε την απαραίτητη προσοχή στο πρόβλημα μας αλλα και πρόβλημα των πολιτών του Ηρακλείου και να δώσετε λύση πριν δημιουργηθούν ακραίες κατάσταση που κανένα δε θα ωφελήσουν, και πολύ περισσότερο τον τουρισμό. 
flashnews.gr

Χανιά: Νεκρός 75χρονος αγρότης σε ατύχημα με το τρακτέρ του

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 70χρονος αγρότης από τα Χανιά  στην περιοχή Μοναχή Ελιά στο Βαμβακόπουλο.

Ο άτυχος άντρας έκανε γεωργικές εργασίες στο χωράφι του όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έχασε τον έλεγχο του τρακτέρ με συνέπεια αυτό να ανατραπεί και ο 70χρονος να βρει ακαριαίο θάνατο.

Συγχωριανοί του ηλικιωμένου που είδαν το συμβάν ειδοποίησαν τις αρχές, περίπου στις 5:45 το απόγευμα ωστόσο ήταν ήδη αργά.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο μετέφερε το άψυχο σώμα του 70χρονου στο Νοσοκομείο Χανίων.

Να σημειωθεί ότι η νεκροψία - νεκροτομή θα δείξει αν ο θάνατος του 70χρονου επήλθε από το ατύχημα ή αν είχει προηγηθεί κάποιο καρδιακό επεισόδιο που οδήγησε στον θάνατο τον ηλικιωμένο.


 flashnews.gr

Έθαψε τον πατέρα του στον κήπο και... μετακόμισε στην Κρήτη

Ο 30χρονος κατηγορείται ότι το 2000 σκότωσε τον πατέρα του στη Ρουμανία... Σαν "κύριος" δύο χρόνια αργότερα έφυγε από την πατρίδα του και συνέχισε τη ζωή του στην Κρήτη... 


Ο 30χρονος Ρουμάνος εγκατέλειψε τη χώρα του το 2002, δύο χρόνια αφότου σύμφωνα με το ctretalive.gr σκότωσε τον πατέρα του και τον έθαψε ... στον κήπο του σπιτιού του! Ένα χρόνο αργότερα το φρικτό έγκλημα αποκαλύφθηκε...

Ο 30χρονος συνελήφθη, χθες το πρωί, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία.

Το ένταλμα διαβιβάστηκε στην Ασφάλεια Ηρακλείου πριν από λίγες ημέρες και η πληροφορία ήταν πολύ συγκεκριμένη για τον τόπο διαμονής του καταζητούμενου Ρουμάνου.

Ο Ρουμάνος που ζει στην Κρήτη εδώ και περίπου πέντε χρόνια έχει γυρίσει σελίδα, έχοντας, μάλιστα, δημιουργήσει τη δική του οικογένεια καθώς είναι πατέρας ενός ανήλικου παιδιού.

Ο ίδιος πάντως φέρεται να ισχυρίζεται ότι δεν σκότωσε εκείνος τον πατέρα του, αλλά στενά συγγενικά του πρόσωπα, τα οποία ωστόσο "δείχνουν" εκείνον για το έγκλημα.

Ο 30χρονος οδηγήθηκε χθες ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών Ηρακλείου και πλέον αναμένεται η απόφαση για την έκδοση του στην Ρουμανία. Μέχρι τότε κρατείται.

Βρήκαν τον πατέρα τους κρεμασμένο - Δεύτερη αυτοκτονία σε μια ημέρα στο Ηράκλειο

Μπροστά στο άψυχο σώμα του πατέρα τους βρέθηκαν τα παιδιά ενός 72χρονου αυτόχειρα στο Ηράκλειο.


Ο 72χρονος, βρέθηκε από τα ίδια του τα παιδιά απαγχονισμένος σε ένα δέντρο στο χωράφι του, έξω από το χωριό Αθανάτων στην εθνική οδό Ηρακλείου - Μοιρών.

Οι οικείοι του αναζητούσαν τον αυτόχειρα από το πρωί όμως λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, όταν έφτασαν στο χωράφι του πατέρα τους μήπως τον βρουν εκεί, τον είδαν κρεμασμένο από μια ελιά.

Όπως γράφει το flashnews.gr τα παιδιά του βρήκαν το κουράγιο και κατέβασαν από το δέντρο τον απαγχονισμένο πατέρα τους και τη σορό παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο.

Τα αίτια που οδήγησαν τον 72χρονο στο να βάλει τέλος στη ζωή του δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί.

Να σημειωθεί ότι η αυτοκτονία αυτή είναι η δεύτερη που συμβαίνει στο Ηράκλειο μέσα σε ένα 24ωρο καθώς το μεσημέρι της Παρασκευής ένας 61χρονος αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

 Στη Μεσαρά


Νεκρός μέσα στο σπίτι του, στον Πύργο, στη Μεσαρά βρέθηκε o 61χρονος άνδρας, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του, καταπίνοντας φυτοφάρμακο.

Οπως γράφει το Cretalive, τον άνδρα βρήκε συγγενικό του πρόσωπο, ενώ η αυτοκτονία δε φαίνεται να συνδέεται με την οικονομική συγκυρία.

Ο 61χρονος φέρεται να άφησε ένα ιδιόχειρο σημείωμα, στο οποίο όμως δεν αναφέρει τα αίτια που τον οδήγησαν να βάλει τέλος στη ζωή του, αλλά αποχαιρετά τους συγγενείς και τους οικείους του.

Ολόκληρη η περιοχή έχει βυθιστεί στο πένθος καθώς επρόκειτο για ένα πρόσωπο γνωστό στην τοπική κοινωνία και ιδιαιτέρως αγαπητό. .

"Κατ' επάγγελμα" ... ιερόσυλοι δύο άνδρες!

"Προτίμηση" στους ιερούς ναούς είχαν δύο άνδρες, 25 και 42 ετών, που "έγδυναν" εκκλησίες, αρπάζοντας τα τάματα και αδειάζοντας το παγκάρι!

Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Αρκαλοχωρίου εξιχνίασαν τέσσερις υποθέσεις κλοπών σε εκκλησίες, καταλήγοντας στους δύο άνδρες ως δράστες.

Σε βάρος των δύο ανδρών σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές σε Ιερούς Ναούς στο Δήμο Μίνωα Πεδιάδος.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε, οι δύο δράστες είχαν κλέψει 70 ευρώ από το παγκάρι της εκκλησίας στη Μαχαιρά, τη νύχτα της 30ης Νοεμβρίου 2011.

Το χρονικό διάστημα από 27-11-2011 ως 01-12-2011 έκλεψαν από το παγκάρι της εκκλησίας στο δ.δ. Κάτω Πουλιών 25 ευρώ, τρία χρυσά κοσμήματα και διάφορα άλλα τάματα. Τη νύχτα της 26ης Αυγούστου 2011 προσπάθησαν να κλέψουν χρήματα από το παγκάρι της εκκλησίας στο Αποΐνι, ενώ τα ξημερώματα της 1ης Δεκεμβρίου 2011 προσπάθησαν να αδειάσουν το παγκάρι από καθεδρική εκκλησία στο Αρχοντικό του Δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Οι δύο άνδρες δε συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου.

Υπογραμμίζεται ότι ο 42χρονος είχε απασχολήσει και για άλλες παρόμοιες πράξεις στο παρελθόν.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου.
cretalive.gr

Δύο σεισμοί νότια του Ηρακλείου

Δύο συνεχείς σεισμικές δονήσεις κατεγράφησαν στις 11:52 και στις 11:54 το μεσημέρι απο τους σεισμογράφους στην θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης κοντά στα Μάταλα.

Ο πρώτος σεισμός, στις 11:52, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, είχε μέγεθος 4,5 βαθμών (mb) της κλίμακας Ρίχτερ, εστιακό βάθος 12 χιλιομέτρων, ενώ το επίκεντρό του υπολογίζεται σε απόσταση 91 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πόλης του Ηρακλείου ή 49 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Πόμπιας.

Ο δεύτερος σεισμός, στις 11:54, μεγέθους 3,9 βαθμών (ml) της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε σε απόσταση 62 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Ηρακλείου ή 21 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Πόμπιας.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, πρόκειται για την συνήθη σεισμολογική δραστηριότητα της περιοχής νότια της Κρήτης, ενώ το φαινόμενο παρακολουθείται απο τους σεισμολόγους.
flashnews.gr

Χανιά: Βρήκε τη μηχανή του ένα χρόνο μετά!

Του είχαν κλέψει τη μηχανή του στα Χανιά και τελικά τη βρήκε στον Κόκκινο Πύργο και μάλιστα ένα χρόνο μετά.

Θύμα κλοπής έπεσε πριν περίπου ένα χρόνο ένας 42χρονος από το Μπαγκλαντές...

Η υπόθεση κλοπής όπως γράφει το flashnews.gr εξιχνιάστηκε χθες το μεσημέρι, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κόκκινου Πύργου του Δήμου Φαιστού, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Μεσσαράς.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχοι οι αστυνομικοί εντόπισαν έναν 17χρονο Πακιστανό να οδηγεί τη δίκυκλη μοτοσικλέτα για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων...

"Παραπληροφόρηση των καταναλωτών ,με συσκευές εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας

Επειδή  πολλοί καταναλωτές μας κατήγγειλαν ότι δέχονται στα σπίτια τους επισκέπτες -πωλητές ,που τους ενημερώνουν-πωλούν¨, διάφορες συσκευές  με την πληροφόρηση  εξοικονόμησης ηλ. ενέργειας στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και μείωση στο λογαριασμό ρεύματος
μέχρι και 50% η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,για την Προστασία των καταναλωτών ενημερώνει:

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, μετά από έρευνα που πραγματοποίησε σε συνεργασία με την 4η Διεύθυνση Κλαδικής Βιομηχανικής Πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας και τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, εξέδωσε δελτίο τύπου στις 24.09.2010, με το οποίο ενημέρωνε τους καταναλωτές ότι οι διάφορες συσκευές που διαφημίζονται στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο ότι επιτυγχάνουν εξοικονόμηση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και μείωση στο λογαριασμό ρεύματος μέχρι και 50%, δεν επιφέρουν καμία μείωση στο λογαριασμό ρεύματος των οικιακών και μικρών εμπορικών καταναλωτών, διότι:

Οι εν λόγω συσκευές, από τεχνικής πλευράς, καταγράφουν μόνο άεργο ενέργεια, ενώ μονοφασικοί και τριφασικοί μετρητές της Δ.Ε.Η. που είναι εγκατεστημένοι στα σπίτια και τις μικρές επιχειρήσεις καταγράφουν μόνο ενεργό ενέργεια, και επομένως δεν καταγράφεται και δεν τιμολογείται η όποια μείωση επέρχεται από τη χρήση των συσκευών αυτών. Αλλά ακόμα και εάν οι μετρητές της Δ.Ε.Η. ήταν μελετημένοι να καταγράφουν άεργο ενέργεια, το ποσοστό της εξοικονόμησης δε θα ξεπερνούσε το 1%.

Κατά συνέπεια, οι ισχυρισμοί περί δήθεν μείωσης του λογαριασμού ρεύματος από την εφαρμογή των παραπάνω συσκευών είναι παραπλανητικοί.

Για το σκοπό αυτό, άλλωστε, έχουν κινηθεί όλες οι σχετικές διαδικασίες από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, στο παρελθόν,  για την εφαρμογή των διατάξεων περί αθέμιτων εμπορικών πρακτικών του ν. 2251/1994 και την επιβολή των προβλεπομένων διοικητικών κυρώσεων


Κατόπιν τούτων, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καλεί τους καταναλωτές, να απέχουν από αυτές τις αγορές, ιδιαίτερα να είναι προσεχτικοί στους πωλητές που τους επισκέπτονται στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας τους, για αποφυγή της παραπληροφόρησης μα προπάντων της παραπλάνησης.Για τυχόν καταγγελίες στα τηλ.2821092666 και 2821092306


Η  Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

         Ιωάννα Μελάκη

Το οροπέδιο Λασιθίου επιλέχθηκε από τον ΟΟΣΑ για την εκπόνηση μελετών Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης

Με τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Οροπέδιο Λασιθίου και συγκεκριμένα στη δημοτική κοινότητα Τζερμιάδων, συνέπεσε ο οριστικοποίηση... της ένταξης της παραπάνω περιοχής, μεταξύ των δύο από την Ελλάδα, που επελέγησαν από τον ΟΟΣΑ, για την εκπόνηση μελετών ολοκληρωμένης ανάπτυξης.

Μάλιστα την εκπόνηση των πιλοτικών μελετών, που θα είναι προπομπός ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης για το Οροπέδιο Λασιθίου, ανακοίνωσε πριν από λίγο κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, παρουσία του Δημάρχου της περιοχής Γιώργου Μηλιαρά και τοπικών φορέων.

Το Οροπέδιο Λασιθίου είναι μια από τις δύο περιοχές, που επελέγησαν στην Ελλάδα από τον ΟΟΣΑ για την εκπόνηση μελετών ολοκληρωμένης ανάπτυξης, χάρη στην παρέμβαση του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, ύστερα από συνεργασία με το Δήμαρχο Οροπεδίου Γιώργο Μηλιαρά και τη συμβολή Ελλήνων αξιωματούχων στον ΟΟΣΑ.

Η είδηση προκάλεσε ευφορία στο Οροπέδιο Λασιθίου, την οποία και εξέφρασε στον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, ο Δήμαρχος Γιώργος Μηλιαράς, στο δήμο του οποίου φιλοξενείται η σημερινή συνεδρίαση.

Ο ΟΟΣΑ "εστιάζει" στο Οροπέδιο Λασιθίου και τις Πρέσπες, δύο περιοχές που παρουσιάζουν κοινά χαρακτηριστικά ως μειονεκτικές περιοχές και πρόκειται να εκπονήσει μελέτες ανάπτυξης, ώστε οι περιοχές αυτές να αποτελέσουν πρότυπα ανάπτυξης και για άλλες περιοχές που παρουσιάζουν όμοια χαρακτηριστικά.
Ήδη, Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Οροπεδίου και ΟΟΣΑ βρίσκονται σε συζητήσεις ενόψει της υπογραφής των τριμερών προγραμματικών συμβάσεων.

Μάλιστα για την προώθηση- έγκριση του παραπάνω σχεδίου, ο παριστάμενος Δήμαρχος Οροπεδίου, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για τη συμβολή του και καλωσόρισε στην έδρα του Δήμου, όλους τους συμμετέχοντες στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...